Ανασκόπηση 2016

 

Omonoia-Nafpaktou.jpgΤο δίσεκτο 2016 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για την Ομόνοια Ναυπάκτου. Οι δύο υποβιβασμοί από τη Β’ Εθνική για τα Τοπικά Πρωταθλήματα για την ανδρική και τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ είναι σίγουρα οι αρνητικές στιγμές της χρονιάς, αν τις δούμε ως τελικά αποτελέσματα. Από την άλλη βέβαια υπήρξαν μέσα στη χρονιά που πέρασε και λαμπρές στιγμές με σημαντικότερη αυτή της κλήσης στην Εθνική Ελλάδος Παγκορασίδων της νεαρής Μαριέτας Κατσαρού-Λαβέρ και τη συμμετοχή της στο Βαλκανικό Τουρνουά το καλοκαίρι του 2016. Φυσικά στο πρόγραμμα του καλοκαιριού που πέρασε δεν έλειψαν τα τουρνουά της άμμου, θεσμός πλέον για την πόλη.

Ας θυμηθούμε όμως μαζί τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε.

 

 

 

Υποβιβασμός για γυναίκες και άνδρες στο βόλεϊ

1aΟι πολλές αποχωρήσεις στα τμήματα ανδρών και γυναικών οδήγησαν στην αποδυνάμωση των αντίστοιχων ομάδων βόλεϊ του συλλόγου. Η ανδρική ομάδα στην τέταρτη χρονιά της στη Β’ Εθνική δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τις ομάδες της Πελοποννήσου και επέστρεψε στο Τοπικό Πρωτάθλημα.

Η σπουδαία πορεία της προπέρσινης χρονιάς έδωσε την ευκαιρία σε πολλά από τα κορίτσια της Ομόνοιας να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες αποδυναμώνοντας έτσι την ομάδα της πόλης που παρότι άφησε καλές εντυπώσεις στα περισσότερα παιχνίδια δεν είχε την πορεία και τη δυναμική που θα την κρατούσε στη Β’ Εθνική.

 

 

1bΚαι στα δύο τμήματα έγιναν ριζικές αλλαγές τη φετινή χρονιά. Στις γυναίκες τον πρώτο ρόλο έχουν τα κορίτσια των αναπτυξιακών τμημάτων με τη βοήθεια 2-3 πιο έμπειρων αθλητριών που ο ερχομός του 2017 τις βρίσκει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους. Στους άνδρες υπάρχει μια μίξη νεαρών άπειρων παικτών και μεγαλυτέρων και πιο έμπειρων που για την ώρα δείχνει να λειτουργεί καλά μιας και στο τέλος του 2016 βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Τοπικού Πρωταθλήματος.

 

 

 

 

Στο Βαλκανικό η Κατσαρού-Λαβέρ

2aΗ μεγαλύτερη επιτυχία στο ομαδικό βόλεϊ για την πόλη και φυσικά για την Ομόνοια είναι αναμφισβήτητα η κλήση της νεαρής Μαριέτας Κατσαρού-Λαβέρ στην Εθνική Ελλάδος των Παγκορασίδων. Μάλιστα η ναυπάκτια αθλήτρια είχε και τις πρώτες διεθνείς συμμετοχές της αγωνιζόμενη με τη γαλανόλευκη φανέλα στο Βαλκανικό Τουρνουά της ηλικίας της στη Βουλγαρία το καλοκαίρι του 2016, έχοντας μάλιστα βασικό ρόλο στην ομάδα παρότι ηλικιακά ήταν από τις μικρότερες κοπέλες που συμμετείχαν.

 

 

 

Αναπτυξιακών συνέχεια για την Ομόνοια

15491947_10209906453270416_592667371_oΜεγάλη βαρύτητα συνεχίζει να δίνει ο σύλλογος στα αναπτυξιακά τμήματα. Εκτός από τη συμμετοχή της ομάδας στα πρωταθλήματα κορασίδων και παγκορασίδων από τη φετινή χρονιά θα συμμετέχουν και οι μικρότερες ηλικίες σε τουρνουά μίνι βόλεϊ ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός τουρνουά εντός των κλειστών γυμναστηρίων σε Ναύπακτο και Αντίρριο με συμμετοχή αναπτυξιακών ομάδων από τις Ενώσεις Σωματείων Πετοσφαίρισης της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κεντρικής Ελλάδας μετατρέποντας τη Ναύπακτο σε αθλητικό σταυροδρόμι των τριών Ενώσεων.

 

 

Συγχώνευση του τμήματος μπάσκετ

Το καλοκαίρι του 2016 οι διοικήσεις της Ομόνοιας και του ΠΑΣ πήραν μια θαρραλέα απόφαση, να συγχωνεύσουν τα τμήματα μπάσκετ. Ο βασικός στόχος ήταν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος στη Ναύπακτο για το άθλημα, που μελλοντικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες επιτυχίες την πόλη σε ότι αφορά το μπάσκετ. Η συγχώνευση έγινε με τον επικεφαλής του τμήματος της Ομόνοιας Κώστα Παπούλια να ενώνει τις δυνάμεις του με αυτές του Γιώργου Σταθάτου από τον ΠΑΣ.

3aBeach Volley: Ο Βασιλιάς της άμμου

Αναμφισβήτητα το αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού είναι οι καλοκαιρινές διοργανώσεις του συλλόγου που αισίως μετρούν 11 συνεχείς χρονιές εκδηλώσεων.

Το καλοκαίρι του 2016 η Ομόνοια διοργάνωσε μαζί με το Τμήμα AHEPA Lepanto το AHEPA CUP 2016 που, παρότι δεν είχε σύμμαχο τον καιρό, αγωνιστικά πήγε πάρα πολύ καλά συγκεντρώνοντας πολλές συμμετοχές εκτός της πόλης της Ναυπάκτου. Ακολούθησε το 11ο τουρνουά Ανδρών-Γυναικών στα τέλη του Ιουλίου καθώς επίσης και το 7ο Τουρνουά μικτών ομάδων 3Χ3 στα μέσα του Αυγούστου, με λιγότερες συμμετοχές φέτος από ότι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πάλι με πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο διαγωνιζομένων.

Αντισφαίριση και Beach Tennis

4Η αντισφαίριση συνεχίζει να είναι ένα από τα ενεργά τμήματα του συλλόγου ενώ μέσα στο 2017 αναμένεται και η επίσημη ειδική αναγνώριση για το άθλημα από την Ομοσπονδία της Αντισφαίρισης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχοντας ως βάση κυρίως τα αναπτυξιακά τμήματα η χρονιά που πέρασε έκλεισε θετικά για τον σύλλογο.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ομόνοια διοργάνωσε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού τουρνουά Beach Tennis στο Αλσύλλιο του Γριμπόβου. Η συμμετοχή των ομάδων δεν περιορίστηκε στα όρια της πόλης αλλά επεκτάθηκε, με πατρινές ομάδες να λαμβάνουν μέρος, ανεβάζοντας περισσότερο το αγωνιστικό επίπεδο του τουρνουά και υποχρεώνοντας την Ομόνοια να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη διοργάνωση και στο καλεντάρι του καλοκαιριού του 2017.

 

Στόχος της διοίκησης είναι η αθλητική δραστηριότητα να συνεχιστεί ακόμα και τώρα που η κοινωνία μας δεν περνά εύκολες στιγμές, θεωρώντας πως ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να είναι μια διέξοδος από αυτή την κατάσταση.

Έχοντας μπει ήδη στο 2017 η διοίκηση, η προπονητική ομάδα και οι αθλητές της Ομόνοιας εύχονται σε όλο τον κόσμο υγεία, υπομονή και δημιουργία για το νέο έτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *