Ανασκόπηση 2015

Το 2015 είχε καλές και κακές στιγμές για την Ομόνοια Ναυπάκτου. Το κυριότερο όμως είναι πως είχε πολλές στιγμές που θα θυμόμαστε σε μια χρονιά γεμάτη από αγωνιστική δράση.

Η μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε από το γυναικείο τμήμα βόλεϊ που μόλις στη δεύτερη χρονιά της επαναλειτουργίας του κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στο Τοπικό Πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. και να ανέβει στη Β’ Εθνική κατηγορία. Σε ένα πρωτάθλημα που οι άντρες στη δεύτερη χρονιά τους έχασαν στις λεπτομέρειες τη συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου για την Α2. Κορασίδες και Παγκορασίδες συνεχίζουν ενισχυμένες και βελτιωμένες ενώ δημιουργήθηκε και ξεχωριστό τμήμα Ακαδημιών. Το τμήμα μπάσκετ αγωνιζόμενο στη Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ κατάφερε να μπει στα play off και να διεκδικήσει την άνοδο για την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ χωρίς όμως να μπορέσει να την πετύχει. Για ένα ακόμα καλοκαίρι η Ομόνοια διοργάνωσε πολλά τουρνουά στην άμμο, παρότι άλλαξε και πάλι χώρο, είτε μόνη της είτε με τους AHEPA.

Ας κάνουμε όμως μαζί ένα ταξίδι στο χρόνο και να δούμε τις καλύτερες στιγμές τυ 2015.

Άνοδος στη Β’ Εθνική για τις γυναίκες

1.γυναικες βολει-φιεσταΑναμφισβήτητα η άνοδος στη Β’ Εθνική κατηγορία για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ομόνοιας είναι η μεγαλύτερη διάκριση για το σύλλογο μέσα στο 2015. Μόλις στη δεύτερη σεζόν της επαναλειτουργίας του τμήματος οι γυναίκες του συλλόγου κατάφεραν όχι μόνο να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο αλλά να κόψουν πρώτες το νήμα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Τοπικής κατηγορίας της Ε.Σ.ΠΕ.Π., να πάρουν το πρωτάθλημα και να ανέβουν στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η πρωτιά στον όμιλό τους τις έφερε στην τελική τετράδα των play off με αντιπάλους την Ακράτα, τον Ποσειδώνα Καλαμάτας και τη Γαλήνη Πάτρας. Η πρώτη και μοναδική ήττα της χρονιάς ήρθε στο πρώτο παιχνίδι με τη Γαλήνη αλλά κερδίζοντας στο αντίστοιχο παιχνίδι του δευτέρου γύρου κάλυψαν τη διαφορά της ήττας και ισοβάθμησαν με την ομάδα της Πάτρας παίρνοντας όμως το πρωτάθλημα στη διαφορά των πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθησε το Μάιο η φιέστα τίτλου για τα κορίτσια της Ομόνοιας καθώς και η βράβευση από τον Δήμο Ναυπακτίας για την επιτυχία τους.

Η ιστορική πρώτη τους παρουσία στη Β’ Εθνική τη σεζόν που διανύουμε μπορεί να μην είναι καλή από πλευράς αποτελεσμάτων είναι μια χρονιά όμως γεμάτη εμπειρίες για τις γυναίκες του συλλόγου που θα παλέψουν ως το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς για την παραμονή στην κατηγορία.

Άνετη παραμονή για τους άντρες στο βόλεϊ

2.αντρες βολειΤην περσινή αγωνιστική περίοδο η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορία της ΕΟΠΕ. Φυσικά ο στόχος της ομάδας δεν ήταν άλλος από την παραμονή, κάτι που επιτεύχθηκε με ευκολία ενώ στις λεπτομέρειες κρίθηκε και η συμμετοχή της ομάδας στα play off της ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία με την Ομόνοια τελικά να τερματίζει πέμπτη και να χάνει το δικαίωμα αυτό.

Η αγωνιστική περίοδος 2015-16 είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους άντρες που παλεύουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Τα αποτελέσματα ως τώρα δείχνουν πως το έργο αυτό θα είναι δύσκολο για την Ομόνοια και πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και πάλι, αυτή τη φορά όμως για την παραμονή.

Το τμήμα των μικρών… που μεγαλώνει

4.βολει αναπτυξιακαΑπό την περσινή ακόμα αγωνιστική περίοδο η Ομόνοια συμμετείχε στα πρωταθλήματα των κορασίδων και των παγκορασίδων. Η φετινή σεζόν δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική με τη συμμετοχή και στα δύο αυτά αναπτυξιακά πρωταθλήματα, με το τμήμα να έχει αποκτήσει αρκετά παιδιά και να έχει μεγαλύτερη δυναμική χρόνο με το χρόνο. Από το Σεπτέμβρη του 2015 έχει δημιουργηθεί και ξεχωριστό τμήμα Ακαδημιών για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου ενώ στον προγραμματισμό του συλλόγου για τη χρονιά που σε λίγες μέρες μπαίνει είναι και η διοργάνωση τουρνουά για τις ηλικίες αυτές (μίνι-παγκορασίδες).

Παράλληλα με το τμήμα των μικρών η Ομόνοια έχει δημιουργήσει και τμήμα αρχαρίων ενηλίκων που βρήκε από την αρχή του θετική ανταπόκριση αποδεικνύοντας πως …ποτέ δεν είναι αργά για τον αθλητισμό.

Συμμετοχή του ανδρικού μπάσκετ στα play off ανόδου γα την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ

3.μπασκετ αντρεςΚάνοντας ένα πολύ καλό πρωτάθλημα η Ομόνοια κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου της στην Β’ κατηγορία της Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. και να κερδίσει έτσι το δικαίωμα να αγωνιστεί στα play off για την άνοδο στην Α’ κατηγορία,

Απέναντι της εκεί βρήκε τον Παναιτωλικό, την ανωτερότητα του οποίου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Έτσι δεν μπόρεσε να παίξει στην τελική φάση των play off και παρέμεινε στη Β’ κατηγορία και για τη σεζόν που διανύουμε.

Η φετινή χρονιά έφερε πολλά νέα πρόσωπα στην Ομόνοια, κατά κύριο λόγο νεαρών και άπειρων παικτών με τον Κώστα Παπούλια στο τιμόνι να αναζητεί την σωστή χημεία που θα φέρει και πάλι τα καλά αποτελέσματα για το τμήμα.

 

Beach Volley η απάντηση στην κρίση του καλοκαιριού

5.beach volley-ahepaΤο 2015 δεν ήταν το πιο εύκολο καλοκαίρι για την Ομόνοια. Από τη μία η οικονομική κρίση και τα capital controls που μόλις είχαν μπει στη ζωή μας, από την άλλη η αλλαγή αγωνιστικής στέγης έβαλαν δύσκολα στη διοίκηση της Ομόνοιας που όμως ανταποκρίθηκε στο ακέραιο συμπληρώνοντας δέκα συνεχόμενα χρόνια καλοκαιρινών διοργανώσεων στην άμμο.

Ο Δήμος Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ήταν αυτοί που βοήθησαν, σε δύσκολους καιρούς στην ανακατασκευή των δύο γηπέδων beach volley στο Αλσύλλιο του Γριμπόβου όπου μεταφέρθηκε φέτος όλη η καλοκαιρινή δράση. Το πρώτο τουρνουά είχε τη σφραγίδα των AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) που φέτος ανέλαβαν το 100% του κόστους της διοργάνωσης και έτσι πραγματοποιήθηκε το AHEPA CUP 2015 παρουσία πολλών επισήμων από τα κατά τόπους τμήματα των AHEPA ενώ και το αγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλό. Τα τουρνουά συνεχίστηκαν με το 10ο Ανδρών-Γυναικών, το τουρνουά Ερασιτεχνών Ανδρών μέσα στον Ιούλιο καθώς και το μικτό 3Χ3 αργότερα τον Αύγουστο.

6.beach volley-1Το 2016 δεν έχει ακόμα μπει αλλά η διοίκηση της Ομόνοιας έχει ξεκινήσει από τώρα το σχεδιασμό των φετινών καλοκαιρινών διοργανώσεων που αναμένεται να είναι διευρυμένες σε σχέση με την περσινή σεζόν.

 

 

 

 

Αγωνιστική δράση για το Τένις και τουρνουά Beach Tennis

7.τενις

 

 

Το τμήμα τένις (αντισφαίριση) στη δεύτερη κιόλας χρονιά λειτουργίας του έχει μπει για τα καλά στη φιλοσοφία του συλλόγου. Τα μικρότερα παιδιά από την περσινή κιόλας σεζόν συμμετείχαν σε περιφερειακά τουρνουά ενώ το 2015 έκλεισε με τουρνουά στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο ανάμεσα στην Ομόνοια και σε ομάδα του Αγρινίου με τις συμμετοχές αυτές να συνεχίζονται και τη νέα χρονιά για όλες τις ηλικίες.

Έχοντας την τιμή η Ομόνοια να παρουσιάζει πρώτη το καλοκαίρι του 2014 το Beach Tennis στο κοινό της πόλης δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει τις διοργανώσεις και το 2015, αυτή τη φορά στο Αλσύλλιο του Γριμπόβου. Η συμμετοχές φέτος κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με την περσινή πρώτη χρονιά φέρνοντας στη Ναύπακτο όμως περισσότερες ομάδες από περιοχές εκτός της πόλης. Με δύο διοργανώσεις ήδη στην πλάτη της η Ομόνοια έχει βάλει από τώρα στον προγραμματισμό της το επόμενο τουρνουά beach tennis δίνοντάς του επίσημη θέση στις καλοκαιρινές διοργανώσεις του συλλόγου.

8.beach tennis

 

 

 

 

 

 

 

Το 2016 είναι προ των πυλών και η διοίκηση, η προπονητική ομάδα και οι αθλητές της Ομόνοιας εύχονται σε όλο τον κόσμο υγεία, υπομονή και δημιουργία για το νέο έτος. Η αθλητική δραστηριότητα για το σύλλογο δεν σταματά ακόμα και τώρα στα δύσκολα θεωρώντας πως ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να είναι μια διέξοδος σε όλης αυτή την πίεση που δέχεται η κοινωνία μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *