Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Ομόνοια

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  22 Φεβρουαρίου από την Ομόνοια Ναυπάκτου ενημερωτική διάλεξη με θέμα “Πρώιμη Αντιμετώπιση Αθλητικής Κάκωσης”.

Η εκδήλωση έγινε στο Ξενοδοχείο Lepanto με συμμετοχή ενδιαφερόμενων που θέλησαν να ενημερωθούν πάνω σε θέματα που τους αφορούν, μιας και όλοι  είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχέση με τον αθλητισμό.

Ομιλητής ήταν ο  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής κ. Κωστάκης Δημήτρης που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να αναπτύξει το θέμα. Στόχος του ήταν να δώσει  γενικές κατευθύνσεις και  βασικές γνώσεις πάνω στην πρώιμη αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.

Αρχικά ο ομιλών έκανε ένα διαχωρισμό των τραυματισμών, με βάση τον οποίο διαφοροποιείται και ο τρόπος αντιμετώπισής του τραύματος, ενώ  η διάλεξη συνεχίστηκε με αναφορά σε τρόπους αξιολόγησης των κακώσεων και παρέμβασης τα πρώτα λεπτά μετά τον τραυματισμό, ώστε να  παρασχεθούν άμεσα και σωστά οι πρώτες βοήθειες. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο τέλος της διάλεξης στο θέμα της πρόληψης και πώς μπορεί ο αθλητής ή ένα αθλητικό σωματείο να είναι προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει απλά περιστατικά τραυματισμών και να διευκολύνει τον πάσχοντα πριν αυτός καταλήξει σε κάποιο εξειδικευμένο ιατρείο.

Η ενημερωτική αυτή διάλεξη έκλεισε με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και εποικοδομητικό διάλογο. Τα μέλη της Ομόνοιας Ναυπάκτου που ανέλαβαν τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμμετοχή του και υποσχέθηκαν κι άλλες τέτοιου είδους δραστηριότητες στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *