3ο Τουρνουά Μικτών Ομάδων

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου το 3ο τουρνουά Μικτών Ομάδων που διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου. Πάρα πολλές οι συμμετοχές για ακόμα μία χρονιά με πολύ καλά παιχνίδια να διεξάγονται το τριήμερο 22-24 Ιουλίου στο Αλσύλλιο του Γριμπόβου.

Συνολικά 38 ομάδες έλαβαν μέρος στο τουρνουά των Μικτών Ομάδων, όλες αποτελούμενες από ένα αγόρι και μία κοπέλα. Το τουρνουά έγινε σε δύο φάσεις, την προκριματική που έγινε την Παρασκευή και την τελική φάση που ακολούθησε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Εκτός από τους Ναυπάκτιους που έλαβαν μέρος συμμετείχαν και ομάδες από Άρτα, Μεσολόγγι και Πάτρα.

Η προκριματική φάση έγινε την Παρασκευή και έγινε με αγώνες νοκ άουτ. Ξεκίνησαν 26 ομάδες και σταδιακά μειώθηκαν στις 4 που μαζί με τις 12 καλύτερες που είχαν εκ των προτέρων μπει στην τελική φάση, μιας και η δυναμικότητά τους δεν ήταν για προκριματικά. Την πρόκριση για την τελική φάση πήραν οι Κακογιάννη-Καλαρίτης, Παπαδημητρίου-Μαμμάς, Τσούσης-Κατσίκα και Γραββάνης-Ξάνθη. Μάλιστα οι Γραββάνης-Ξάνθη παρουσιάζοντας καλό αγωνιστικό πρόσωπο τερμάτισαν στην 5η θέση διεκδικώντας με αξιώσεις την απευθείας είσοδό τους στην τελική φάση της επόμενης χρονιάς ενώ και οι Τσούσης-Κατσίκα τα πήγαν περίφημα κατακτώντας την έβδομη θέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής της προκριματικής φάσης ο ισχυρός άνεμος που δυσκόλεψε πολύ ακόμα και τις καλές ομάδες.

Η τελική φάση ξεκίνησε με τον αέρα να έχει πέσει. Αυτό βοήθησε στο να γίνουν πολύ όμορφα παιχνίδια ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις με τον περσινό και προπέρσινο πρωταθλητή Ανδρέα Φαλιέρο με τη νέα του συμπαίκτρια Λούλα Τριανταφυλλοπούλου να μένουν εκτός οκτάδας κάνοντας μία ήττα από τους Μπαρδούτσο-Πατακοπούλου και μία από τους Σταματόπουλο-Αρβανίτη.

Οι ημιτελικοί ήταν εύκολη υπόθεση για τις ομάδες που βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό, παρότι λίγο πριν το ξεκίνημά τους άρχισε και πάλι ο δυνατός άνεμος. Συγκεκριμένα οι Μπαρδούτσος-Πατακοπούλου επικράτησαν με 2-0 σετ, 21-16 και 21-12, των Σχίζα-Τσακανίκα ενώ οι Μητρόπουλος-Τσβετκόβα ξεπέρασαν άνετα το εμπόδιο των Σαρλή-Παπαχαραλαμπόπουλου επίσης με 2-0 στα σετ, 21-14 και 21-16. Ο μικρός τελικός ήταν επανάληψη του περσινού μικρού τελικού μιας και ήταν αντιμέτωπα τα ίδια ζευγάρια. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το πρώτο σετ με τους Σχίζα-Τσακανίκα να το κατακτούν όντας πιο τυχεροί στο τέλος με 22-20. Πόντο πόντο πήγαινε και το δεύτερο σετ ως το 14-14 αλλά οι Σχίζα-Τσακανίκας με ένα σερί 7-0 στο γήπεδο με τον ευνοϊκό αέρα εκμεταλλεύτηκαν την καλή περιστροφή και πήραν το σετ με 21-14 και το χάλκινο μετάλλιο.

Καλό παιχνίδι έγινε στον τελικό. Οι Μητρόπουλος-Τσβετκόβα που στη φάση των 8 είχαν κερδίσει τους Μπαρδούτσο-Πατακοπούλου με χαρακτηριστική άνεση τα βρήκαν δύσκολα παίζοντας με δυνατό αέρα. Το παιχνίδι κρίθηκε στα σερβίς του Μπαρδούτσου, που στην καλή περιστροφή έδιναν συνεχώς προβάδισμα στην ομάδα του και βοήθησαν στο να μπορέσουν αν κατακτήσουν το πρώτο σετ με 21-18 και το δεύτερο με 21-19 παίρνοντας την πρώτη θέση και αφήνοντας τους Μητρόπουλο και Τσβετκόβα δεύτερους.

Τον τελικό ακολούθησαν οι απονομές στους τρεις πρώτους με παρόντες τον Άρη Ρούμπα, ως εκπρόσωπο της Ομόνοιας Ναυπάκτου και την κ.Μαρία Ζιαμπάρα Αντιδήμαρχο του Δήμου Ναυπακτίας υπεύθυνη των Πολιτιστικών και Αθλητικών Εκδηλώσεων.

Φωτορεπορτάζ από το τουρνουά:

BV μεικτό 2011

Το τουρνουά των μικτών ομάδων μπορεί να τελείωσε την Κυριακή αλλά από την Δευτέρα ξεκίνησε το τουρνουά των ανδρών και των γυναικών όπου και εκεί οι συμμετοχές ήταν εντυπωσιακές. 53 ομάδες στους άντρες και 16 στις γυναίκες. Μέχρι την Τετάρτη είχε τελειώσει η προκριματική φάση των αντρών και είχε ξεκινήσει η τελική φάση ανδρών και γυναικών με τις καλύτερες 16 ομάδες κάθε κατηγορίας να αγωνίζονται με το σύστημα διπλού αποκλεισμού, σύμφωνα με το αγωνιστικό ταμπλό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ενώ ο Μεγάλος Τελικός των γυναικών θα γίνει την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 18.00 και των ανδρών την ίδια ημέρα στις 19.00. Θα έχει ωστόσο προηγηθεί το μεγάλο πάρτι του Beach Volley και της Ομόνοιας Ναυπάκτου την Παρασκευή το βράδυ στο Centro Porto στο λιμάνι της Ναυπάκτου, όπου καλεσμένοι εκτός των συμμετεχόντων είναι και όλοι οι φίλοι τους αθλήματος και του αθλητισμού γενικότερα.

Οι διοργανώσεις της Ομόνοιας Ναυπάκτου θα ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Αυγούστου σε ένα τουρνουά beach volley 3×3 ανοικτό σε ηλικίες και φύλλα στη σύνθεση των ομάδων, με τις δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται δεκτές είτε ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του συλλόγου στο omonoia-nafpaktou.gr, είτε τηλεφωνικά στο 6972090641 με τις δηλώσεις να ξεκινούν στη 1 Αυγούστου και να ολοκληρώνονται στις 18 του ίδιου μήνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *