4ο Τουρνουά Μικτών Ομάδων

     Υπό τους ήχους (ως είθισται) χορευτικής μουσικής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Ιουλίου το τουρνουά μικτών ομάδων που διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου. Στην τέταρτη χρονιά της διοργάνωσης στη νύμφη του Κορινθιακού, πιστοποιήθηκε ξανά η μεγάλη ανταπόκριση που έχει το εγχείρημα με το διαγωνισμό μικτών ομάδων: Το τουρνουά είχε σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων και πάρα πολλά αμφίρροπα αλλά και ποιοτικά παιχνίδια, σε ένα κλίμα γιορτινό και καθαρά αθλητικό.

     Συνολικά διαγωνίστηκαν 34 ομάδες, όλες αποτελούμενες από ένα αγόρι και μία κοπέλα, ενώ εκτός από την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας υπήρχαν συμμετοχές από το Αίγιο, την Πάτρα και το Μεσολόγγι. Στην προκριματική φάση που έγινε την Παρασκευή αγωνίστηκαν σε νοκ άουτ αγώνες 25 ομάδες, από τις οποίες προέκυψαν οι καλύτερες 7. Αυτές συνέχισαν σε ταμπλό 16 ομάδων στην τελική φάση, που ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το τουρνουά

     Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στις προσπάθειες των αθλητών, αφού δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό άνεμο που τους δυσκόλευε στις διοργανώσεις των προηγουμένων ετών. Το επιστέγασμα των όμορφων αγώνων ήταν ο τελικός ανάμεσα στα ζευγάρια Πατακοπούλου-Μπαρδούτσος με Βλάχου-Αδαμόπουλος. Ο αγώνας αυτός έληξε με επικράτηση των Πατακοπούλου- Μπαρδούτσου έναντι των αντιπάλων τους από το Αίγιο με 2-0 στα σετ, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα με ανατροπή, καθώς στην αρχή και των δυο σετ οι περσινοί πρωταθλητές ξεκίνησαν μουδιασμένα, μένοντας πίσω στο σκορ . Ήταν ένας αγώνας ανάμεσα στις δύο καλύτερες κατά γενική ομολογία ομάδες του τουρνουά, διαφήμιση για το άθλημα και σίγουρα αποζημίωσε το φίλαθλο κοινό, που χειροκρότησε τις όμορφες προσπάθειες αμφοτέρων των ομάδων. Νωρίτερα στο μικρό τελικό οι Ξάνθη-Γραββάνης είχαν επικρατήσει των Σχίζα-Μίχος σε ένα επίσης πολύ όμορφο παιχνίδι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους τρεις πρώτους από τους κ. Τσέλιο Σπύρο ως εκπρόσωπο του συνδιοργανωτή Δήμου Ναυπακτίας και τον Αντώνη Σταυρόπουλο, ως εκπρόσωπο της διοργανώτριας Ομόνοιας Ναυπάκτου.

     Το τουρνουά των μικτών ομάδων μπορεί να τελείωσε την Κυριακή αλλά ήδη από την Δευτέρα 30 Ιουλίου ξεκίνησαν τα τουρνουά ανδρών και γυναικών, με τον ευχάριστο πονοκέφαλο των διοργανωτών να χρειάζεται στήσουν διοργάνωση με συμμετοχή 43 ομάδων στους άνδρες και 18 στις γυναίκες. Το πρόβλημα βέβαια αντιμετωπίζεται στην πράξη αφού διενεργούνται 4 παράλληλα τουρνουά, καθώς πρώτα ξεκινάνε τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι ομάδες με αθλητές που δεν έχουν καμιά επαφή με την πετοσφαίριση ως άθλημα. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρώσουν τους μεταξύ τους αγώνες που θα δώσουν πρωταθλητή, αλλά και τις ομάδες που θα συμπληρώσουν το 24άρι ταμπλό της τελικής φάσης των αγώνων για τους άνδρες και το 16άρι για τις γυναίκες. Οι αγώνες αναμένεται να κορυφωθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ενώ ο μεγάλος τελικός προγραμματίζεται για την Κυριακή 5 Αυγούστου στις 18.00 για το τουρνουά των γυναικών και στις 19.00 για το αντίστοιχο των ανδρών.

     Επειδή ζητούμενο των διοργανώσεων του συλλόγου είναι και η διασκέδαση, η Ομόνοια επικουρικά στις αθλητικές δραστηριότητές της, διοργανώνει ένα ξεχωριστό Beach Volley Party στο Bar “a:m” στο λιμάνι της Ναυπάκτου την Πέμπτη 2 Αυγούστου. Προσκεκλημένοι είναι όλοι ανεξαιρέτως, με διάθεση και κέφι για διασκέδαση, αγάπη για το σύλλογο και το υπέροχο άθλημα του beach volley. 

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς του τουρνουά Beach Volley.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *