Βόλεϊ Ανδρών: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Ομόνοια

Με μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί του Σπαρτιατικού Γ.Σ. με 1-3 ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τον πρώτο γύρο η Ομόνοια Ναυπάκτου. Τα μισά του πρωταθλήματος την βρίσκουν να κατακτά τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση με 14 βαθμούς, ενώ ο Άργης Καλαμάτας ακολουθεί στους 12.

Η έξοδος στη Σπάρτη δεν ήταν καθόλου εύκολη για την αποστολή από τη Ναύπακτο. Λίγο η μακρυνή μετακίνηση και κάποιες απουσίες, λίγο η έλλειψη του πολύ καλού ρυθμού που είχε πριν τις γιορτές δυσκόλεψαν το έργο απέναντι στους Σπαρτιάτες. Τη λύση έδωσε για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι ο πάγκος, που έδωσε αφ’ενός ενέργεια στο υποτονικό ως τότε παιχνίδι των υπολοίπων και αφετέρου τους πόντους που χρειάστηκαν για να φτάσει η ομάδα στη νίκη.

Τραγικό ήταν το ξεκίνημα για την Ομόνοια. Κάνοντας συνεχή λάθη βρέθηκε να χάνει με το καλημέρα 8-0. Παρότι κυνήγησετο σκορ και κατάφερε να μειώσει σε 15-12 τα λάθη συνεχίστηκαν τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και πάλι και το σετ να χαθεί 25-15. Καλύτερο ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο σετ. Η Ομόνοια διόρθωσε την αμυντική της λειτουργία, βρήκε λύσεις στην επίθεση και πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα που το κράτησε ως το 12-16. Τη ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα την πήρε από τον Κομάνι που κάνοντας πολύ καλό σερβίς με ένα 0-8 σερί έδωσε τέλος στο σετ με τους φιλοξενούμενους να το κατακτούν με 13-25.

Οριακό ήταν το σκορ και στο τρίτο σετ καθώς οι φιλοξενούμενοι εκτός από το Σπαρτιατικό είχαν να αντιμετωπίσουν και τον κακό τους εαυτό. Ο Σπαρτιατικός έβρισκε τρόπους να παίρνει πόντους με περισσότερους από τους μισούς να είναι από λάθη αντιπάλου. Τη λύση έδωσε και πάλι το καλό σερβίς, αυτή τη φορά από τον Μητρόπουλο που πιέζοντας την αντίπαλη υποδοχή κατάφερε να μετατρέψει το 18-19 στο 18-24 και τελικά να δώσει το δεύτερο σετ στους Ναυπάκτιους. Έχοντας πάρει μπροστά η ομάδα της Ναυπάκτου μπήκε πιο σίγουρη στο τέταρτο σετ. Προηγήθηκε από νωρίς με 1-6 και παρ’ότι ο Σπαρτιατικός ισοφάρισε σε 7-7 και ακολουθούσε το σκορ ως το 13-16, με ένα καλό σερί η Ομόνοια πήρε διαφορά ασφαλείας 6 πόντων 13-19, την οποία κράτησε ως το 18-23. Κι ενώ όλα έδειχναν πως τίποτα δεν θα άλλαζε, ένα χαμένο σερβίς, ένα λάθος στην υποδοχή και μία άστοχη επίθεση έφεραν την ομάδα της Σπάρτης στο 21-23. Οι γηπεδούχοι όμως έκαναν λάθος στο σερβίς και η Ομόνοια με έναν ακόμα άσσο πήρε το σετ 21-25 και το παιχνίδι 1-3 στα σετ μετά από 1 ώρα και 35 λεπτά αγώνα.

Από την πολύ μέτρια Ομόνοια ξεχώρισαν οι Κομάνι και Παπαηλιόπουλος που ερχόμενοι από τον πάγκο έδωσαν σημαντική βοήθεια.

 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας μέρας του πρώτου γύρου ο Άργης Καλαμάτας δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε με 3-1 την Αμαλιάδα στην Καλαμάτα ενώ ο Ακρίτας πήρε άνετο διπλό στη Ζάκυνθο με 0-3. Επόμενος αντίπαλος για την Ομόνοια είναι ο ΑΓΣ Αμαλιάδας στις 26 Ιανουαρίου στη Ναύπακτο, στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Σπαρτιατικός Γ.Σ. (Σταυρόπουλος Κ.): Καραγιαννάκος, Σταυρόπουλος, Πρωτόπαππας, Αλιλάκος, Κωνσταντόπουλος, Παναγάκος, Χόνδρος, Κουμανταράκης, Αδάμος, Μητσιάς, Ρηγάκος.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Γραββάνης, Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Λουκάς Χ., Μπέκος, Παπαηλιόπουλος, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Σακκούλης, Τσούσης.

 

* Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε το e-sparti.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *