Βόλεϊ Ανδρών: Αυλαία με ήττα κόντρα στον Ακρίτα

OMONOIA-AKRITAS_55Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ομόνοιας. Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς ο πρωτοπόρος Ακρίτας Καλαμάτας νίκησε μέσα στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο την Ομόνοια με 0-3 σετ με τους ναυπάκτιους να μένουν εκτός τετράδας και τους καλαματιανούς να τερματίζουν πρώτοι.

Με πολλά αγωνιστικά προβλήματα κατέβηκε στο τελευταίο της παιχνίδι η Ομόνοια. Τραυματισμοί και ασθένειες ανάγκασαν τον προπονητή Γιώργο Μητρόπουλο να αλλάξει πράγματα την τελευταία στιγμή στην ομάδα παρουσιάζοντας όμως ένα ανταγωνιστικό σύνολο που άφησε υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά. Πλήρης η αποστολή της καλαματιανής ομάδας που ήθελε οπωσδήποτε νίκη με καθαρό σκορ για να τερματίσει πρώτη, είδε με σοβαρότητα το παιχνίδι από τον πρώτο ως τον τελευταίο πόντο, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της.

Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ακρίτας θέλοντας από την αρχή να επιβάλει το παιχνίδι του. Με σέρβερ τον έμπειρο Κουλιέρη πήρε από την αρχή προβάδισμα πέντε πόντων (3-8) και παρότι η Ομόνοια μπόρεσε στη συνέχεια να ισορροπήσει τον αγώνα δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν κατακτώντας το πρώτο σετ με 18-25. Στο δεύτερο σετ μπορεί οι δύο ομάδες να πήγαιναν μαζί ως το 7-7, ο Ακρίτας όμως με ένα επιμέρους 1-8 ξέφυγε με επτά πόντους και πήρε με ευκολία το σετ 14-25. Ωραίο παιχνίδι έγινε στο τρίτο σετ. Πιο ανταγωνιστική η Ομόνοια προηγήθηκε 8-7 στο ξεκίνημα, ο Ακρίτας όμως κάνοντας καλό παιχνίδι ξαναπήρε το προβάδισμα με τις δύο ομάδες να φτάνουν στο 13-14. Τρουπάκης και Μητρόπουλος πίεσαν την υποδοχή των γηπεδούχων και ανέβασαν το σκορ στο 14-22 όμως οι γηπεδούχοι με σέρβις τακτικής και συνεχόμενα μπλοκ κατάφεραν και μείωσαν στον πόντο 23-24 πριν χάσουν και το τρίτο σετ με 23-25.

OMONOIA-AKRITAS_61Καλός ο Κατσακούλης στη θέση του διαγωνίου, για πρώτη φορά την φετινή σεζόν. Καλό παιχνίδι και από το λίμπερο Κομάνι στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με αυτό τον ρόλο. Κουλιέρης, Τρουπάκης, Μητρόπουλος και Μπελογιαννέας ξεχώρισαν από τους νικητές.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Δασκαλόπουλος, Παυλόπουλος, Τσακανίκας, Γραββάνης, Θεοφάνης, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Κατσακούλης, Κομάνι.

ΑΟ Ακρίτας Καλαμάτας (Κωνσταντίνος Κουτράκης): Κουλιέρης, Πράττης, Μητρόπουλος, Καρούνος, Ζαχαρόπουλος, Μπελογιαννέας, Σαρδέλης, Τρουπάκης, Τσώνης, Θεοδώρου.

Με τη νίκη αυτή ο Ακρίτας τερμάτισε στη πρώτη θέση και θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των play off τον Απόλλωνα Πάτρας με πλεονέκτημα έδρας, έχοντας και το αβαντάζ των δύο νικών της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στο άλλο παιχνίδι της τελικής τετράδας η Ε.Α.Π. με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει τον Αιγιαλέων με τους δύο να έχουν από μία νίκη στο πρωτάθλημα. Προκρίνεται στον τελικό του Η’ Ομίλου της Β’ Εθνικής η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες. Τα play off ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο με τις αναμετρήσεις Ακρίτας-Απόλλωνας και ΕΑΠ-Αιγιαλέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *