Βόλεϊ Ανδρών: Άλμα τίτλου από την Ομόνοια

Σημαντική νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Ναυπάκτου, επί του Ακρίτα Καλαμάτας με 3-0 σετ.Με την επικράτηση αυτή και εκμεταλλευόμενη τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής, χρειάζεται πλέον μία νίκη στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο της τοπικής κατηγορίας της Ε.Σ.ΠΕ.Π., μαζί με το δικαίωμα ανόδου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

 Κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι η Ομόνοια μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της πολύ καλής ομάδας του Ακρίτα, με τους καλαματιανούς να είναι η πιο ποιοτική ομάδα από όσες φιλοξενήθηκαν φέτος στο κλειστό της Ναυπάκτου. Το τελικό 3-0 μπορεί να δείχνει εύκολη επικράτηση για τους παίκτες του Γιώργου Μητρόπουλου, αλλά μόνο έτσι δεν ήταν. Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 5-0 στο πρώτο σετ, γρήγορα ο Ακρίτας ισοφάρισε 6-6. Η Ομόνοια κατάφερε να ξεφύγει και πάλι με 15-10 όμως νέο σερί από τον Ακρίτα έκανε το σκορ 20-19 δίνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον στους τελευταίους πόντους. Με καλές επιθέσεις και ψυχραιμία στο παιχνίδι της η Ομόνοια πήρε τους πόντους που χρειαζόταν κατακτώντας το σετ με 25-22. Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Ακρίτα να προηγείται και την Ομόνοια να πλησιάζει ως το 9-10. Πιέζοντας στο σερβίς και έχοντας μεγάλη βοήθεια από την τριάδα των μπλοκέρ Μητρόπουλο-Φαφουτάκη-Γραββάνη με ένα σερί 5-0 η Ομόνοια έκανε το 14-10. Το ξέσπασμα αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα της Ναυπάκτου που άνοιξε τη διαφορά ακόμα περισσότερο παίρνοντας και το δεύτερο σετ με 25-17. Με καλό σερβίς στο ξεκίνημα του τρίτου σετ η Ομόνοια ξέφυγε με 7-0 όμως ο Ακρίτας ροκάνισε τη διαφορά μειώνοντας σε 13-11. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι λίγο πριν το τέλος με 21-17 όμως οι καλαματιανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν 21-21. Τις λύσεις έδωσαν οι μικροί Παύλου και Κομάνι που με κρίσιμους πόντους βοήθησαν να πάει και το τρίτο σετ στην Ομόνοια με 25-22.

Για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ καλός ο λίμπερο Τσούσης. Ανεβασμένος ο διαγώνιος Φαφουτάκης που βοήθησε πολύ και στο μπλοκ. Επιθετικά πολύ δυνατοί οι ακραίοι της ομάδας Μητρόπουλος και Παπαηλιόπουλος, με τον Παύλου να δίνει λύσεις σε κρίσιμα σημεία. Πολύ καλό παιχνίδι από τους κεντρικούς Θεοφάνη και Γραββάνη που όχι μόνο γέμισαν το φιλέ αλλά με τις κινήσεις τους απελευθέρωσαν και τις επιθέσεις από τα άκρα. Μεγάλη βοήθεια και από τον νεαρό Κομάνι στο σερβίς όποτε χρειάστηκε.

 Με τη νίκη αυτή η Ομόνοια έφτασε στους 20 βαθμούς έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. Στη δεύτερη θέση ο Άργης Καλαμάτας που έχασε βαθμό στη νίκη του με 3-2 επί της Ζακύνθου, με 17. Οι νησιώτες είναι και ο επόμενος αντίπαλος της Ομόνοιας αυτό το Σάββατο στις 13.00 στο γήπεδο Παναγούλας στη Ζάκυνθο.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Κόγγος, Γραββάνης, Παύλου, Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Δ., Παπαηλιόπουλος, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.

Ακρίτας Καλαμάτας (Κουτράκης Κ.): Κακούρος, Πράττης, Μπελόγιαννης, Φασούλας, Καρράς, Δικαιουλάκος, Μπελογιαννέας, Αζεμάι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *