Βόλεϊ Ανδρών: Πήρε βαθμό από την ΕΑΠ

OMONOIA_34Το καλύτερο φετινό της παιχνίδι πραγματοποίησε η ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ομόνοιας παίρνοντας έναν βαθμό απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της Ε.Α.Π. στην Πάτρα. Η Ομόνοια ηττήθηκε με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ χάνοντας εκεί οριακά το παιχνίδι ενώ είχε τη δυνατότητα να πάρει ακόμα και τη νίκη.

Παίζοντας με ενθουσιασμό, απέναντι στην ομάδα με την καλύτερη παρουσία ως τώρα στο πρωτάθλημα η Ομόνοια κατάφερε να ‘τσιμπήσει’ βαθμό μέσα στην Πάτρα από την ΕΑΠ, που ίσως στο τέλος φανεί καθοριστικός.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα από την Ομόνοια στο παιχνίδι όπου με συνεχόμενα μπλοκ βρέθηκε να προηγείται με 1-6. Παρά τις διάφορες αυξομειώσεις στο σκορ η διαφορά παρέμεινε στο +5 στο 10-15 και αυξήθηκε σε 13-20. Η ΕΑΠ κατάφερε να μειώσει σε 18-21 αλλά το σετ το πήρε η Ομόνοια με 19-25. Τελείως διαφορετική η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο σετ. Από το 5-5 η ΕΑΠ ανέβασε ρυθμό, η Ομόνοια αδυνατούσε να την παρακολουθήσει στο σκορ με τη διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς. Ο Μητρόπουλος προσπάθησε με αλλαγές να αλλάξει τα δεδομένα της ομάδας του χωρίς όμως επιτυχία. Η ΕΑΠ επικράτησε εύκολα 25-14 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο τρίτο σετ. Ο Ρουμελιώτης ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στα μέσα του σετ δίνοντας με συνεχόμενος πόντους από τη θέση 1 διαφορά πέντε πόντων στην ομάδα του, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά το σετ με 25-18. Η Ομόνοια δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη. Με καλό σέρβις από τον Παυλόπουλο προηγήθηκε 2-6 αλλά η ΕΑΠ απάντησε με τον ίδιο τρόπο με πρωταγωνιστή τον Δρακόπουλο. Με συνεχής ισοπαλίες οι δύο ομάδες έφτασαν στο 13-13 όταν με τον Θεοφάνη να σερβίρει και τους Δασκαλόπουλο-Φαφουτάκη-Μητρόπουλο στο μπλοκ η Ομόνοια ξέφυγε 13-16. Η ΕΑΠ κρατήθηκε στο παιχνίδι, μείωσε σε 21-22 λίγο πριν το τέλος αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της με 22-25.

Καλύτερη η Ομόνοια στο ξεκίνημα του τάι μπρέικ έμεινε ψύχραιμη στην εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου πίεση των γηπεδούχων και με καλές επιλογές πήγε στην αλλαγή των γηπέδων προηγούμενη 6-8. Κατάφερε μάλιστα να αυξήσει τη διαφορά σε 8-12 αλλά οι μικροί του Αντώνη Γεράνιου έδωσαν τη λύση. Αρχικά ο Γιαννούτσος με επιθετικό σέρβις μείωσε σε 11-12 και στη συνέχεια με ένα 4-0 σερί με τον Κάββουρα να σερβίρει πήρε το σετ 15-13 και μαζί τους δύο βαθμούς της νίκης παραχωρώντας έναν βαθμό στην ομάδα της Ναυπάκτου.

Πολύ καλή στο σύνολό της η παρουσία της Ομόνοιας με τον κάθε παίκτη να έχει τις δικές του καλές στιγμές. Ξεχώρισαν από τους νικητές οι έμπειροι Ρουμελιώτης και Σύρος ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση Κάββουρας και Σαρακίνης.

Στη Βαθμολογία του Η’ Ομίλου της Β’ Εθνικής πλέον δεν βρίσκεται η ΕΑΠ αλλά ο Ακρίτας Καλαμάτας με 20 βαθμούς, ακολουθεί η ΕΑΠ με 19, ο Απόλλωνας Πάτρας με 15, ο Αιγιαλέων με 13 και η Ομόνοια με 11 με την ΕΑΠ και τον Αιγιαλέοντα να έχουν κάνει το ρεπό τους. Το παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της Ομόνοιας στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα είναι αυτό του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου. Θα υποδεχτεί στο κλειστό της Ναυπάκτου, στις 15.30, τον Αιγιαλέοντα και χρειάζεται μόνο τη νίκη για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για είσοδο στα play off που θα κρίνουν την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Ε.Α. Πατρών (Αντώνης Γεράνιος): Κάββουρας, Δρακόπουλος, Κανελλόπουλος, ΓΙαννούτσος, Μακρυγιάννης, Σαρακίνης, Γεράνιος, Χριστοφής, Δρίβας, Ρουμελιώτης, Σύρος, Γεωργιόπουλος.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Δασκαλόπουλος, Παυλόπουλος, Κοσκινάς, Τσακανίκας, Γραββάνης, Θεοφάνης, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Κατσακούλης, Τσούσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *