Καλαθοσφαίριση

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Το τμήμα μπάσκετ της Ομόνοιας είναι το ευρύτερα γνωστό σχετικά με το σύλλογο. Ιδρύθηκε το 1984 συμμετέχοντας στο τοπικό πρωτάθλημα ανδρών, ενώ την ίδια εποχή ξεκίνησαν και τμήματα υποδομών.

Από αυτές τις υποδομές βγήκαν Ναυπάκτιοι αθλητές που στελέχωσαν αργότερα την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, που με λίγες κατάλληλες προσθήκες πρωταγωνίστησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Η ομάδα αυτή έκανε την Ομόνοια συνώνυμο του μπάσκετ στην Ναύπακτο, σε εποχές βέβαια που και το ίδιο το άθλημα είχε άλλη αίγλη. Αποτελούσε σημείο αναφοράς για την νεολαία της πόλης που συμμετείχαν αθλητικά στο σύλλογο αλλά και γενικότερα για το φίλαθλο κοινό της πόλης, που γέμιζε ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο τα σαββατοκύριακα των αγώνων. Ακόμη και σήμερα, τόσα χρόνια μετά οι Ναυπάκτιοι στο άκουσμα του ονόματος “Ομόνοια” θυμούνται με νοσταλγία τις ωραίες αυτές στιγμές του παρελθόντος.

Δυστυχώς την ακμή διαδέχθηκε η απόλυτη παρακμή, μέχρι του σημείου παραχώρησης του δικαιώματος συμμετοχής της ομάδας μπάσκετ στη Γ’ εθνική. Όταν ο σύλλογος διέκοψε τη λειτουργία του, άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό.

Το τμήμα ενεργοποιήθηκε ξανά το Σεπτέμβριο του 2010, με μπροστάρη το παλαιό αστέρι της ομάδας Κώστα Παπούλια. Πλέον συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα ανδρών της ΕΣΚΑΒΔΕ ενώ διατηρεί και ακαδημία μπάσκετ με έδρα το Αντίρριο.

Η Ομόνοια Ναυπάκτου ευχαριστεί τους χορηγούς της για την ευγενική τους προσφορά

Παρακολουθήστε τα νέα του μπάσκετ εδώ