Βολλευ

Το άθλημα

olympicsΗ Πετοσφαίριση είναι από τα κορυφαία ομαδικά αθλήματα, καθώς αναπτύσσει και τελειοποιεί τις φυσικές, ψυχικές και σωματικές ικανότητες των αθλουμένων. Το παιχνίδι περιέχει απλές κινήσεις που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει ,αλλά και σύνθετες που απαιτούν άριστη φυσική κατάσταση και ιδιαίτερες διανοητικές ικανότητες. Οι προγραμματισμένες ενέργειες, η τήρηση των κανονισμών, η ανάγκη για αλληλοβοήθεια και η επιθυμία για νίκη, καλλιεργούν ικανότητες όπως : ομαδικότητα,υπομονή, αποφασιστικότητα, αυτοπειθαρχία, κοινωνικότητα.

Η πετοσφαίριση είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που από τη φύση του δεν γεννά οξύτητα, διαπληκτισμούς, βία, γιατί η κάθε ομάδα παίζει στη δική της πλευρά του γηπέδου, χωρίς να υπάρχει σωματική επαφή μεταξύ των αντιπάλων παικτών. Είναι επίσης ένα απόλυτα ομαδικό άθλημα, μιας και δεν στηρίζεται ποτέ σε ένα παίκτη -σταρ που μπορεί να πάρει το παιχνίδι πάνω του, αλλά αντίθετα απαιτεί την κατάθεση των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων όλων των αθλητών. H νίκη ή ήττα σε έναν αγώνα είναι η συνισταμένη της συλλογικής προσπάθειας.

Η πετοσφαίριση είναι ένα άθλημα που απαιτεί ευστροφία, εγρήγορση, φαντασία και υγιή πρωτοβουλία. Στον αγώνα ο αθλητής της πετοσφαίρισης  αντιλαμβάνεται τα όρια των δυνατοτήτων του, μετρά τις δυνάμεις του και προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδό του λίγο ψηλότερα.

Τα Ολυμπιακά αγωνίσματα σχετικά με τη πετοσφαίριση είναι το βόλλεϋ σάλας, το μπιτς βόλλεϋ και το sitting volley (Παραολυμπιακό άθλημα)

Το τμήμα

Το τμήμα πετοσφαίρισης του συλλόγου είναι από τα πρώτα που λειτούργησαν, καθώς ο σύλλογος δημιούργησε τμήμα για άντρες το 1986 με μπροστάρη τον καθηγητή Νίκο Μάρκο. Ακολούθησε τμήμα γυναικών και υποδομές για αμφότερα τα τμήματα.

Μετά την παρακμή του συλλόγου, το τμήμα βόλλεϋ αρρένων ήταν αυτό που πρώτο επαναδραστηριοποιήθηκε το 2003, συμμετέχοντας ανελλιπώς στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΣΠΕΔΕ. Πλέον ο σύλλογος συμετέχει στην ένωση Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ)  με ομάδα ανδρών, γυναικών, εφήβων, παίδων και παμπαίδων. Επιπλέον διοργανώνει τουρνουά πετοσφαίρισης σε τοπικό επίπεδο, με σημαντική συμμετοχή αθλητών και μη.

 Στο σύλλογο λειτουργεί αγωνιστικό τμήμα ανδρών, γυναικών, κορασίδων, παγκορασίδων καθώς και τμήματα υποδομών (ακαδημίες)

Για πληροφορίες σχετικά στο τηλ 6972090641 (Ντίνος Τσακανίκας)

Παρακολουθήστε τα νέα του βόλλευ από εδώ 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *