Φινάλε για άντρες και γυναίκες στο βόλλεϊ

Βόλεϊ Γυναικών: Υποβιβασμός με νίκη στα χαρτιά

DSC_0067Την ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στο καθοριστικό εντός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον Γ.Σ. Άργους να μην ταξιδέψει στη Ναύπακτο την τελευταία αγωνιστική. Έτσι η Ομόνοια παρότι κέρδισε στα χαρτιά 3-0 σετ το παιχνίδι με το Άργος υποβιβάστηκε στο Τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Αρκαδικό η Ομόνοια παρουσιάστηκε με πολλά προβλήματα για ένα ακόμα παιχνίδι κάτι που την ανάγκασε σε πολλές διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής σε σχέση με τον συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού της. Ο Αρκαδικός εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και χωρίς να παίξει καλό βόλεϊ μπόρεσε να επιβάλει το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και να κερδίσει τον αντίπαλό του. Η Ομόνοια δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο άναρχο παιχνίδι των Αρκάδων και έφτασε σε μια οδυνηρή ήττα που την οδηγεί και πάλι στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Ανέτοιμη για την πιο πάνω κατηγορία εμφανίστηκε η Ομόνοια στη φετινή αγωνιστική περίοδο αλλά παρότι ηττήθηκε στα περισσότερα παιχνίδια σίγουρα βγήκε κερδισμένη σε εμπειρίες και εικόνες. Δεκαέξι αθλήτριες χρησιμοποιήθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα από τις οποίες οι έξι μαθήτριες λυκείου, η μία μαθήτρια γυμνασίου και οι έξι σε ηλικία 20-25 ετών. Όλες οι παραπάνω συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία κάτι που σίγουρα τις βοήθησε να ωριμάσουν αγωνιστικά ώστε να μπορέσουν την επόμενη χρονιά να διεκδικήσουν και πάλι την άνοδό τους στη Β’ Εθνική κατηγορία. Άλλωστε η απόφαση της διοίκησης ήταν εξ αρχής να πορευτεί με το δικό της δυναμικό και τα νεαρά σε ηλικία κορίτσια και να μη στραφεί σε έτοιμες αθλήτριες από την Πάτρα, κατά κύριο λόγο, που θα της έσωζαν ενδεχομένως την κατηγορία αλλά θα της έδιναν μια φαινομενική δυναμική που δεν θα είχε συνέχεια.

Η επόμενη μέρα για το γυναικείο τμήμα της Ομόνοιας δεν έχει ακόμα καθοριστεί αλλά η διοίκηση της ομάδας αυτό που θέλει είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα δικά της κορίτσια δίνοντας ευκαιρίες στις πιο μικρές να αγωνιστούν σε μεγαλύτερο επίπεδο από αυτό της ηλικίας τους εξελίσσοντας τα δικά της παιδιά.

Οι αθλήτριες που βοήθησαν τη φετινή χρονιά αγωνιστικά την ομάδα ήταν οι Δημοπούλου Λ., Κονίδα, Νάκη, Κατσούδα, Αρβανίτη, Δημοπούλου Π., Κότσιαλου, Σχίζα, Αναγνωστοπούλου, Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Παπακωστοπούλου, Κατσαρού, Μποβιάτση, Τσαμπά, Θεοδωροπούλου και όλες τους άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο βοήθησαν στο να έρθει σε πέρας μια δύσκολη αγωνιστική περίοδος.

 

 

Βόλεϊ Ανδρών: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

DSC_0244Δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό και η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας. Μετά από τρία χρόνια στους ομίλους της Β’ Εθνικής κατηγορίας από του χρόνου όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα της Πελοποννήσου. Όλα βέβαια θα κριθούν από την τελική κατάταξη των ομάδων της Πελοποννήσου στην Α2 Εθνική κατηγορία και από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο Η’ Όμιλος της Β’ Εθνικής κατηγορίας, δηλαδή ο όμιλος της Πελοποννήσου θα πρέπει να έχει οκτώ ομάδες. Έτσι με δεδομένο πως ο πρωταθλητής του ομίλου θα ανέβει στην Α2 και ο πρωταθλητής του Τοπικού θα ανέβει στη Β’ Εθνική, οι ομάδες του Η’ Ομίλου είναι επτά. Όλα δείχνουν ως τώρα πως ο Ακρίτας Καλαμάτας δε θα γλιτώσει τον υποβιβασμό και έτσι θα είναι η όγδοη ομάδα της Β’ Εθνικής. Ωστόσο δύο ακόμα ομάδες της Πελοποννήσου, Κόροιβος και Ολυμπιάδα, βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Εφόσον μία από τις δύο υποβιβαστεί θα πάρει τη θέση της Ομόνοιας στη Β’ Εθνική και η Ομόνοια θα υποβιβαστεί στο Τοπικό πρωτάθλημα.

Αυτά βέβαια έχουν νόημα και αξία μόνο εφόσον η Ομόνοια μπορέσει να ανασυνταχτεί και να παρουσιαστεί αξιόμαχη τη νέα χρονιά, κάτι που φέτος έγινε με μεγάλη προσπάθεια και θυσίες από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, αλλά για την ώρα φαντάζει αβέβαιο για την επόμενη σεζόν.

Η εβδομάδα που πέρασε είχε και αγωνιστική δράση για την Ομόνοια. Παρότι στο γήπεδό της διεξαγόταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα η ανδρική ομάδα με πολλές δυσκολίες ταξίδεψε στο Αίγιο για να αντιμετωπίσει τον Αιγιαλέων. Η Ομόνοια είχε διαστήματα που έπαιξε καλά και μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αλλά σε γενικές γραμμές δεν έκανε καλό παιχνίδι έχοντας πολλά λάθη που καθόρισαν το αποτέλεσμα υπέρ των γηπεδούχων με 3-0 σετ.

Για την Ομόνοια εκκρεμεί ένα ακόμα παιχνίδι, αυτό με τον Θησέα στο γήπεδο της Ναυπάκτου, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον που αναμένεται να οριστεί από την Ένωση ώστε να ολοκληρωθεί και για τους άντρες η αγωνιστική περίοδος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *