Ξεκίνημα για το βόλεϊ… εις τριπλούν

Επίσημη πρώτη για το τμήμα βόλεϊ της Ομόνοιας την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, με την πλειοψηφία των αθλητών του συλλόγου να δίνουν το παρόν. Στα «τρία» χωρισμένη η φετινή χρονιά, με το μενού να περιλαμβάνει άντρες, γυναίκες και παιδιά.

Μετά από ένα πλούσιο καλοκαίρι επιτυχημένων αθλητικών εκδηλώσεων στην άμμο και μια μικρή ανάπαυλα ξεκούρασης δύο εβδομάδων, το τμήμα βόλεϊ ξεκινά την προετοιμασία του για την αγωνιστική περίοδο 2013-14, σε έναν χειμώνα που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Για να γίνει βέβαια αυτή η πρώτη συνάντηση, είχε προηγηθεί ένα καλοκαίρι έντονων ζυμώσεων και διαβουλεύσεων που οδήγησαν σε σημαντικές εξελίξεις το τμήμα. Οι εξελίξεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο την ίδρυση του γυναικείου τμήματος βόλεϊ αλλά και την ενίσχυση του ανδρικού τμήματος, με νεαρά παιδιά που μαζί με το υπάρχον έμψυχο υλικό θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στη νέα κατηγορία που βρίσκονται φέτος, αυτή της Β’ Εθνικής. Στο τιμόνι της ομάδας, γενικός συντονιστής όλης αυτής της προσπάθειας, παρέμεινε ο Γιώργος Μητρόπουλος, με επιπλέον «πονοκεφάλους», για τη νέα χρονιά.

Τέσσερις ήταν οι καλοκαιρινές προσθήκες στο ανδρικό τμήμα κατά την καλοκαιρινή περίοδο των μετεγγραφών. Στο σύλλογο ήρθαν: ο Σπύρος Παπαηλιόπουλος, 27 ετών, ακραίος, από τον Απόλλωνα Πάτρας, ο Εμράχ Σουρτσέ, 20 ετών, διαγώνιος από τον Μ.Γ.Σ. ΑΕ Κομοτηνής, ο Θάνος Παυλόπουλος, 19 ετών, από την Παναχαϊκή που έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο εφηβικό πρωτάθλημα και ο Χάρης Δασκαλόπουλος, 26 ετών, λίμπερο από την Ολυμπιάδα, με πλούσιες εμπειρίες από την Α2 Εθνική κατηγορία. Μαζί με αυτούς και ο 29χρονος Νάσος Κοσκινάς, που συμμετείχε στα καλοκαιρινά μαθήμα μπιτς βόλεϊ του συλλόγου και θα παραμείνει στην ομάδα και στη σάλα. Στόχος για τους άντρες δεν είναι άλλος από την όσο πιο σύντομη εξασφάλιση της κατηγορίας, ώστε χωρίς άγχος να μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο, εξέλιξη που θα φανεί από την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας.

Στα τμήματα υποδομών, μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί τη φετινή χρονιά στην εφηβική ομάδα καθώς και αυτή των παμπαίδων. Η παιδική ομάδα αποτελείται κατά τη μεγαλύτερη πλειοψηφία της από παιδιά που τη φετινή χρονιά έχουν υποχρεώσεις στο σχολείο τους λόγω των πανελληνίων εξετάσεων και ως εκ τούτου στο παιδικό πρωτάθλημα θα συμμετέχουν και μικρότερα παιδιά.

Η έκπληξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι η ίδρυση του γυναικείου τμήματος. Η φυγή από τον ΠΑΣ όλων των έμπειρων παικτριών, Τσβετκόβα, Λιάκου, Αρβανίτη, Λάζαρη, Γουβέλη, Πρίφτη, Ξάνθη και η απόφασή του συλλόγου να μην κατεβάσει τη γυναικεία ομάδα στο δύσκολο και δαπανηρό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, άφησε χωρίς στέγη όλα τα υπόλοιπα κορίτσια που ήθελαν και φέτος έναν πιο οργανωμένο τρόπο άθλησης. Αυτό δημιούργησε στη διοίκηση της Ομόνοιας την ανάγκη επανασύστασης του γυναικείου τμήματος, αποτελούμενο ήδη από 15 άτομα. Τα μέλη που θα απαρτίζουν την ομάδα είναι οι Σχίζα, Ράμμου, Κατσούδα, Πολυδώρου, Κακογιάννη, Φαφουτάκη, Κατσίκα, Πατακοπούλου Μαρία Άννα και Μοσχούλα, Θεοδωροπούλου, Γουγουσάκη, Κυρίτση, Γονατά, Νάκη και η μικρή Μαριέτα Κατσαρού, που παρά το μικρό της ηλικίας της σημείωσε μεγάλη πρόοδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο του μπίτς βόλεϊ. Οι γυναίκες θα αγωνιστούν στην Τοπική κατηγορία της ΕΣΠΕΠ και με δεδομένο πως λίγες από αυτές έχουν αγωνιστικές εμπειρίες, στόχος είναι να δημιουργηθεί εκ νέου μία ομάδα που θα σταθεί καλά στο γήπεδο.

Η πρώτη συγκέντρωση ήταν πολυπληθής με αθλητές-τεχνικό team- διοίκηση και ήταν περισσότερο μια συνάντηση γνωριμίας και οριοθέτησης στόχων για τη νέα χρονιά. Από την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου οι αθλητές ξεκινούν την προετοιμασία τους με στίβο αλλά και ασκήσεις μπάλας ενώ η προετοιμασία θα μοιραστεί, καιρού και …σταδίου επιτρέποντος ανάμεσα στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο και τις νέες εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ της Ομόνοιας στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς.

Η νέα αγωνιστική περίοδος αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Ομόνοια, κυρίως σε αγωνιστικό επίπεδο. Ήδη ο σύλλογος έχει κυκλοφορήσει κάρτες οικονομικής ενίσχυσης 20, 50 και 100 ευρώ ώστε να διασφαλίσει την οικονομική επάρκεια που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των τμημάτων. Ευχόμαστε σε τεχικό τιμ και τους αθλητές-αθλήτριες μια καλή χρονιά με υγεία και πολύ προσπάθεια, βασικές προϋποθέσεις για να έρθουν και οι επιτυχίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *