Γέμισε ζωή το Παπαχαραλάμπειο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ομόνοια Ναυπάκτου διοργάνωσε τουρνουά 3×3 στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου με τη συμμετοχή τριάντα ομάδων.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το τουρνουά.

Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση, που ξεκίνησε στις περσινές πασχαλινές γιορτές και βρήκε γρήγορα ανταπόκριση από τους νέους της πόλης, συνεχίστηκε και φέτος, με τους διοργανωτές να προσπαθούν να κάνουν την εκδήλωση θεσμό για την πόλη, σε μια περίοδο που οι μαθητές απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Στόχος της Ομόνοιας δεν είναι απλά η συμμετοχή στο τουρνουά αυτό, αλλά η έστω και για λίγο ενασχόληση των νέων, αλλά και των μεγαλυτέρων, της πόλης με τον αθλητισμό διασκεδάζοντας και ξεφεύγοντας για λίγο από την καθημερινότητα του σχολείου, των πολλών φροντιστηρίων, της εργασίας και τόσων άλλων που ελαχιστοποιούν τον ελεύθερο χρόνο μικρών και μεγάλων.

Οι συμμετοχές και τη φετινή χρονιά ήταν πολλές, κάτι που έκανε τους διοργανωτές να τρέξουν παράλληλα ουσιαστικά τέσσερα τουρνουά. Για αγόρια κάτω των 16 ετών, κορίτσια κάτω των 16 ετών, άντρες και γυναίκες. Συνολικά συμμετείχαν 30 ομάδες, 19 αγοριών και 11 κοριτσιών ανεβάζοντας τις ατομικές συμμετοχές στα 90 άτομα.

Στον τελικό των αγοριών κάτω των 16 ετών οι Λουκάς Χρήστος, Μουτόπουλος Θανάσης και Σιαμάς Γιώργος έκαναν την έκπληξη και όχι μόνο έφτασαν στον τελικό αλλά κατέκτησαν και την πρωτιά κερδίζοντας εκεί τους Κομάνι Αιμίλιο, Κόγγο Νίκο-Χρήστο και Κόκκαλη Δημήτρη με 2-0, 21-18 και 22-20, μετά από ένα όμορφο και αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι.

Στα κορίτσια κάτω των 16 ετών οι Κατσούδα Παναγιώτα, Παπαδημητρίου Όλγα και Φαφουτάκη Δέσποινα σαφώς καλύτερες των αντιπάλων τους επικράτησαν στον τελικό με 2-0 στα σετ, 21-9 και 21-14, των Καραμούστου Βασιλική, Κότσιαλου Φωτεινή και Μανδέλλου Γεωργία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ενώ κατάφεραν να φτάσουν και ως τα ημιτελικά του πρωταθλήματος των γυναικών μιας και οι κάτω των 16 είχαν δικαίωμα συμμετοχής και στα δύο τουρνουά.

Στις γυναίκες αρκετά ποιοτικός ήταν ο τελικός με τις Ρήγα Βάσια, Κονίδα Κωνσταντίνα και Καλογερά Φαίη να παίρνουν το πρώτο σετ με 21-15 αλλά τις Πατακοπούλου Μαριαάννα, Πατακοπούλου Μοσχούλα και Σχίζα Δώρα να ισοφαρίζουν σε 1-1 κατακτώντας άνετα το δεύτερο σετ με 21-8 κυρίως με τα συνεχόμενα καλά σερβίς από την Μοσχούλα Πατακοπούλου. Αμφίρροπο το τάι μπρέικ με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο προσφέροντας πολύ καλό θέαμα και τις Ρήγα-Κονίδα-Καλογερά να φτάνουν πρώτες στο ματς μπολ. Οι Πατακοπούλου-Πατακοπούλου-Σχίζα ισοφάρισαν πήγαν σε δικό τους ματς μπολ και πήραν τελικά το παιχνίδι και την πρώτη θέση.

Στους άντρες έγιναν δυο πολύ καλοί ημιτελικοί με τους Μπέκο Γιάννη, Ρούμπα Άρη και Δημοτσάτο Νίκο να παίρνουν στον πρώτο από αυτούς την ρεβάνς από τους περσινούς νικητές Βασιλείου Βαγέλλη, Παπαγεωργίου Ηλία, Γραββάνη Φώτη κερδίζοντας 2-1 στα σετ παίρνοντας μάλιστα το τάι μπρέικ με 16-14. Στον δεύτερο ημιτελικό χρειάστηκαν το τάι μπρέικ οι Τσούσης Θύμιος, Νικολέντζος Γιάννης, Μίχος Γιώργος για να κάμψουν την αντίσταση των Μακρή Τριαντάφυλλου, Σχοινά Αντώνη, Τσακανίκα Κωνσταντίνου, έχοντας σαν καλύτερο παίκτη τον Γιώργο Μίχο που δείχνει να ανακάμπτει από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Ο τελικός ήταν μονόλογος για τους Μπέκο-Ρούμπα-Δημοτσάτο που με 21-12 και 21-16 κέρδισαν τα δύο σετ και τον τίτλο του πρωταθλητή από τους Τσούση-Νικολέντζο-Μίχο που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Οι συμμετέχοντες δεν έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, ως είθισται, αλλά για το καλοκαίρι, σε άλλο γήπεδο, το χωμάτινο του beach volley, μιας και οι περισσότεροι θα βρίσκονται εκεί στις διάφορες διοργανώσεις της Ομόνοιας Ναυπάκτου. Το τουρνουά έκλεισε με απονομές μεταλλίων στους πρώτους και δεύτερους νικητές, αλλά το κυριότερο από όλα με πολλά χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση από όλους, που άλλωστε ήταν και ο απώτερος σκοπός της διοργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *