Πατρινοί οι πρωταθλητές στο τουρνουά μικτών ομάδων

Στην ιστορία πέρασε το 2ο τουρνουά μπιτς βόλεϊ που διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου, το τριήμερο 23 με 25 Ιουλίου στο Αλσύλλιο του Γριμπόβου, με τη συμμετοχή των 90 ατόμων να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η διοργάνωση ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Ιουλίου στα γήπεδα του αλσυλλίου στο Γρίμποβο. Ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων –συνολικά  90 αθλητές από την ευρύτερη Ναυπακτία αλλά και την Πάτρα- ανάγκασε τους διοργανωτές να ξεκινήσουν με αγώνες μπαράζ για την διαλογή των ομάδων που τελικά σχημάτισαν την τελική 16άδα. Καθώς η Παρασκευή ήταν ευνοϊκή από πλευράς καιρού, το αλσύλλιο έσφυζε από ζωή με περισσότερα από 300 άτομα να βρίσκονται στον χώρο και να παρακολουθούν αλά και να συμμετέχουν στους αγώνες. Εκτός από τις διαγωνιζόμενες ομάδες, πλήθος από μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος κατέκλυσαν το χώρο δοκιμάζοντας την τύχη τους στο πολύ όμορφο αυτό καλοκαιρινό σπορ ή επιβραβεύοντας φίλους σε κάθε καλή ενέργεια.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του τουρνουά:

Το Σάββατο 24 Ιουλίου ξεκίνησε το κυρίως ταμπλό με τις 16 ομάδες να διαγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς ο δυνατός αέρας  δεν επέτρεπε στις πιο άρτιες τεχνικά ομάδες να αναπτύξουν το παιχνίδι τους. Παρόλα αυτά έγιναν αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια  ενώ και το θέαμα ήταν ικανοποιητικό.

Την Κυριακή έγιναν οι αγώνες  της προημιτελικής, ημιτελικής και τελικής φάσης του τουρνουά. Στον α’ ημιτελικό επικράτησαν εύκολα οι Σαρλή Ε.-Μητρόπουλος των Σχίζα-Τσακανίκα  με 2-0 σετ και συνάντησαν στο μεγάλο τελικό τους Λιάκου-Φαλιέρο  που είχαν αποκλείσει στον β’ ημιτελικό τους Παπαχαραλαμπόπουλο-Σαρλή Δ.

Στο μικρό τελικό μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι αναδείχθηκαν νικητές οι Σχίζα-Τσακανίκας κερδίζοντας με 2-1 στο τάι μπρέικ τους Παπαχαραλαμπόπουλο-Σαρλή Δ. Η Δανάη Σαρλή και ο Γιώργος Παπαχαραλαμπόπουλος επικράτησαν στο πρώτο σετ 21-19 αλλά η Δώρα Σχίζα και ο Ντίνος Τσακανίκας γρήγορα αντέδρασαν και ισοφάρισαν τα σετ επικρατώντας με 21-14. Στο τάι μπρέικ πιο ψύχραιμοι οι Σχίζα-Τσακανίκας νίκησαν με 15-10 και πήραν την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι οι χάλκινοι πρωταθλητές είχαν και την συμπαράσταση του κοινού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όντας η μόνη Ναυπάκτια ομάδα που συμμετείχε στην τελική τετράδα του τουρνουά.

Ο τελικός ήταν ένας αγώνας διαφήμιση για το άθλημα. Οι δύο ομάδες από την Πάτρα, που κατά γενκή ομολογία ήταν οι καλύτερες του τουρνουά, υπό τους ήχους χορευτικής μουσικής απέδωσαν εξαιρετικά παρά το συνεχιζόμενο δυνατό αέρα. Μετά από ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές, νικητής αναδείχθηκε το ζευγάρι Λιάκου-Φαλιέρος, με το Φαλιέρο να κατακτά για 2η συνεχόμενη φορά το τρόπαιο με διαφορετική συμπαίκτρια αυτή τη φορά. Ο Γιώργος Μητρόπουλος και η Έλενα Σαρλή επικράτησαν με ευκολία στο πρώτο σετ με 21-11. Στο δεύτερο σετ οι Μητρόπουλος-Σαρλή Ε. ήταν μπροστά στο σκορ αλλά ο Ανδρέας Φαλιέρος με την Βάσω Λιάκου, λίμπερο του Απόλλωνα Πάτρας στην Α2 Εθνική κατηγορία, με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ παίρνοντας το δεύτερο με 21-19. Το τάι μπρέικ ήταν αμφίρροπο και στο τέλος οι Φαλιέρος-Λιάκου επικράτησαν με 15-13 και πήραν το χρυσό μετάλλιο.

Γενικά ήταν ένα πολύ όμορφο τριήμερο για την νεολαία της Ναυπάκτου, που αγκάλιασε με αγάπη και αυτό το εγχείρημα της Ομόνοιας Ναυπάκτου. Αξίζει να σημειωθεί ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων όχι μόνο αγωνιστικά στο τουρνουά,  αλλά και οργανωτικά, καθώς πολλοί ήταν  οι εθελοντές που βοήθησαν στην διεξαγωγή των αγώνων ως διαιτητές, γραμματεία, υπεύθυνοι προγράμματος, αλλά και σε οποιαδήποτε εργασία προέκυπτε, ακόμα και σε ότι είχε να κάνει με την καθαριότητα και ετοιμασία του χώρου.

Η Ομόνοια Ναυπάκτου συνεχίζει τις καλοκαιρινές της δραστηριότητες καθώς ήδη από 26 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει τα τουρνουά ανδρών και γυναικών με συνολικά 70  ομάδες (140 συμμετέχοντες). Το φινάλε έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1 Αυγούστου  με τον τελικό γυναικών (ώρα 18.00) και τον τελικό των ανδρών (ώρα 19.00). Αν λοιπόν σας φέρει ο δρόμος σας  προς το Γρίμποβο περάστε μια βόλτα και από το αλσύλλιο. Σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *