Βόλεϊ Εφήβων: Εκτός Final Four η Ομόνοια

Μπλοκαρίστηκαν τελικά οι έφηβοι από τον Παμβοχαϊκό.

Την ήττα γνώρισε στην προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του εφηβικού πρωταθλήματος η Ομόνοια. Έχασε στο Βραχάτι από τον Παμβοχαϊκό 3-2, περιοριζόμενη και μαθηματικά στην τρίτη θέση του ομίλου της.

Οι νεαροί του Γιώργου Μητρόπουλου ξεκίνησαν με ενθουσιασμό το παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά και ο νέος πασαδόρος της ομάδας Θάνος Παυλόπουλος. Μάλιστα ήταν τα δικά του σέρβις στο ξεκίνημα που δυσκόλεψαν την πρώτη μπάλα του αντιπάλου και ξέφυγε η Ομόνοια με 0-5 στο σκορ. Κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολύ λίγα λάθη και πολλές τελειωμένες επιθέσεις, επικράτησαν στο σετ του αντιπάλου με 18-25.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο σετ. Κατέβασαν τους διακόπτες, δεν πήγαν καλά στην υποδοχή, έχασαν πολλές επιθέσεις και την αυτοσυγκέντρωσή τους, βγήκαν εκτός παιχνιδιού και έχασαν εύκολα με 25-12. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, με τους παίκτες του Παμβοχαϊκού να είναι πολύ καλοί πάνω στο φιλέ και να το παίρνουν με  25-15.

Ο Παύλου εφορμά…

Η Ομόνοια όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Αν και βρέθηκε να χάνει τη μικρή διαφορά που είχε πάρει (το 3-7 έγινε 10-7 με τα πολύ καλά σερβίς του Ν. Σαλωνίτη), δεν το έβαλε κάτω και ροκάνισε τη διαφορά. Προσπέρασε στο 12-13 κρατώντας αυτό το προβάδισμα ως το τέλος του σετ και ισοφάρισε σε 2-2 (21-25 το τέταρτο σετ), πηγαίνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί οι έφηβοι της Ομόνοιας ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 2-5. Τρία συνεχόμενα σφυρίγματα του διαιτητή Κούγια, που αμφισβητήθηκαν έντονα, χάλασαν τον καλό ρυθμό της Ομόνοιας και έδωσαν αβαντάζ στους γηπεδούχους που πήραν την περιστροφή με 8-7 και στη συνέχεια δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν και το σετ με 15-9. Έτσι έκαναν την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια και κέρδισαν δίκαια τη μία θέση στο final four του πρωταθλήματος. Η Ομόνοια ακόμα και με νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι με τον Άρατο Κιάτου δεν προλαβαίνει πλέον να διεκδικήσει την πρόκριση, αφού ακόμα και με ισοβαθμία ο Σπαρτιατικός έχει το πλεονέκτημα.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Παύλου με 26 πόντους. Τον ακολούθησαν οι Ν. Σαλωνίτης με 15 και Δ. Κόκκαλης με 10. Καλός στο μπλοκ για την Ομόνοια ήταν ο Χ. Λουκάς ενώ θετικός στην πρώτη του εμφάνιση ήταν ο Παυλόπουλος.

 Παμβοχαϊκός Γ.Α.Σ. (Λ. Χατζημιχάλης): Γαμβρούλης, Μπόσγας, Σαλωνίτης Β., Γεωργίου, Σπυράκος, Ηλιού Κ., Ηλιού Π., Σαλωνίτης Ν., Χριστοδούλου, Παναγιωτόπουλος, Πολίτσας.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Σακκούλης, Κόκκαλης Δ., Παύλου, Κομάνι, Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Κεχαγιάς, Σταυρογιαννόπουλος, Λουκάς Κ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *