Μπάσκετ ανδρών: Νίκη στην πρεμιέρα

Μετά από ένα παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις η Ομόνοια Ναυπάκτου κατάφερε ναπάρειτο ροζ φύλλο αγώνα με 78-64 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ΕΣΚΑΒΔΕ, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της σε έναν εξαιρετικά υποβαθμισμένο κατά τα άλλα θεσμό. Με αντίπαλο εντός έδρας τον Απόλλωνα Μεσολογγίου δεν έπιασε την απόδοση που θα ήθελε, ενώ κατά διαστήματα ήταν και κακή, ωστόσο η κλάση ορισμένων παικτών της μπόρεσαν να την ξεκολλήσουν και να την οδηγήσουν στη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές στο παιχνίδι τους, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφερναν να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι. Έτσι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα η Ομόνοια πάτησε γκάζι από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου και προηγήθηκε 26-12 με την ολοκλήρωσή του. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο η εικόνα δεν ήταν ίδια. Η άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων και οι βιαστικές επιλογές στην επίθεση κόλλησαν την επιθετική συγκομιδή στους 29 πόντους για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνοντας την ευκαιρία στον Απόλλωνα να ροκανίσει τη διαφορά και να ισοφαρίσει (33-33), με το 35-33 της ανάπαυλας να διαμορφώνεται με την εκπνοή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να μπαίνει πιο συγκεντρωμένα στο γήπεδο και να καταφέρνει να προηγείται με διαφορά που έφτασε και τους 7 πόντους. Στα μισά ωστόσο του τρίτου δεκαλέπτου η Ομόνοια σήμανε την αντεπίθεσή της, παίζοντας πιο ορθολογικά, με αποτέλεσμα να ισορροπήσει το παιχνίδι και να μαζέψει τη διαφορά. Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο μεγαλύτερο μέρος του. Το 60-60 περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος διευρύνθηκε ως το τελικό 78-64 μετά από καλάθια εντός πεδιάς από την Ομόνοια, αλλά και βολές τεχνικής ποινής σε παίκτη και τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Μετά την πρώτη αγωνιστική το επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια έχει προγραμματιστεί σε 3 εβδομάδες (!) στο Αγρίνιο με τον Α.Λ.Φ.Α. 93.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Κ.Παπούλιας): Κουτσογιάννης 26 (4), Βλαχογιάννης 26 (4), Μπίμπας 11 (1), Κωνσταντίνου 6, Παπακωστόπουλος 6, Χωραφάς 3, Κουγιουμτζής, Δημητρέλλος, Καγκάνης, Παντελίδης

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 9-21, 20-20, 23-11

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *