Μπάσκετ: Έπαιξε με τη φωτιά στο τέλος

      Με τη φωτιά έπαιξε η Ομόνοια στο τελευταίο λεπτό του εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Μεσολογγίου, χωρίς τελικά να καεί αφού επικράτησε με 55-52. Παρ’ότι στη διάρκεια ενός πολύ κλειστού παιχνιδιού κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 12 πόντους διαφορά περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος, το παιχνίδι έφτασε στον πόντο λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή. Τελικά ωστόσο με ψυχραιμία κατάφερε να φύγει από το γήπεδο με το ροζ φύλλο αγώνα.

      Στο παιχνίδι η ομάδα της Ναυπάκτου ξεκίνησε μουδιασμένα κυρίως σε ό,τι αφορά την αμυντική της λειτουργία. Έτσι παρ’ότι σκόραρε 13 πόντους, δέχτηκε 18 με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο ωστόσο δεκάλεπτο με συνεπέστερη αμυντική λειτουργία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με ισοπαλία 28-28.

      Το τρίτο δεκάλεπτο και μέχρι τα μισά του τέταρτου ήταν το χρονικό διάστημα που έκρινε και την έκβαση του παιχνιδιού. Εκεί οι παίκτες του Κώστα Παπούλια με υποδειγματική αμυντική λειτουργία, “έπνιξαν” επιθετικά τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να προηγούνται συνεχώς στο σκορ, με διαφορά η οποία σταδιακά διευρυνόταν. Αυτή έφτασε στη μέγιστη τιμή των 12 πόντων περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος και θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν η Ομόνοια ήταν πιο προσεκτική επιθετικά και με καλύτερο έλεγχο στα ριμπάουντ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς η ομάδα της Ναυπάκτου έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί. Έτσι η διαφορά ροκανίστηκε και το σκόρ πήγε στο 53-52, μόλις 7” πριν το τέλος. Με δύο εύστοχες βολές ωστόσο στα 4” διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Απόλλων δεν κατόρθωσε να εκδηλώσει επίθεση στον εναπομείναντα χρόνο.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 15-10, 10-4, 17-20

Ομόνοια Ναυπάκτου (Παπούλιας Κ.): Αποσκίτης 13 (2), Τσιφτιλής 10, Κωνσταντίνου 9, Ιωάννου 9, Σχοινάς 5 (1), Καγκάνης 4, Νικολάου 3 (1), Λουκόπουλος 2, Κουγιουμτζής, Σοφιός.

Η Βαθμολογία:

Ηρακλής Μοναστηρακίου 14

Λέων Α.Σ.                          14

Ομόνοια Ναυπάκτου        13

Απόλλων Μεσολογγίου    11

Γρ.Λιακατάς *                   11

Ίναχος Α.Ο.Κ.*                 10

* έχουν κάνει το ρεπό τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *