Κώστας Παπούλιας: Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ομάδα και την πόλη

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Παπούλιας για το δικτυακό τόπο basket247.gr . Ο προπονητής και επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ της Ομόνοιας Ναυπάκτου αναφέρθηκε στο σύλλογο, το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ κσι τη σεζόν που έρχεται, μίλησε για το σύγχρονο μπάσκετ αλλά αναφέρθηκε και γενικότερα στο μπάσκετ της Ναυπάκτου εκφράζοντας ένα όνειρο.

Ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσε:

Πρωτεργάτης της μεγάλης επιστροφής της Ομόνοιας στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ μετά από πολλά χρόνια. Τα πρώτα σου συναισθήματα; 

Σίγουρα κανείς νοιώθει μεγάλη ικανοποίηση όταν βλέπει το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται, να ωριμάζει και να δίνει καρπούς. Το 2010 επανασυστάθηκε το τμήμα μπάσκετ στην Ομόνοια και μέσα σε 3 χρόνια έχει φτάσει σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο και μάλιστα στην ανώτερη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Οπωσδήποτε η επιστροφή αυτή είναι ιστορική για το σύλλογο και με γεμίζει χαρά, αφού με το σύλλογο με συνδέουν όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν ως παίκτης. Υπάρχει όμως και το αίσθημα ευθύνης, ώστε να υπάρχει μια καλή συνέχεια από δω και πέρα.

Οι στόχοι της Ομόνοιας φέτος; 

Η ομάδα αποτελείται από παίκτες που πραγματικά αγαπούν το άθλημα και χαίρονται όταν βρίσκονται στο γήπεδο να παίξουν μπάσκετ. Το ίδιο ισχύει για το προπονητικό stuff ακόμη και τη διοίκηση. Επομένως για εμάς ο στόχος είναι να ευχαριστηθούμε τη χρονιά παίζοντας ωραίο μπάσκετ, να συσφίξουμε τις μεταξύ μας σχέσεις ως μέλη του συλλόγου αλλά και με τους αντιπάλους μας (άλλωστε ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός), να χαρούμε τη συμμετοχή μας στο ψηλότερο αυτό αγωνιστικό επίπεδο. Φυσικά χρειάζεται σκληρή δουλειά και προεργασία γι αυτό, γιατί θα πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε και ανταγωνιστικοί στην κατηγορία. Αν όλα πάνε καλά και μείνουμε και στην κατηγορία, τότε ακόμη καλύτερα.

Πώς κυλάει η προετοιμασία μέχρι στιγμής; 

Η προετοιμασία κυλάει ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Προς το παρόν δουλεύουμε κυρίως σε θέματα φυσικής κατάστασης, αλλά σιγά- σιγά πιάνουμε όλο και περισσότερο μπάλα. Τα παιδιά έχουν διάθεση και όσο τους επιτρέπουν οι επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις είναι συνεπείς. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι έχουμε εξαιρετικό κλίμα και χαιρόμαστε να βρισκόμαστε στο γήπεδο.

 

Είσαι ευχαριστημένος από το ροστερ της ομάδας; 

‘Όχι φυσικά, μου λείπει ο Kobe Bryant!! (γέλια) Σοβαρά τώρα, σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος αφού καταφέραμε να διατηρήσουμε τον περσινό κορμό και ταυτόχρονα να ενισχυθούμε σημαντικά και μάλιστα με παίκτες που είναι ποιοτικοί και με εμπειρίες στην κατηγορία. Κάθε χρόνο η ποιότητα του ρόστερ βελτιώνεται διότι και οι παλιότεροι παίκτες εξελίσσονται και προσθήκες γίνονται. Το τελικό ζητούμενο ωστόσο είναι η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο, κάτι για το οποίο χρειάζεται εκτός από το καλό ρόστερ και πολλή δουλειά για να δέσουμε.

Τα φαβορί για το πρωτάθλημα κατά τη γνώμη σου; 

Από τον όμιλό μας ο Αστακός φαίνεται να έχει δυναμώσει πολύ φέτος με τις μεταγραφές αν και προσωπικά θα ποντάρω στο Χαρίλαο Τρικούπη λόγω προσωπικής προτίμησης ως παλιού αθλητή. Από κει και πέρα η Πρέβεζα και τα Γιάννενα παραδοσιακά έχουν δυνατές ομάδες που πάντα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, οπότε πιστεύω θα έχει πολύ ενδιαφέρον η σεζόν.

Τι θεωρείς ότι έχει αλλάξει από την εποχή που εσύ έπαιζες στο μπάσκετ; 

Την εποχή που έπαιζα μπάσκετ οι συνομήλικοί μου παίζαμε ατέλειωτες ώρες στην αλάνα. Δεν υπήρχε περίπτωση στον ελεύθερο χρόνο να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από μπάσκετ. Έτσι το μπάσκετ της εποχής μου ήταν πιο ελεύθερο, άφηνε μεγάλα περιθώρια για πρωτοβουλίες και ωραίες ενέργειες στο παιχνίδι και έδινε τη δυνατότητα σε αρκετούς παίχτες να φανούν ατομικά. Πλέον το παιχνίδι έχει γίνει πιο physical, στηρίζεται περισσότερο στα αθλητικά προσόντα (ταχύτητα, άλμα, έκρηξη), στα οποία προπονούνται εντατικά οι αθλητές και παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο η ομαδική λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι εύκολο για ένα παίκτη να φανεί στο παιχνίδι ατομικά παρά μόνο μέσα από την ομάδα, αφού όσο καλός και να είναι η αντίπαλοι μπορούν να τον εγκλωβίσουν με συνδυασμένες άμυνες. Επιπλέον πολλές φορές ξεχνάμε ότι πάνω από όλα το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να το χαρούμε, πέρα από τις όποιες λεπτομέρειες σε τεχνικό ή αθλητικό επίπεδο.

Το μεγαλύτερο σου όνειρο για την Ομόνοια; 

Η Ομόνοια Ναυπάκτου είναι ο ιστορικός σύλλογος της πόλης μας με ιδιαίτερο ειδικό βάρος και ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ναυπακτίων λόγω της προϊστορίας της. Σίγουρα θα ήταν πολύ ωραίο για συναισθηματικούς λόγους το brand name “Ομόνοια” να φιγουράρει ξανά στα σαλόνια της μπασκετικής πιάτσας και σίγουρα αποτελεί ένα όνειρο. Ωστόσο το ουσιαστικό ζητούμενο είναι η Ναύπακτος να διατηρεί το επίπεδο του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Έτσι πιστεύω ότι το όνειρο είναι για την Ναύπακτο γενικότερα να βρεθεί στο ψηλότερο επίπεδο που μπορεί μπασκετικά με συσπείρωση των “μπασκετικών” της πόλης και η Ομόνοια να αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας

Ευχαριστούμε το δικτυακό τόπο basket247gr για την πολύ όμορφη αυτή συνέντευξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *