7o Τουρνουά Beach Volley

____Η αυλαία έπεσε, η μουσική σιώπησε και το 7ο τουρνουά Beach Volley ανδρών- γυναικών που διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου αποτελεί ήδη γλυκιά ανάμνηση. Μετά από ένα αγωνιστικό μαραθώνιο με πάνω από 120 παιχνίδια που κράτησε σχεδόν μια εβδομάδα, την Κυριακή 5 Αυγούστου ολοκληρώθηκε επιτυχημένα η αθλητική αυτή δραστηριότητα της Ομόνοιας Ναυπάκτου, που πλέον αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς για τα καλοκαιρινά αθλητικά δρώμενα της πόλης.
_____Οι συμμετοχές και φέτος ήταν πολυάριθμες καθώς 43 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο τουρνουά ανδρών και 18 στο αντίστοιχο των γυναικών, με συμμετοχές από Μεσολόγγι, Πάτρα, ακόμη και την Κέρκυρα (!) επιπλέον των Ναυπακτίων συμμετεχόντων. Οι αγώνες ξεκίνησαν με τις ανδρικές ομάδες στις οποίες κανείς αθλητής δεν συμμετέχει σε κάποιο σωματείο πετοσφαίρισης την Δευτέρα 30 Ιουλίου, που διαγωνίστηκαν μάλιστα σε ένα μίνι πρωτάθλημα που ανέδειξε δικό του νικητή, αλλά και τις τέσσερις ομάδες που προχώρησαν στο κυρίως αγωνιστικό ταμπλό των ανδρών. Από τα μέσα της εβδομάδας μπήκαν στον χορό οι γυναικείες ομάδες ενώ την Πέμπτη ξεκίνησαν και οι πιο έμπειρες ανδρικές ομάδες (ομάδες των οποίων οι αθλητές ανήκουν σε σωματεία βόλεϊ). Το τουρνουά μετά από ένα πλήθος από συναρπαστικά και αμφίρροπα παιχνίδια, με σταδιακά αυξανόμενο αθλητικά ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τους τελικούς του Σαββατοκύριακου.
_____Το Σάββατο 4 Αυγούστου έγιναν οι τελικοί των ομάδων “εκτός σωματείων βόλεϊ”. Στους άντρες νικήτρια ομάδα ήταν αυτή των Παναγιώτη Φούντα και Διονύση Κιούλου που κατάφεραν και επικράτησαν στον τελικό με 2-0 σετ (21-13 και 21-17) τους Άγγελο Δούρο και Θοδωρή Ζαβέρδα. Την ίδια ημέρα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος των γυναικών. Στον πρώτο ημιτελικό οι Ξάνθη-Παύλου επικράτησαν άνετα με 2-0 σετ, 21-16 και 21-15 των αδελφών Κατερίνας και Ιωάννας Γωγούσου και πήραν το ένα εισιτήριο για τον τελικό.
_____Η Κυριακή ήταν η τελευταία ημέρα των αγώνων με το σασπένς σε αθλητές και θεατές να κορυφώνεται. Στον δεύτερο ημιτελικό των γυναικών οι Δώρα Σχίζα – Μαριάννα Πατακοπούλου νίκησαν με 2-0 (21-17 και 21-17) τις Ξένια Λάζαρη – Μοσχούλα Πατακοπούλου και για ακόμα μια χρονιά βρέθηκαν στον τελικό. Οι Λάζαρη-Πατακοπούλου Μοσχ. επικράτησαν στον μικρό τελικό των Γωγούσου Κ.-Γωγούσου Ι. 21-14 και 21-15 και πήραν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Στον μεγάλο τελικό λίγο έλειψε να γίνει η έκπληξη. Στο πρώτο σετ οι Ξάνθη-Παύλου έκαναν τέλοιο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενες τα λάθη τακτικές των Σχίζα-Πατακοπούλου Μαρ. Πήραν προβάδισμα στα σετ με 21-18. Οι περσινές πρωταθλήτριες όμως δεν το έβαλαν κάτω. Ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους, μπήκαν από την αρχή δυνατά στο δεύτερο σετ και τελικά ισοφάρισαν σε 1-1 με 21-4 στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί ως τα μισά περίπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως στους κρίσιμους τελευταίους πόντους μίλησαν οι πρωταθλήτριες που πήραν το σετ 15-9 και μαζί το χρυσό μετάλλιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
_____Το πρωτάθλημα των ανδρών είχε σαφώς μεγαλύτερο σασπένς τη τελευταία ημέρα. Με τους Σύρο-Κανά και Γραββάνη-Μπέκο να έχουν εξασφαλίσει από το Σάββατο από μία θέση στους ημιτελικούς έμεναν τα πρωινά μπαράζ της τετράδας για να βρεθούν οι άλλοι δύο διεκδικητές. Στο πρώτο μπαράζ οι Κοσκινάς-Βλάχος, που ταξίδεψαν από την Κέρκυρα μόνο για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά της Ομόνοιας, πήραν τη ρεβάνς από τους Σχοινά-Τσακανίκα για την ήττα στην πρώτη φάση κερδίζοντας 2-0 σετ (21-16 και 21-16) αφήνοντας την ομάδα της Ναυπάκτου εκτός τετράδας. Συναρπαστικός ήταν ο δεύτερος αγώνας μπαράζ. Οι Νικολέντζος-Τσούσης πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 21-13 και είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το παιχνίδι σο δεύτερο σετ, όμως οι Ντόντης-Γεωργακόπουλος αντέδρασαν, πήραν το σετ 22-20 και έστειλαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί όλα κρίθηκαν στους τελευταίους πόντους με την ομάδα από την Πάτρα να είναι πιο ψύχραιμη και να παίρνει το τέταρτο εισιτήριο για την τετράδα. Έχοντας βρει ρυθμό από το πρώτο παιχνίδι οι Ντόντης-Γεωργακόπουλος έκαναν περίπατο στον πρώτο ημιτελικό και με 21-13, 21-12 επικράτησαν με 2-0 των Γραββάνη-Μπέκο, που δεν κατάφεραν να μπουν σε κανένα σημείο στο παιχνίδι. Εύκολη ήταν η επικράτηση με 2-0 στον δεύτερο ημιτελικό και για τους Σύρο-Κανά, που νίκησαν τους Κοσκινά-Βλάχο με 21-10 και 21-13. Στον μικρό τελικό οι Κερκυραίοι Κοσκινάς-Βλάχος πήραν το πρώτο σετ 21-14 από τους Γραββάνη-Μπέκο που όμως έδειξαν χαρακτήρα και ισοφάρισαν σε 1-1 με 21-17 στο δεύτερο σετ και πήραν το τάι μπρέικ και μαζί και το χάλκινο μετάλλιο με 15-7. Στον πατρινό εμφύλιο του μεγάλου τελικού οι Σύρος-Κανάς ήταν καλύτεροι στην τακτική τους και αφού δυσκολεύτηκαν στο πρώτο σετ το οποίο όμως πήραν με 21-19 πήραν εύκολα το δεύτερο με 21-14 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και τη πρώτη θέση. Μάλιστα για τον Γιώργο Σύρο είναι η δεύτερη φορά που φτάνει στην κορυφή του συγκεκριμένου τουρνουά μετά το 2007 στη δεύτερη διοργάνωση της Ομόνοιας.
_____Μπορεί η τελευταία ημέρα των αγώνων να ανήκει στους διαγωνιζόμενους και τις ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν ως εκεί, όμως στους φετινούς τελικούς την παράσταση έκλεψε το πενταμελές χορευτικό που συντόνισε η Χριστιάνα Τσούση, δίνοντας έναν ακόμα πιο εορταστικό τόνο στους τελικούς της διοργάνωσης και αυξάνοντας το κέφι στις εξέδρες των γηπέδων του Beach Volley.
_____Στις απονομές που ακολούθησαν σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος νεολαίας και και πολιτισμού του δήμου Ναυπακτίας κ. Κων/νος Σταυρόπουλος, καθώς και οι Χριστόφορος Μακρής και Ντίνος Γκέκας ως εκπρόσωποι της διοίκησης του σωματείου. Οι φιναλίστ της κύριας διοργάνωσης σε άντρες και γυναίκες κέρδισαν και από μία δωρεάν κατάβαση ράφτινγκ από την εταιρεία Rafting House στον Εύηνο ποταμό.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το 7o Τουρνουά Beach Volley


_____Οι διοργανωτές δεν παρέλειψαν μετά τη λήξη των αγώνων να ευχαριστήσουν τόσο το Δήμο Ναυπακτίας, που ως συνδιοργανωτής βοήθησε στην υλοποίηση του τουρνουά όσο και τους χορηγούς που για ακόμα μια χρονιά, και μάλιστα μια δύσκολη για όλους οικονομική χρονιά, στάθηκαν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια των ανθρώπων της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα ευχαρίστησαντο Ασφαλιστικό-Μεσιτικό Γραφείου του Ζαχαρία Χοχτούλα, την Ξυλεία Σταθάτου, το Φωτογραφείο Τσούση, τον Δημήτρη Ιωάννου για την προσφορά των ηχητικών συστημάτων, το Ζαχαχαροπλαστείο Νικολάου, το Οδοντιατρείο Γιώργου Μίχου, την Rafting House-Outdoor Activties, την εταιρία Υπηρεσιών Πληροφορικής & Διαδικτύου Enter-net, το Αρτοποιείο Βασιλείου και το café-bar “a:m”.

_____Οι καλοκαιρινές διοργανώσεις για την Ομόνοια Ναυπάκτου ολοκληρώνονται στις 18 και 19 Αυγούστου με το τουρνουά 3×3, αιτήσεις συμμετοχής για το οποίο μπορεί κανείς να καταθέτει στο omonoianafpaktou@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6972090641.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *