Βόλεϊ: Άνετη νίκη στον Πύργο οι γυναίκες- ήττα οι παμπαίδες

Για δυνατό ντέρμπι είχε προετοιμαστεί η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας στο ταξίδι της στον Πύργο, στη ρεβάνς του 3-2 του παιχνιδιού στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο, αλλά τελικά πολύ πιο εύκολα του ανεμενομένου νίκησεμε 0-3 τον τοπικό Πυργέα και κατέκτησε την τρίτη θέση στον Α’ Όμιλο του Τοπικού Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Σε ένα ποιοτικά κακό παιχνίδι η Ομόνοια είχε το πάνω χέρι από το ξεκίνημα ως το τέλος. Έχοντας πολύ καλό σέρβις φανέρωσε την μεγάλη αδυναμία της ομάδας της Ηλείας στην πρώτη μπάλα και πήρε αβαντάζ απέναντί της. Στο πρώτο σετ ο Πυργέας βρέθηκε να προηγείται με 10-6 όταν ένα σερί 0-5 με τη Σχίζα να σερβίρει έβαλε μπροστά την Ομόνοια. Ο Πύργος φάνηκε να αντιδρά και πήρε μικρό προβάδισμα 14-12 όταν ένα νέο 0-5 με πρωταγωνίστρια την Κατσούδα από τη θέση 1 έδωσε την ώθηση στις ναυπάκτιες για την κατάκτηση του σετ με 20-25.

Περίπατος το δεύτερο σετ για την Ομόνοια που προηγήθηκε αρχικά με 2-9, σταδιακά ανέβαζε τη διαφορά ως το 12-23 για να κλείσει τελικά το σετ υπέρ της με 14-25. Κοντά στο σκορ ήταν οι δύο ομάδες στο τρίτο σετ με τον Πυργέα να προηγείται με 13-9 όταν η Ράμμου με καλό σέρβις γύρισε το παιχνίδι στο 13-14 και η Θεοφάνη, που τα πήγε αρκετά καλά στη θέση του διαγωνίου, έδωσε τη διαφορά ασφαλείας στις φιλοξενούμενες κάνοντας το σκορ 14-19. Απογοητευμένη η ομάδα του Πύργου δεν είχε την ψυχική δύναμη να αντιδράσει και έτσι έχασε και το τρίτο σετ με 18-25.

Με τη νίκη αυτή οι γυναίκες της Ομόνοιας κατέκτησαν και μαθηματικά την τρίτη θέση και ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με θετικό πρόσημο, έχοντας στα οκτώ παιχνίδια που έδωσαν 5 νίκες και 3 ήττες.

 

ΑΠΣ Πυργέας (Κυριαζής Ιωάννης): Μαστοροπούλου Ε., Μαστοροπούλου Μ., Λιαροπούλου, Νικολοπούλου Β., Νικολοπούλου Π., Τσιράογλου, Γεωργίου, Παρασκευοπούλου, Βαρελά, Λαμπροπούλου, Καρυανού, Κουρή,

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου Μοσχ., Κατσούδα, Πολυδώρου, Σχίζα, Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Νάκη, Θεοφάνη, Καλπύρη.

 

Βόλεϊ Παμπαίδων: Ήττα από το Κιάτο στη Ναύπακτο

Δεν κατάφεραν ούτε στο εντός έδρας παιχνίδι να νικήσουν τον Άρατο Κιάτο οι παμπαίδες της Ομόνοιας γνωρίζοντας την ήττα με 1-3 σετ. Οι αναμετρήσεις των μικρών με τις ομάδες της Κορινθίας θα συνεχιστούν αυτή την Κυριακή με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι.

Όλα ξεκίνησαν καλά για τους μικρούς της Ομόνοιας. Στο πρώτο σετ βρέθηκαν από την αρχή να προηγούνται φτάνοντας τη διαφορά μέχρι το +6 (12-6) και παρότι ο Άρατος ισοφάρισε 17-17 είχαν την ψυχραιμία να πάρουν το σετ με 25-21 και να προηγηθούν με 1-0.

Από δύο μεγάλα σερί πόντων είχαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο σετ με την ομάδα του Κιάτου όμως να δείχνει πιο δυνατή και το κατακτά. Αρχικά η Ομόνοια με ένα σερί έξι πόντων βρέθηκε να προηγείται με 7-4. Οι παίκτες του Αράτου ξεκινώντας από το ισόπαλο 10-10 κατάφεραν με ωραίες προσπάθειες να το κάνουν 10-16 ενώ λίγο αργότερα ένα σερί επτά πόντων μετέτρεψε το 15-17 σε 15-24. Το ξέσπασμα των ναυπάκτιων στο τέλος μείωσε τη διαφορά στο 20-25. Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Μετά από εννέα ισοπαλίες και πολλές εναλλαγές στο σκορ Ομόνοια και Άρατος βρέθηκαν ισόπαλοι 20-20. Καλύτερος ο Άρατος στο τέλος πήρε τους πόντους που απέμειναν και μαζί και το σετ με 20-25. Έχοντας χάσει δύο συνεχόμενα σετ οι μικροί του Γιώργου Μητρόπουλου δεν είχαν το ψυχικό σθένος να αντιδράσουν. Έχασαν εύκολα το τέταρτο σετ με 15-25 και μαζί και το παιχνίδι με 1-3.

 

Αυτή τη Κυριακή έχει προγραμματιστεί να γίνει το εξ αναβολής παιχνίδι ανάμεσα στον Παμβοχαϊκό και την Ομόνοια στο Βραχάτι, με το οποίο ολοκληρώνονται τα ταξίδια της ομάδας των παμπαίδων στην Κορινθία.

 

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Νούλας, Χάρος, Γιαννόπουλος, Μελιανός Σιαμάς, Παπαευθυμίου.

Άρατος Κιάτου (Λούτας Γ.): Τσιάνος, Νανόπουλος Δ., Λιόνας, Λιάκης, Θοδωρόπουλος, Ιβάνοβ, Νανόπουλος Η.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *