Βόλεϊ Ανδρών: Κρατάει μόνο τους βαθμούς

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Ομόνοιας από τον Πύργο, επικρατώντας του ουραγού Πυργέα με 1-3 σετ. Η ομάδα της Ναυπάκτου παρά το κακό της παιχνίδι κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, που την κρατούν ζωντανή στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα των play off για την Α2 Εθνική κατηγορία.

Σε κακή ημέρα οι παίκτες της Ομόνοιας αντιμετώπισαν από την αρχή προβλήματα απέναντι στην θεωρητικά αδύναμη ομάδα του Πυργέα. Τυχερή στο τέλος κατάφερε να πάρει το τέταρτο σετ, και αφού προηγουμένως είχε χάσει το τρίτο, και να κατακτήσει έτσι και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Κάνοντας πολλά λάθη η Ομόνοια είχε πρόβλημα στο να ξεφύγει στο σκορ στο πρώτο σετ. Ο Βασίλης Παπαηλιόπουλος ήταν αυτός που με δύσκολο σέρβις έκανε το 16-17 16-21 δίνοντας σαφές προβάδισμα για την Ομόνοια που τελικά πήρε το σετ με 22-25. Το δεύτερο σετ ήταν ντέρμπι ως το 11-12. Εκεί η Ομόνοια πάτησε γκάζι και με ένα επιμέρους 3-13 σκορ πήρε το σετ με 14-25 πιστεύοντας για λίγο πως η νίκη θα έρθει εύκολα.

Όλα άλλαξαν από τη μέση του τρίτου σετ και ύστερα. Το προβάδισμα με 10-12 της ομάδας της Ναυπάκτου έγινε γρήγορα 17-12 με την Ομόνοια να κυνηγά τον Πύργο στο σκορ και τελικά να τον φτάνει στο 22-22. Η ομάδα της Ηλείας έφτασε σε διπλό σετ μπολ στο 24-22, με την Ομόνοια αρχικά να το σπάει αλλά τελικά να χάνει το σετ με 26-24. Παραλίγο να αυτοκτονήσει η Ομόνοια στο τέταρτο σετ. Παρά τα πολλά της λάθη, κυρίως σε επίθεση και σέρβις, βρέθηκε να προηγείται με 19-23. Ένα χαμένο σέρβις έβαλε για τα καλά τον Πύργο στο παιχνίδι που με τρεις ακόμα πόντους ισοφάρισε 23-23. Η Ομόνοια πήγε στο ματς μπολ στο 23-24 χωρίς επιτυχία, κάτι που έγινε λίγο αργότερα και στο 24-25. Η τρίτη φορά ήταν και η τυχερή για τη Ομόνοια που επικράτησε με 25-27 κάνοντας την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Κρίσιμο παιχνίδι το Σάββατο

Από το παιχνίδι στον Πύργο η Ομόνοια το μόνο που μπορεί να κρατήσει είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης που την κρατούν ζωντανή στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Τα δύσκολα έρχονται για την ομάδα της Ναυπάκτου που καλείται το Σάββατο 15 Μαρτίου να αντιμετωπίσει τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου. Το παιχνίδι θα γίνει στις 15.30 με τον προπονητή, τους παίκτες και τη διοίκηση της ομάδας να καλούν τον κόσμο της πόλης να τους ενισχύσουν στη δύσκολη αυτή αναμέτρηση, που μπορεί να είναι και η πλέον καθοριστική για την είσοδο του συλλόγου για πρώτη φορά στη ιστορία του στα play off της ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία.

ΑΠΣ Πυργέας: Λόλας, Χρονόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Κιοφίρης, Στυλιανέσης, Τσώνης, Κριαράς, Πασάϊ, Παπαδημητρίου, Παρασκευόπουλος, Μπόμπης.

 Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Κομάνι, Τσακανίκας, Σούρτσε, Παπαηλιόπουλος Β., Μητρόπουλος, Θεοφάνης, Τσούσης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *