Βόλεϊ Ανδρών: Στα play off για την Α2 Εθνική η Ομόνοια

Ομόνοια Ναυπάκτου
Ανδρικό τμήμα πετοσφαίρισης
2013-2014

Ιστορικές στιγμές ζει το ανδρικό τμήμα βόλλεϋ της Ομόνοιας Ναυπάκτου, αφού είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί μέσω μπαράζ την άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία. Αυτή είναι μια σημαντική επιτυχία όχι μόνο για το τμήμα πετοσφαίρισης, αλλά και γενικότερα για τον αθλητισμό της Ναυπάκτου, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που ένα αγωνιστικό τμήμα ομαδικού αθλήματος διεκδικεί την παρουσία του σε ανώτατο επίπεδο. Την περασμένη εβδομάδα η αρμάδα του Γιώργου Μητρόπουλου έγραψε μια νίκη (με Πυργέα εντός) και μία ήττα (με ΕΑΠ εκτός) και θρονιάστηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής (Περιφέρεια Πελοποννήσου). Ομόνοια και ΕΑΠ που τελείωσαν τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στα play off τη Μεγάλη Τετάρτη. Τότε θα προκύψουν τα ζευγάρια, από το επίσης τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στον Κόροιβο και τον Απόλλωνα Πάτρας στην Αμαλιάδα. Με καθαρή νίκη του Κοροίβου (3-0 ή 3-1) η ομάδα της Αμαλιάδας τερματίζει πρώτη και θα είναι αντίπαλη της Ομόνοιας μεταφέροντας το 2-0 των νικών της στα play off, που σημαίνει πως μία νίκη της αρκεί για να περάσει στον τελικό. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα φέρει τον Απόλλωνα πρώτο, δεύτερη την ΕΑΠ και τρίτο τον Κόροιβο, με την Ομόνοια να παίζει στην ημιτελική φάση των play off με τον Απόλλωνα με συνολικό σκορ παιχνιδιών 1-1 ενώ το ίδιο σκορ παιχνιδιών από τηνκανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα έχει και το ζευγάρι ΕΑΠ-Κόροιβος.

 ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΥΡΓΕΑ

Η αρχή έγινε το Σάββατο 5 Απριλίου, στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο με αντίπαλο τον Πυργέα. Η Ομόνοια χρειαζόταν δύο βαθμούς για να τερματίσει οριστικά τέταρτη, σε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που αφενός εκτός έδρας δυσκολεύτηκε πολύ να την κερδίσει, αφετέρου έπαιζε το προτελευταίο της χαρτί για τη σωτηρία της. Η ομάδα της Ναυπάκτου μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση, πήρε όμως αυτό που χρειαζόταν κατακτώντας τους τρεις βαθμούς με 3-0 σετ.

Ο Πυργέας πήρε μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα με 2-4 αλλά με καλό σερβίς από τον Σούρτσε γρήγορα το σκορ έγινε 9-4 με τη διαφορά λίγο αργότερα να φτάνει τους μέχρι και τους εννέα πόντους, 15-6. Η ομάδα του Πύργου μείωσε στο 19-17 αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο και έχασε το σετ με 25-20. Από την αρχή μπροστά στο σκορ ήταν η Ομόνοια στο δεύτερο σετ, χωρίς όμως να μπορέσει να ξεφύγει. Έχοντας στα δύσκολα σημεία του αγώνα καλά τελειώματα στην επίθεση οι γηπεδούχοι πήραν και το δεύτερο σετ με 25-19 με τον Γιώργο Μητρόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχή μόνο σε αυτό το σετ και στους 11 αθλητές που είχε δηλωμένους στο φύλλο αγώνα.

Η ομάδα της Ηλείας ξεκίνησε πολύ άσχημα το τρίτο σετ. Πήρε πρώτη τάιμ άουτ στο 6-0, με την Ομόνοια σε αυτό το διάστημα να έχει κατακτήσει μόλις έναν πόντο και όλους τους υπόλοιπους να είναι από λάθη των αντιπάλων. Όταν δε άρχισε να τελειώνει φάσεις ψηλά στο φιλέ η διαφορά μεγάλωσε. Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του ακραίου της Ομόνοιας Σπύρου Παπαηλιόπουλου στο 11-5 του τρίτου σετ, που αν και αρχικά φάνηκε να είναι σοβαρός, ευτυχώς για τον αθλητή, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμο και η επιστροφή του παίκτη στα γήπεδα ήταν ταχύτερη του αναμενομένου. Χωρίς εκπλήξεις κύλησε το τελευταίο σετ και με την Ομόνοια νικήτρια με 25-19. Μετριοπαθείς ήταν οι πανηγυρισμοί για τους παίκτες της Ομόνοιας, αφού η μεγάλη τους επιτυχία επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του συναθλητή τους.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Μητρόπουλος Γιώργος): Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Σούρτσε, Μητρόπουλος, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.

Α.Π.Σ. Πυργέας (Λόλας Χάρης): Λόλας, Στυλιανέσης, Τσιλότι, Πασάι, Κιοφίρης, Παπαλάμπρου, Τσώνης, Μπόμπης, Κριαράς.

 

Ήττα από ΕΑΠ

Την Τετάρτη 9 Απριλίου η Ομόνοια φιλοξενήθηκε στην Πάτρα από την ΕΑΠ στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής. Αυτό ήταν και το μοναδικό παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής που έγινε αυτή την εβδομάδα μιας και η αγωνιστική αυτή είναι ορισμένη για τη Μεγάλη Τετάρτη και αυτό γιατί τρεις αθλητές της ΕΑΠ έχουν κληθεί την άλλη εβδομάδα στο κλιμάκιο της Προεθνικής. Η Ομόνοια αν και ανά διαστήματα έπαιξε καλά και ήταν ανταγωνιστική απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, ηττήθηκε με 3-0 σετ σε ένα παιχνίδι που για την ίδια δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η ΕΑΠ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και γρήγορα βρέθηκε στο +9 (13-4). Η Ομόνοια, με τον Σπύρο Παπαηλιόπουλο που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, κανονικά στη σύνθεσή της, σιγά σιγά έβρισκε ρυθμό και μείωνε τη διαφορά φτάνοντάς την στους τρεις πόντους στο 16-13. Με δικά της συνεχόμενα λάθη η ΕΑΠ ξέφυγε πάλι 21-13 και παρότι οι Ναυπάκτιοι μείωσαν στους δύο (22-20) οι γηπεδούχοι πήραν το σετ με 25-21.

Με την Ομόνοια να κυνηγά το σκορ ξεκίνησε και το δεύτερο σετ. Η ΕΑΠ προηγήθηκε 12-7 όμως η Ομόνοια ισοφάρισε 16-16 και πέρασε στιγμιαία μπροστά στο 20-21 σε ένα σετ με πολλές μεγάλες σε διάρκεια φάσεις και ωραίο βόλεϊ και από τις δύο ομάδες. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ στο 22-22, ένα χαμένο σερβίς όμως για την Ομόνοια και ένα λάθος στην επίθεση έφεραν στο σετ μπολ την πατρινή ομάδα και της έδωσαν τελικά το σετ με 25-23.

Η Ομόνοια ήταν αυτή που οδηγούσε στο σκορ στο τρίτο σετ χωρίς όμως να μπορέσει αν ξεφύγει χαλώντας με δικά της λάθη ό,τι με κόπο έχτιζε στο παιχνίδι. Η ΕΑΠ πέρασε για λίγο αυτή μπροστά στο 11-10 με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 16-16 και με συνεχείς ισοπαλίες να φτάνουν στο 21-21. Ένα μικρό σερί τριών πόντων για τους γηπεδούχους σε εκείνο το σημείο ήταν καθοριστικό για των αγώνα καθώς τους έδωσε το σετ με 25-22 και μαζί το παιχνίδι με 3-0 σετ.

Καλό μοίρασμα για την πατρινή ομάδα από τον πασαδόρο Πατρινό, που όταν χρειάστηκε πήρε και επιθετικές πρωτοβουλίες. Για την Ομόνοια ο Σπύρος Παπαηλιόπουλος όχι μόνο ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά ήταν και ο κορυφαίος για την ομάδα του.

Η ήττα αυτή δεν στοίχισε βαθμολογικά στην Ομόνοια Ναυπάκτου αφού όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα θα τερμάτιζε στην τέταρτη θέση. Για την ΕΑΠ όμως ήταν πολύ σημαντική στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση που θα της δώσει πλεονέκτημα έδρας στην ημιτελική φάση των play off για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Ε.Α.Πατρών (Γεράνιος Αντώνης): Καραμπέρης, Σαρακίνης, Κανελλόπουλος, Δρακόπουλος, Γεράνιος, Σύρος, Κάββουρας, Πετούσης, Πατρινός, Τσαρκάτογλου, Χριστοφής, Παπδόπουλος.

 

Ομόνοια Ναυπάκτου (Μητρόπουλος Γιώργος): Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Παύλου, Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Σούρτσε, Μητρόπουλος, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.

Βαθμολογία Η’ Ομίλου Β’ Εθνικής Ανδρών

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *