Volley

Το άθλημα

Η Πετοσφαίριση είναι από τα κορυφαία ομαδικά αθλήματα. Μέσω της φυσικής αγωγής αναπτύσσει και τελειοποιεί τις φυσικές, ψυχικές και σωματικές ικανότητες των αθλουμένων. Το παιχνίδι περιέχει απλές κινήσεις που ο καθένας μπορεί να τις βελτιώσει ,αλλά και σύνθετες που απαιτούν άριστη φυσική κατάσταση και ιδιαίτερες διανοητικές ικανότητες. Οι προγραμματισμένες ενέργειες, η τήρηση των κανονισμών, η ανάγκη για αλληλοβοήθεια και η επιθυμία για νίκη, καλλιεργούν ικανότητες όπως : ομαδικότητα,υπομονή, αποφασιστικότητα, αυτοπειθαρχί, κοινωνικότητα. Η πετοσφαίριση είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που από τη φύση του δεν γεννά οξύτητα, διαπληκτισμούς, βία, γιατί η κάθε ομάδα παίζει στη δική της πλευρά του γηπέδου, χωρίς να υπάρχει σωματική επαφή μεταξύ των αντιπάλων παικτών. Είναι επίσης ένα απόλυτα ομαδικό άθλημα, μιας και δεν στηρίζεται ποτέ σε ένα παίκτη -σταρ που μπορεί να πα΄ρει το παιχνίδι πάνω του, αλλά αντίθετα απιτεί την κατάθεση των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων όλων των αθλητώ. Το τελικό απποτέλεσμα ενός αγώνα (νίκη ή ήττα) είναι η συνισταμένη της συλλογικής προσπα΄θειας. Η πετοσφαίριση είναι ένα άθλημα που απαιτεί ευστροφία, εγρήγορση, φαντασία και υγιή πρωτοβουλία. Στον αγώνα ο αθλητής της πετοσφαίρισης “άνθρωπος μεταξύ ανθρώπων”, αντιλαμβάνεται τα όρια των δυνατοτήτων του, μετρά τις δυνάμεις του και προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδό του λίγο ψηλότερα. Τα Ολυμπιακά αγωνίσματα σχετικά με τη πετοσφαίριση είναι το βόλλευ σάλας, το μπιτς βόλλευ και το sitting volley (Παραολυμπιακό άθλημα)

Το τμήμα

Το τμήμα πετοσφαίρισης του συλλόγου είναι από τα πρώτα που λειτούργησαν, καθώς ο σύλλογος δημιούργησε τμήμα για άντρες το 1986 με μπροστάρη τον καθηγητή Νίκο Μάρκο. Ακολούθησε τμήμα γυναικών και υποδομές για αμφότερα τα τμήματα.

Επανενργοποιήθηκε το τμήμα ανδρών το 2003 και πλέον αγωνίζεται στην Β’Εθνική -Ένωση Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ). Συμμετέχει στην ένωση με πλήρη τμήματα υποδομών (Εφήβων, παίδων παμπαίδων).

Το 2013 επανενεργοποιήθηκε το γυναικείο τμήμα και αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ.

Λειτουργούν ακαδημίες για αγόρια και κορίτσια.

Πληροφορίες: 9672090641 (Ντίνος Τσακανίκας)

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το τμήμα πετοσφαίρισης του συλλόγου εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *