Μπάσκετ: Με νίκη προχωρούν οι άνδρες

basket-antresΜε νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η Ομόνοια Ναυπάκτου στο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών της Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Μετά από ένα καλό παιχνίδι, επικράτησε του Ηρακλή Μοναστηρακίου με 63-42 στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο Ναυπάκτου. Η ομάδα του Κώστα Παπούλια ήταν σοβαρή σε όλο το παιχνίδι, σαφώς βελτιωμένη και έδειξε να βρίσκει τα πατήματά της. Είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ’όλη τη διάρκειά του και αν εξαιρέσει κανείς ένα μικρό χρονικό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο που δοκιμάστηκε ένα αδόκιμο σχήμα στο παρκέ, έχτιζε συνεχώς μικρές διαφορές, που στα τελευταία λεπτά έφτασε στο +20.

Στο παιχνίδι η Ομόνοια ξεκίνησε καλύτερα και με 2 τρίποντα πήγε γρήγορα στο 6-0. Ο Ηρακλής προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι μειώνοντας προσωρινά, αλλά η καλύτερη Ομόνοια τελείωσε το δεκάλεπτο στο 16-09. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και αν ήταν λίγο πιο φειδωλοί στα αχρείαστα φάουλ που έδιναν στους αντιπάλους στέλνοντάς τους στις βολές, η διαφορά θα ήταν και μεγαλύτερη από το +10 του ημιχρόνου (32-22).

Το τρίτο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από την ύστατη προσπάθεια του Ηρακλή να επανέλθει στο παιχνίδι, ο οποίος εκμεταλλευόμενος μια πειραματική πεντάδα που εμφάνισε κάποια στιγμή η Ομόνοια κατάφερε με ένα γρήγορο σερί να μειώσει από τους 13 στους 6 πόντους (39-33). Εκεί όμως οι παίκτες του Κώστα Παπούλια στάθηκαν σοβαροί, και επανέφεραν τη διαφορά στο +10 με το τέλος του δεκαλέπτου. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο σαφώς κουρασμένος Ηρακλής δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο και η Ομόνοια με ένα επιμέρους 18-07 έφτασε στο τελικό ευρύ 63-42.

Επόμενο σημαντικό παιχνίδι για την Ομόνοια Ναυπάκτου είναι την Κυριακή των εκλογών, 25 Ιανουαρίου στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο με αντίπαλο τον Λέοντα Μεσολογγίου. Το έξτρα κίνητρο για την Ομόνοια να νικήσει στο παιχνίδι αυτό είναι να αποδείξει ότι η μεγάλη διαφορά της ήττας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν πλασματική σε σχέση με την πραγματική δυναμικότητα των δύο ομάδων.

Τα Δεκάλεπτα: 16-09, 16-13, 13-13, 18-07

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κ. Παπούλιας): Χωραφάς 18 (3), Μπίμπας 16 (1), Μελικόκης 7 (1), Μαγγιώρης 6 (1), Κωνσταντίνου 6, Θεοδωρόπουλος 5, Λιόσης 3 (1), Παπάς 1, Κορκόντζελος, Αντωνόπουλος, Σχοινάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *