ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ 2015 ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

apo-omonoia 3Μια σημαντική εκτός έδρας επιτυχία κατάφερε η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Ομόνοιας Ναυπάκτου, αφού επιβλήθηκε στο Μεσολόγγι του τοπικού Απόλλωνα με 57-64. Το παιχνίδι ήταν το πρώτο της χρονιάς για την ομάδα του Κώστα Παπούλια, που παρά τις πολλές απουσίες πήρε μια παλληκαρίσια νίκη. Αν και είναι νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα, η επιτυχία αυτή δίνει βάσιμες ελπίδες για την κατάληψη βαθμολογικά μιας εκ των θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπυ, στο οποίο ωστόσο η Ομόνοια διατηρούσε γενικά τη θέση του οδηγού στο σκορ, με εξαίρεση την τρίτη περίοδο που έχασε λίγο τον έλεγχο του ρυθμού και αντίπαλοι προηγήθηκαν προσωρινά.

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά επιθετικά, με την Ομόνοια ωστόσο να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να κλείνει το δεκάλεπτο στο 13-18. Στο δεύτερο μάλιστα δεκάλεπτο η ομάδα της Ναυπάκτου συνέχισε την καλή της δουλειά και έφτασε να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (26-32).

apo-omo1Η ανάπαυλα ήταν μια καλή ευκαιρία ανασύνταξης για τον Απόλλωνα που μπήκε καλύτερος στο Β’ ημίχρονο και εκμεταλλευόμενος την κούραση της Ομόνοιας, μπλόκαρε τα επιθετικά της ατού και κατάφερε να προηγηθεί 43-42 (30′). Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπυ, με την Ομόνοια όμως να διατηρεί την ψυχραιμία της και να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις επιθετικά, που αποσυντόνισαν την αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα. Έτσι γρήγορα κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμά της, το οποίο και διατήρησε σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου μέχρι το τελικό 57-64.

Επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια είναι την Κυριακή 18 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Ηρακλή Μοναστηρακίου στο Παπαχαραλάμπειο (ώρα 17.00). Η νίκη στο παιχνίδι αυτό είναι απαραίτητη για να μπορέσει να δρέψει τους καρπούς της εκτός έδρας επιτυχίας της.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 13-14, 17-10, 14-22

ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Παπούλιας 27(6), Χωραφάς 10, Κορκόντζελος 8, Μπίμπας 8(1), Μαγγιώρης 5(1), Σχοινάς 5, Μελικόκης 2, Λιόσης, Παππάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *