Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη Σικελία η Ομόνοια Ναυπάκτου


Στη Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στη Μεσίνα της Σικελίας βρέθηκε η ομάδα βόλεϊ της Ομόνοιας Ναυπάκτου, συμμετέχοντας σε διεθνές τουρνουά βόλεϊ κορασίδων. Τα κορίτσια της Ναυπάκτου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας από τη Ναύπακτο για τη Σικελία σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν ομάδες από Ελλάδα, Ιταλία και τα Σερβικά χωριά της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Η ιδέα για τη διοργάνωση αυτή γεννήθηκε στο καλοκαιρινό τουρνουά που διοργάνωσε η Ομόνοια στη Ναύπακτο το καλοκαίρι του 2024, όπου οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον αθλητισμό και τους νέους της κάθε διαφορετικής χώρας και κάθε διαφορετικής περιοχής.

Τα κορίτσια της Ομόνοιας μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι έφτασαν το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου στο Ροκαλουμέρα της Μεσίνα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος της πόλης υποδέχτηκε τις αποστολές στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου όπου έγινε και η έπαρση των σημαιών των τριών χωρών που συμμετείχαν με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Την έπαρση της ελληνικής σημαίας έκανε η αρχηγός της Ναυπάκτιας ομάδας Ιωάννα Καραγιάννη μαζί με την αρχηγό της ομάδας του Ακρίτα Καλαμάτας. Ακολούθησε παρουσίαση των ομάδων στο μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς Antica Filanda, σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Η κάθε ομάδα παρουσίασε τις αθλήτριές της με την παρουσίαση για την ομάδα της Ναυπάκτου να κάνει ο εκπρόσωπος του συλλόγου Ντίνος Τσακανίκας αφού προηγουμένως προσέφερε εκ μέρους του Δήμου Ναυπακτίας αναμνηστικό δώρο στον εκπρόσωπο της περιφέρειας της Μεσίνα με θέμα τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, αναμνηστικό λάβαρο της ΕΣΠΕΠ στον εκπρόσωπο της Ιταλικής Ένωσης Βόλεϊ της Σικελίας και στον υπεύθυνο της διοργάνωσης αναμνηστικό δώρο από την πόλη της Ναυπάκτου.

Το Σαββατοκύριακο ήταν καθαρά αγωνιστικό για όλες τις ομάδες μια και στι δύο ημέρες έγιναν όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης. Στους τελικούς της Κυριακής η Ιταλική ομάδα έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε στο τάι μπρέικ της Σερβικής Volero Pale με 17-15 κατακτώντας την πρώτη θέση και ξεσηκώνοντας το γήπεδο. Στον μικρό τελικό ο Ακρίτας Καλαμάτας επικράτησε με 3-0 της Ομόνοιας Ναυπάκτου κατακτώντας την τρίτη θέση. Η εκδήλωση έκλεισε με “οικογενειακό” τραπέζι σε παραθαλάσσιο χώρο του Ροκαλουμέρα όπου παρευρέθησαν όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης και φυσικά οι πρωταγωνιστές που δεν ήταν άλλοι από τους αθλητές. Οι τελευταίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δώσουν μία ακόμα παράσταση, αυτή τη φορά χορευτική, μαθαίνοντας ο ένας τους χορούς της περιοχής του στους άλλους. 

Στη διάρκεια του ταξιδιού οι συνοδοί των αθλητριών της Ομόνοιας Ναυπάκτου φρόντισαν τα κορίτσια της ομάδας να περιηγηθούν σε ιστορικούς χώρους της γειτονικής χώρας. Αρχικά στο ιστορικό κέντρο του Μπάρι όπου επισκέφτηκαν το Castello Svevo, τον καθεδρικό ναό αλλά και τον πασίγνωστο ναό της Νότιας Ιταλίας του Αγίου Νικολάου, στον υπόγειο χώρο του οποίου υπάρχει το σκήνωμα του Αγίου. Στη συνέχεα είχαν σύντομη επίσκεψη στην πόλη της Μεσίνα ενώ ανάμεσα στις ημέρες των αγώνων επισκέφτηκαν τη γειτονική Ταορμίνα με το γραφικό της χαρακτήρα και το Αρχαίο Ελληνικό θέατρο, ενώ την τελευταία ημέρα είχαν λίγο χρόνο και στην Κατάνια πριν πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για Ελλάδα.

Για την Ομόνοια αυτή ήταν η τρίτη φορά που ταξιδεύει στο εξωτερικό. Η πρώτη ήταν το 2019 και πάλι στη Σικελία, ακολούθησε το 2022 στο Bosingen της Γερμανίας για να κλείσει με το φετινό ταξίδι στην Ιταλία, με τη διοίκηση του συλλόγου να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξωστρέφεια του συλλόγου και κατ’ επέκταση και της πόλης της Ναυπάκτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *