5ο Τουρνουά από την ΟΜΟΝΟΙΑ

Ολοκληρώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε το 5ο τουρνουά beach volley που διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου στο Αλσύλλιο του Γριμπόβου με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Πιστή στο ραντεβού της με τη καλοκαιρινή διασκέδαση και άθληση η Ομόνοια Ναυπάκτου για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποίησε τουρνουά beach volley έχοντας μάλιστα και κάποιες καινοτομίες σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Παράλληλα με τα δύο τουρνουά των ανδρών και των γυναικών, διεξήχθησαν αντίστοιχα τουρνουά ανδρών και γυναικών που δεν συμμετέχουν σε ομάδες βόλεϊ αλλά αρέσκονται στο να συμμετέχουν στις καλοκαιρινές δραστηριότητες της Ομόνοιας Ναυπάκτου, με μερικές από αυτές τις ομάδες να έχουν αξιοθαύμαστη αγωνιστικότητα και απόδοση. Θέλοντας οι υπεύθυνοι της Ομόνοιας να δώσουν ένα παραπάνω κίνητρο στις ομάδες αυτές θέσπισαν από φέτος το βραβείο της καλύτερης εκτός συλλόγων βόλεϊ ομάδας.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το τουρνουά:

Η διοργάνωση κράτησε ολόκληρη την εβδομάδα, από τις 26 Ιουλίου με κορύφωση στους τελικούς της Κυριακής 1 Αυγούστου, με το Αλσύλλιο του Γριμπόβου να κατακλύζεται από παιδιά που θέλησαν να αθληθούν αλλά και να διασκεδάσουν. Ο δυνατός αέρας των τριών πρώτων ημερών ανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλουν κατά μία ημέρα τις παράλληλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει με τη συνδρομή της Evinos River, στον χώρο του Αλσυλλίου. Την Πέμπτη που ο αέρας κόπασε στήθηκαν στην πλευρά τις παραλίας στόχοι και με τη βοήθεια του Γιώργου Καλτσή, της Evinos River, έγινε επίδειξη της τοξοβολίας με πολλούς να δείχνουν ενδιαφέρον να δοκιμάσουν την τύχη τους και τις ικανότητές του στο σχετικά άγνωστο γι’αυτούς άθλημα. Επίσης διθέσια φουσκωτά κανό υπήρχαν διαθέσιμα στην άκρη της θάλασσας κάτω από τις εγκαταστάσεις των γηπέδων beach volley για όσους ήθελαν να κάνουν τη βόλτα τους στα ανοικτά της παραλίας του Γριμπόβου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι συμμετείχαν συνολικά 52 ομάδες ανδρών και 19 ομάδες γυναικών ενώ διεξήχθησαν συνολικά 128 παιχνίδια κάνοντας νέο ρεκόρ τόσο ομάδων όσο και αγώνων.

Στον τελικό των εκτός σωματείων βόλεϊ ομάδων οι Γιώργος και Νίκος Θανασιός επικράτησαν των Φούντα-Κονίδα με 2-1 στα σετ. Οι Φούντας-Κονίδας πήραν το πρώτο σετ με 21-16 αλλά οι Θανασιός Γ.-Θανασιός Ν. ισοφάρισαν σε 1-1 παίρνοντας το δεύτερο σετ με 21-14 και με 15-11 στο τάι μπρέικ κατέκτησαν την πρώτη  θέση. Στις κοπέλες πρώτες τερμάτισαν η Φωτεινή Ξάνθη με την Παναγιώτα Πάυλου επικρατώντας στον τελικό με 21-16 και 22-20 των Αναστασία Νικοπούλου και Αρετή Καλαφάτη.

Στις γυναίκες του κυρίως ταμπλό την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Μαριάννα Πατακοπούλου-Σχίζα Δώρα κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τις Κονίδα Κωνσταντίνα και Καλογερά Φαίη με 21-14, 21-14 και 2-0 στ σετ. Την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Όλγα Παπαδημητρίου και Παναγιώτα Κατσούδα επικρατώντας στον μικρό τελικό των Μαρία Θεοδωροπούλου και Χριστιάνα Τσούση με 2-0 σετ (21-13, 21-17). Στο κυρίως ταμπλό των ανδρών μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, με διαφορά ο καλύτερος των πέντε διοργανώσεων οι Θύμιος Τσούσης και Γιάννης Νικολέντζος της Ομόνοιας Ναυπάκτου επικράτησαν με 2-1 στα σετ των Ντίνου Πανταλέων και Παύλου Ασπρογιάννη της Γ.Ε. Αγρινίου και πήραν  την πρώτη θέση στο τουρνουά. Καλύτεροι οι Πανταλέων-Ασπρογιάννης στο ξεκίνημα πήραν προβάδισμα παίρνοντας το πρώτο σετ με 21-17. Οι Τσούσης-Νικολέντζος έχοντας την εξέδρα με το μέρος τους αντεπιτέθηκαν στο δεύτερο σετ και ισοφάρισαν παίρνοντάς το με 21-15. Στο τάι μπρέικ οι Τσούσης-Νικολέντζος πήραν από τη αρχή προβάδισμα και δεν το έχασαν παρά την πίεση των αντιπάλων τους προς το τέλος κερδίζοντας τον αγώνα και το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό της παρηγοριάς οι Σχοινάς-Τσακανίκας νίκησαν τους Δημοτσάτο-Μπέκο με 2-0 σετ (21-16, 21-17) και κατέκτησαν την τρίτη θέση.

Τους τελικούς ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές από τον εκπρόσωπο και αρχηγό της Ομόνοιας Βαγγέλη Βασιλείου, την εκπρόσωπο του γυναικείου τμήματος βόλεϊ Αλεξάνδρα Καλαμπούκα, τον Γιάννη Ράμμο της ΑΤΛΑΣ Τεχνική εκ των χορηγών του τουρνουά και τον Γιώργο Καλτσή της Evinos River που προσέφερε στους πρώτους και δεύτερους νικητές των κυρίως ταμπλό από μία δωρεάν κατάβαση ράφτινγκ στον ποταμό Εύηνο.

Επόμενος στόχος της Ομόνοιας Ναυπάκτου είναι η διοργάνωση ενός τουρνουά 3×3 στο τέλος του καλοκαιριού αλλά κυρίως η προσπάθεια για μονιμοποίηση των εγκαταστάσεων beach volley, δεδομένης της ανάπτυξης και αποδοχής τους αθλήματος από τους νέους της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών

Δείτε το video της φετινής διοργάνωσης.

2 thoughts on “5ο Τουρνουά από την ΟΜΟΝΟΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *