Βόλεϊ Γυναικών: Πέρασε και από τη Ζάκυνθο

zao-omonoia 2-3 bΝικηφόρο ήταν το πέρασμα της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ της Ομόνοιας από τη Ζάκυνθο. Τα κορίτσια του Γιώργου Μητρόπουλου επικράτησαν δύσκολα στο τάι μπρέικ του Ζακυνθινού Α.Ο. παίρνοντας δύο βαθμούς που ήταν όμως αρκετοί για να τις φέρουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στο Τοπικό Πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Σε ένα όμορφο παιχνίδι που κράτησε περισσότερο από 2 ώρες η Ομόνοια είχε την ευκαιρία να «αποδράσει» ακόμα και με το τρίποντο, αν κατάφερνε να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της σε κάποια σημεία του αγώνα. Παρ’όλα αυτά η εύκολη επικράτηση με 7-15 στο τάι μπρέικ την φέρνουν δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο σετ με την Ομόνοια να έχει μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων αλλά τον ΖΑΟ με ένα 5-0 σερί να προσπερνά στο 10-8. Έχοντας κακές τοποθετήσεις σε άμυνα η Ομόνοια βρέθηκε σύντομα στο -6 (18-12) με τη διαφορά να παραμένει ως το τελικό 25-19.

Σαρωτική ήταν η Ομόνοια στο δεύτερο σετ. Με τη Μαστρογεωργίου να κάνει 12 συνεχόμενα σερβίς το σκορ έγινε στο ξεκίνημα 1-12. Η ομάδα της Ζακύνθου δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και η Ομόνοια ισοφάρισε παίρνοντας το σετ με 8-25. Έχοντας πάρει φόρα από το δεύτερο σετ η Ομόνοια βρέθηκε νωρίς μπροστά και στο τρίτο σετ. Οι νησιώτισσες όμως βελτίωσαν την απόδοσή τους με τις δύο ομάδες να προσφέρουν στους φιλάθλους ωραίο θέαμα. Λίγο πριν το τέλος λίγο έλειψε η Ομόνοια να χάσει ένα σετ που έμοιαζε δικό της. Με σερί 6-0 ο ΖΑΟ έκανε το 17-20 23-20, μόλις δύο πόντους μακριά από το σετ. Η Σχίζα όμως πήγε στο σερβίς, δυσκόλεψε την αντίπαλη υποδοχή και με ένα 0-5 καθάρισε το σετ με 23-25.

zao-omonoia 2-3 fΣτα μισά του τετάρτου σετ η Ομόνοια βρέθηκε να προηγείται με 12-16. Ένα επιμέρους σκορ 9-2 για τις γηπεδούχες όμως έβαλε τον ΖΑΟ μρποστά 21-18 που στη συνέχεια κατάφερε να ανοίξει και άλλο τη διαφορά (25-20) ισοφαρίζοντας τα σετ. Το τάι μπρέικ ήταν μονόλογος για την Ομόνοια. Πήγε στην αλλαγή των γηπέδων προηγούμενη 4-8 αλλά αυτή τη φορά κράτησε την ψυχραιμία της παίρνοντας το σετ με 7-15 και μαζί και το παιχνίδι. Το τελικό 2-3 έδωσε ένα βαθό στις ηττημένες και δύο βαθμούς στην ομάδα της Ναυπάκτου, που παραμένει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα.

Πολύ καλή απόδοση από όλες τις κοπέλες που αγωνίστηκαν σε αυτό το παιχνίδι άντεξαν στην πίεση του αγώνα δείχνοντας βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Μετά τις γιορτές έχει πάλι αγωνιστική για την Ομόνοια που αυτό το Σαββατοκύριακο έχει ρεπό. Ζητούμενο για την ομάδα είναι να κρατηθεί σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και να μη χάσει το ρυθμό της στην επανέναρξη του πρωταθλήματος σε 3 εβδομάδες από τώρα.

Ζακυνθινός A.O. (Γρηγόρης Αβτζής): Αβτζή, Σπίνου, Γκάμπη, Πλαρινού, Μαρίνου, Κολπονδίνου Σ., Κολπονδίνου Α., Κοντόνη, Ζαφείρη, Σπαθάτου, Καμπιώτη, Βυθούλκα. 

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου, Νάκη, Κατσούδα, Πολυδώρου, Θεοδωροπούλου, Σχίζα, Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Τσβετκόβα, Θεοφάνη, Καλπύρη.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Βελτιωμένες σε σχέση με τα πρώτα τους παιχνίδια εμφανίστηκαν οι κορασίδες της Ομόνοιας. Στο παιχνίδι με τη Γαλήνη κατάφεραν να δημιουργήσουν καλές φάσεις και να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο πράγματα που μαθαίνουν από τον πολύπειρο Βαγγέλη Κοντομάνη στις προπονήσεις. Η πατρινή ομάδα επικράτησε με 0-3 σετ αλλά οι μικρές της Ομόνοιας δείχνουν συνεχή βελτίωση διασκεδάζοντας περισσότερο με το παιχνίδι.

Αυτό το Σάββατο αγωνιστική έχουν οι παγκορασίδες που θα υποδεχτούν στο γήπεδο της Ναυπάκτου τον Απόλλωνα Πάτρας.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βαγγέλης Κοντομάνης): Καλουδιώτη, Κολοβελώνη, Δούνη, Μελιανού, Κομπούρα, Μίχου Α., Κομνηνού, Κορκοντζέλου, Τσαμπά, Παππά.

Α.Ο. Γαλήνη (Νίκος Κορδός): Δελδήμου, Αλεβιζοπούλου, Δημοπούλου, Τσαπικούνη, Βουκελάτου, Λυκούδη, Παναγιωτάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *