Βόλεϊ Ανδρών: Ξαναμπαίνει στο παιχνίδι η Ομόνοια

100_8026Ευκολότερα από ότι θα περίμενε κανείς επικράτησε η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου του ΑΟ Αιγιαλέων στο κλειστό του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου με 3-0 σετ. Με τη νίκη αυτή η Ομόνοια έφτασε την τέταρτη θέση που οδηγεί στα play off ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία ,μόλις ένα βαθμό πάνω από τους αιγιώτες που όμως έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι με ελάχιστα λάθη οι παίκτες του Γιώργου Μητρόπουλο εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το κακό παιχνίδι των αντιπάλων τους και πήραν μια απρόσμενα εύκολη νίκη με 3-0 σετ, που αφενός τους δίνει τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφετέρου κερδίζουν και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας μιας και στο εκτός έδρας παιχνίδι είχαν ηττηθεί με 3-2.

Από την αρχή το παιχνίδι πήγε καλά για την Ομόνοια. Πήρε νωρίς προβάδισμα πέντε πόντων στο 8-3 και σταδιακά ανέβαζε τη διαφορά που έφτασε το 19-9 για να τελειώσει το σετ με 25-15 υπέρ της. Με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο σετ. Η Ομόνοια έχοντας καλή πρώτη μπάλα και πολλές τελειωμένες επιθέσεις έφτασε να προηγείται με 13-3 και όλα έδειχναν πως θα πάρει εύκολα και αυτό το σετ. Η κατάσταση άλλαξε όταν με συνεχόμενα λάθη της Ομόνοιας και σερί 0-7 του Αιγίου με τον Αδαμόπουλο σε θέση ένα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με 17-18. Άμεση ήταν η απάντηση από την Ομόνοια που αντέδρασε ψύχραιμα, πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ και κατέκτησε το σετ με 25-22. Με πολύ καλή ψυχολογία οι Ναυπάκτιοι στο τρίτο σετ ξέφυγαν νωρίς με 12-5 και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πλησιάσουν στο σκορ κερδίζοντας το σετ με 25-13 πετυχαίνοντας μια καθαρή νίκη.

100_8031Για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ καλή η ομαδική λειτουργία για την Ομόνοια. Ξεχώρισαν οι δύο κεντρικοί, Φαφουτάκης και Κατσακούλης που πλέον έχουν πολύ καλή λειτουργία μέσα στο σύνολο. Κορυφαίος ο Δασκαλόπουλος επιθετικά έδειχνε ασταμάτητος πάνω στο φιλέ. Πολύ καλός σε επίθεση και σερβίς ο Θεοφάνης σε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Κρίσιμους πόντους πήρε ο Μητρόπουλος όταν στο δεύτερο σετ πίεσε το Αίγιο. Σχεδόν άριστος ο Τσούσης στο ρόλο του λίμπερο δίνοντας καλό ρυθμό στο παιχνίδι και βοηθώντας τον πασαδόρο Παυλόπουλο με τον τελευταίο να μοιράζει άψογα το παιχνίδι.

Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας, στο γήπεδο του Απόλλωνα η Ε.Α.Π. πήρε σημαντική νίκη με 2-3 σετ από τη γηπεδούχο ομάδα, που τις δίνει αβαντάζ για το πλεονέκτημα της έδρας στα play off. Στη βαθμολογία πρώτος παρέμεινε ο Ακρίτας Καλαμάτας με 23 βαθμούς, δεύτερη η ΕΑΠ με 21, τρίτος ο Απόλλωνας με 16 βαθμούς, τέταρτη η Ομόνοια με 14 και πέμπτος ο Αιγιαλέων με 13. Η Ομόνοια μπορεί να έχει ρεπό αυτό το Σάββατο όμως το πρωτάθλημα συνεχίζεται με δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Η ΕΑΠ υποδέχεται τον Ακρίτα σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και ο Αιγιαλέων φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πάτρας στο παιχνίδι που ενδιαφέρει την Ομόνοια καθώς είναι οι άμεσοι διεκδικητές μιας θέσης στην τετράδα.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Δασκαλόπουλος, Παυλόπουλος, Κοσκινάς, Τσακανίκας, Γραββάνης, Θεοφάνης, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Κατσακούλης, Τσούσης.

Α.Ο. Αιγιαλέων (Γιώργος Μαυρομάτης): Θανασούλας, Μητρογιάννης, Γεωργακόπουλος, Λουτσόπουλος, Παπασταθόπουλος, Αδαμόπουλος, Αναστασόπουλος, Παράσχος, Λαμπρόπουλος, Πανταζόπουλος, Οικονομόπουλος, Κορομπόκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *