Ιστορικο

Ήταν το μακρινό 1984 όταν μια παρέα νεολαίων έψαχνε τη λύση σε ένα πρόβλημα που παραμένει επίκαιρο. Πραγματικοί λάτρεις του ποδοσφαίρου  αναζητούσαν  χώρους για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα, ωστόσο οι πόρτες ήταν παντού κλειστές. Έτσι στις 10 Ιουλίου 1984 ιδρύθηκε ο  «Φιλαθλητικός Όμιλος Ναυπάκτου η Ομόνοια» που  συμμετείχε στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της περιόδου 1984-1985. Ο σύλλογος  αυτός ωστόσο έμελλε να είναι ο πρώτος στη σύγχρονη ιστορία της πόλης που ασχολήθηκε  και με άλλα σπορ πέραν του ποδοσφαίρου.

Φωτογραφία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ομόνοιας Ναυπάκτου το 1985 Διακρίνονται από τα αριστερά: Όρθιοι :Σταυρόπουλος Γ., Μπασιλάρης Β., Λουκόπουλος Στ., Σταυρόπουλος Κ., Τσούσης Π., Κουτσοσπύρος Θ., Μπανιάς Γ., Γαλάνης Π., Λαουρδέκης Γ., Κόκκαλης ,Καπεντζώνης Γ. Καθιστοί: Λύτρας Θ., Ντάλης Ν., Λαουρδέκης Χρ., Χριστάκης Γ., Σακκούλης Δ., Παπαθανάσης Θ., Βρέττας Α.,

Παράλληλα, μια ομάδα Ναυπακτίων που ασχολούνταν με το μπάσκετ, μπήκε κάτω από την ομπρέλα του συλλόγου και συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα εν έτει 1984. Το 1986 ξεκίνησε  τμήμα  σκάκι, το 1987 βόλεϊ ανδρών και 2 χρόνια αργότερα γυναικείο βόλεϊ, αγωνιστικό τμήμα  πιγκ πογκ το 1986, στίβος  το 1990, ακόμη και ορειβασία λειτούργησε στα πλαίσια του συλλόγου . Ιδιαίτερη ακμή γνώρισε το μπάσκετ συμμετέχοντας επί σειρά ετών στη Γ’ Εθνική από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από Ναυπάκτιους . Το πιγκ πογκ  έχει να παινεύεται τη συμμετοχή του στη Β’ Εθνική με κορυφαία στιγμή τη διεκδίκηση ανόδου  στην Α2 μέσω μπαράζ, ενώ γενικά ο σύλλογος ήταν το σημείο αναφοράς αθλητικά για τη νεολαία της πόλης.

Δυστυχώς την ακμή διαδέχθηκε η απόλυτη παρακμή με αποτέλεσμα τη σταδιακή αναστολή λειτουργίας των διαφόρων τμημάτων του συλλόγου μέχρι του σημείου παραχώρησης του δικαιώματος συμμετοχής της ομάδας μπάσκετ στη Γ’ εθνική. Όταν ο σύλλογος διέκοψε τη λειτουργία του, άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό.

Από το 2003 επαναδραστηριοποιείται στο χώρο του βόλεϊ αναπτύσσοντας πλέον τμήματα ανδρών, παίδων και παμπαίδων. Συμμετέχει στα αντίστοιχα τοπικά πρωταθλήματα της περιφέρειας και διοργανώνει τουρνουά (beach volley, 3on3 κλπ) με εντυπωσιακή συμμετοχή  νεολαίων …και όχι μόνο.

Το Σεπτέμβριο του 2010 το ιστορικό τμήμα μπάσκετ του συλλόγου επανενεργοποιήθηκε δημιουργώντας ακαδημίες στο Αντίρριο και συμμετέχοντας με ομάδα ανδρών στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η Ομόνοια επιστρέφει στα αθλητικά πράγματα της Ναυπάκτου με βήματα σταθερά αλλά και με ενθουσιασμό, αποτέλεσμα του οποίου είναι και η παρούσα έκδοση. Ελπίζουμε το μέλλον να επιφυλλάσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *