Μπάσκετ: Νίκη με ανατροπή απέναντι στον Παναιτωλικό

Μια σπουδαία νίκη κατάφερε η Ομόνοια το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου, αφού νίκησε με 79-70 τον Παναιτωλικό στο κλειστό της Ναυπάκτου και μάλιστα με ανατροπή. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η ομάδα της Ναυπάκτου μπόρεσε να ξεπεράσει τις απουσίες της στο ρόστερ αλλά και στο τεχνικό team και παρ’ότι έμεινε πίσω στο σκόρ με 8 πόντους στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου, έκανε ένα σούπερ τελευταίο δεκάλεπτο, ανέτρεψε την κατάσταση και τελικά έφτασε στη νίκη.

Στο ματς οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικό οίστρο και παρ’ότι η Ομόνοια ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 14-6, οι φιλοξενούμενοι την έπιασαν γρήγορα στο σκορ και τελείωσαν το α’ δεκάλεπτο με ισοπαλία 20-20. Το β’ δεκάλεπτο ήταν εξίσου παραγωγικό και ανταγωνιστικό για τις δύο ομάδες (27-25 επιμέρους σκορ) με τους Ναυπάκτιους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (47-45).

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στην ομάδα του Αγρινίου, που μπήκε δυνατά, πήρε κεφάλι στο σκόρ και διατηρούσε μια μικρή διαφορά με σχετική ευκολία. Εκμεταλλευόμενοι μάλιστα την αστοχία των παικτών της Ομόνοιας και την αποβολή με ντισκαλιφιέ του Χωραφά (2ο αντιαθλητικό φάουλ), κατάφερε με επιμέρους σκορ 7-17 στο τέλος της περιόδου να προηγείται με +8 (54-62), μια διαφορά που με βάση την εικόνα του αγώνα μέχρι εκίνη τη στιγμή, φαινόταν ακατόρθωτο να ανατραπεί.

Οι παίκτες της Ομόνοιας όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα έβγαλαν όλη την αυτοσυγκέντρωση που διέθεταν, επιστράτευσαν κάθε ικμάδα δυνάμεων και με εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία “έπνιξαν” τους αντιπάλους, που σε όλο το δεκάλεπτο σημείωσαν μόλις 8 πόντους. Έφεραν το ματς στα ίσα (64-64), πέρασαν μπροστά (66-64) περίπου στο 35′ και παρ΄οτι οι αντίπαλοι αντέδρασαν προσωρινά με τρίποντη βόμβα (66-67), οι παίκτες της Ομόνοιας έμειναν πιστοί στο πλάνο της ανατροπής και έφτασαν στο τελικό 79-70 υπέρ τους.

Αναμφίβολα οι Κουτσογιάννης με 38(!!) πόντους και Βλαχογιάννης με 21 ήταν αυτοί που τράβηξαν στο σκορ για τους Ναυπάκτιους, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συνεισφορά όλων όσων συμμετείχαν από πλευράς Ομόνοιας, τόσο με πόντους και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία, όσο και με συμμετοχή στην ομαδική αμυντική λειτουργία.

Επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια είναι εκτός έδρας με τη Γ.Ε.Αγρινίου το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 18.00.

 Τα δεκάλεπτα: 20-20, 27-25, 7-17, 25-08.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Κουτσογιάννης 38(1), Βλαχογιάννης 21, Κωνσταντίνου 8, Μπίμπας 7, Χωραφάς 5(1), Κουγιουμτζής, Παντελίδης, Νασόπουλος

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *