Beach Volley: 9ο Τουρνουά Ανδρών-Γυναικών

Με εξαιρετική αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου το 9ο τουρνουά beach volley ανδρών και γυναικών, από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

https://plus.google.com/photos/101533585803697065516/albums/6044022301577196961/6044024020110019826?banner=pwa&pid=6044024020110019826&oid=101533585803697065516

Το τουρνουά ήταν χωρισμένο σε τρεις επιμέρους διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα των ερασιτεχνικών ομάδων, ομάδων δηλαδή που τα μέλη τους δεν ανήκουν σε συλλόγους πετοσφαίρισης, το πρωτάθλημα των γυναικών και το πρωτάθλημα των ανδρών.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με το πρωτάθλημα των ερασιτεχνικών ομάδων. Οι ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους είχαν την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν όλες τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Οι πρώτοι των τριών ομίλων εκτός από την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος των ερασιτεχνών είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν και στο κυρίως ταμπλό των ανδρών. Οι δεύτεροι των ομίλων έδωσαν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους από προέκυψε η τέταρτη ομάδα των ημιτελικών. Σε αυτά οι Λιναρδάτος-Μητσόπουλος νίκησαν εύκολα με 2-0 σετ τους Τσούκα-Βελλή ενώ οι δίδυμοι αδελφοί Παπαϊωάννου χρειάστηκαν το τάι μπρέικ για να κάμψουν την αντίσταση των Κυρίτση-Πολύδωρου. Από τους δύο τελικούς πραγματοποιήθηκε μόνο ο μικρός καθώς οι Λιναρδάτος-Μητσόπουλος είχαν προσωπικές υποχρεώσεις που δεν τους επέτρεψε να παρευρεθούν αυτοπεριοριζόμενοι στη δεύτερη θέση. Στο μικρό τελικό οι Τσούκας-Βελλής νίκησαν τους Κυρίτση-Πολύδωρο και πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο πρωτάθλημα των γυναικών βρέθηκαν 12 ομάδες στην αφετηρία ξεκινώντας τις υποχρεώσεις τους από το Σάββατο 2 Αυγούστου. Μετά από 22 συνολικά αναμετρήσεις οι Ξάνθη-Σπηλιωτοπούλου κατέλαβαν την πρώτη θέση κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τις Μποχρίνη-Βλασταρά με 2-0 σετ. Ενδιαφέρον είχε όμως και ο μικρός τελικός. Οι Πατακοπούλου-Κουμανίδου μπορεί να πήραν το πρώτο σετ με 26-24 αλλά οι Σχίζα-Λιάρου είχαν απάντηση να δώσουν. Ισοφάρισαν τα σετ κερδίζοντας το δεύτερο με 21-10, πήραν και το τάι μπρέικ με 15-9 και κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Πολύ ανταγωνιστικό ήταν το πρωτάθλημα των ανδρών στο τελικό 24άρι ταμπλό όπου το 1/3 των συνολικών αγώνων κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Λαζανάς-Παράσχος και Ντόντης-Γεωργακόπουλος ήταν οι δύο πρώτες ομάδες που καπάρωσαν από μία θέση στα ημιτελικά όπου τελικά έφτασαν μετά από αγώνες μπαράζ (ταμπλό ηττημένων) και οι Παπαηλιόπουλος-Δασκαλόπουλος και Ξένος-Ξένος. Στον πρώτο ημιτελικό οι Ντόντης-Γεωργακόπουλος νίκησαν σχετικά εύκολα τους Παπαηλιόπουλο-Δασκαλόπουλο με 2-0 σετ ενώ στο δεύτερο ημιτελικό οι Ξένος-Ξένος από τη Ζάκυνθο νίκησαν με 2-0 σετ τους Λαζανά-Παράσχο πηγαίνοντας στον μεγάλο τελικό. Μετά από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με εντυπωσιακές φάσεις και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν συνεχώς στο σκορ στον μεγάλο τελικό οι Ντόντης-Γεωργακόπουλος επικράτησαν των Ξένο-Ξένο με 21-19 και 21-17 στα δύο σετ κατακτώντας την πρώτη θέση. Ο μικρός τελικός ξεκίνησε με τους Λαζανά-Παράσχο να προηγούνται 1-0 σετ αλλά οι Παπαηλιόπουλος-Δασκαλόπουλος ισοφάρισαν τα σετ κερδίζοντας το δεύτερο με 21-16 και έκαναν την ανατροπή παίρνοντας και το τάι μπρέικ με 18-16.

Την όμορφη γιορτή των τελικών έκανε ακόμα ομορφότερη η Χριστιάνα Τσούση και η ομάδα της που χόρεψαν στα διαλείμματα ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Τις απονομές έκαναν ο Βαγγέλης Βασιλείου, γενικός αρχηγός της Ομόνοιας, στους ερασιτέχνες άντρες, η Πηνελόπη Ράμμου, αρχηγός των γυναικών της Ομόνοιας, στις γυναίκες και ο ιδιοκτήτης καταστημάτων Χρυσοχοϊας σε Πάτρα και Ναύπακτο κ. Φώτης Κατραούρας, ως εκπρόσωπος των χορηγών, στους άντρες προσφέροντας μάλιστα στους νικητές των ανδρών από ένα ρολόι.

Η διοίκηση της Ομόνοιας ευχαριστεί τον Πέτρο Σταθάτο και την εταιρία  «ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ», τον Δημήτρη Μαλλέλη υπεύθυνο του Κωτσόβολου Ναυπάκτου και τους Ντίνο Γκέκα – Έμυ Παπαδούλα από το Lepantomag.gr που ήταν οι βασικοί χορηγοί του τουρνουά. Επιπλέον τον Δημήτρη Ιωάννου για την βοήθειά του στην ηχητική κάλυψη των τελικών, την εταιρία Energy Drink HELL για την “βοήθεια” προς τους αθλητές και φυσικά τους ιδιοκτήτες του Almyra Club για την βοήθειά τους στο τουρνουά αλλά και την υπομονή τους όλες αυτές τις ημέρες.

 

Μπορεί η διοίκηση της Ομόνοιας αυτό το δεκαήμερο να ασχολείται κατά κύριο λόγο με τα μετεγγραφικά αποκτήματα της ομάδας της στη σάλα, αρνείται όμως να αφήσει το καλοκαίρι να περάσει ανεκμετάλλευτο. Για το λόγο αυτό σχεδιάζει ήδη ένα τουρνουά μικτό 3×3 beach volley το διήμερο 16-17 Αυγούστου, ενώ εξετάζεται η περίπτωση τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Αυγούστου να πραγματοποιηθούν δύο ακόμα τουρνουά, ένα τουρνουά ρακέτας και ένα ποδοβόλεϊ, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Για όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο 3×3 beach volley μπορούν είτε διαδικτυακά στέλνοντας τις αιτήσεις τους στο omonoianafpaktou@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο 6972090641 είτε δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της Ομόνοιας στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς καθημερινά 6-9 το απόγευμα. Στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται επίσης για τα δύο τουρνουά ρακέτας και ποδοβόλεϊ που αναμένονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *