Μπασκετ ανδρων: Ανοιξη με νικη-προκριση

DSC_0141Μια σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στα play off του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών κατάφερε η Ομόνοια Ναυπάκτου την Κυριακή 1 Μαρτίου. Μετά από ένα πειστικό παιχνίδι επικράτησε του Απόλλωνα Μεσολογγίου με 75-63 στο κλειστό της Ναυπάκτου. Έτσι καπάρωσε θέση στη δυάδα του ομίλου της, που τη στέλνει να αγωνιστεί στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος με τον πρώτο του 2ου ομίλου, τον Παναιτωλικό.

Η πρώτη μέρα της Άνοιξης επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στον προπονητή της Ομόνοιας Κώστα Παπούλια που είδε την ομάδα του να κάνει την καλύτερη μέχρι τώρα φετινή της εμφάνιση, στο πιο κομβικό παιχνίδι. Σημειώνεται ότι ο Απόλλων ήταν ο βασικός ανταγωνιστής της Ομόνοιας για την κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης και κυνηγούσε οπωσδήποτε τη νίκη επι των Ναυπακτίων με διαφορά πέραν των 7 πόντων, ώστε να καλύψει και την ήττα του πρώτου παιχνιδιού στο Μεσολόγγι. Η ομάδα της Ναυπάκτου όμως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με το μεστό της παιχνίδι. Παρ’όλα τα κενά διαστήματα που είχε και έφεραν σε 1-2 περπτώσεις τους Μεσολογγίτες σε απόσταση βολής, διατήρησε την ψυχραιμία της και ανέκτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

DSC_0155Στο παιχνίδι η Ομόνοια ξεκίνησε πολύ καλά επιθετικά. Με ένα γρήγορο 5-0 πήρε θέση οδηγού και διατηρούσε με σχετική ευκολία τη διαφορά. Εκμεταλλευόμενη την αστοχία των αντιπάλων και με ρεκόρ πόντων στην επίθεση, έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη 24-14. Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε εξίσου εκρηκτικά και έφερε τους γηπεδούχους στο 13′ να προηγούνται με 15 πόντους (31-16). Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά, φέρνοντας στο ημίχρονο το ματς στο 43-41.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας ήταν αρχικά κοντά στο σκορ, φτάνοντας το ματς στον πόντο (47-46 στο 23′). Η Ομόνοια ωστόσο δεν άφησε το παιχνίδι να γλυστρήσει από τα χέρια της περνώντας θηλειά αμυντικά στους αντιπάλους της, που σκόραραν από κει και πέρα μόλις 4 πόντους μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου (57-50). Στο τελευταίο μάλιστα δεκάλεπτο συνέχισε την καλή δουλειά διευρύνοντας τη διαφορά μέχρι το τελικό 75-63, καταφέρνοντας μια σπουδαία βαθμολογικά νίκη.

Επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια είναι με τον Ηρακλή Μοναστηρακίου το Σάββατο 7 Μαρτίου στο κλειστό του Αντιρρίου.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 19-27, 14-9, 18-12

Ομόνοια Ναυπάκτου (Παπούλιας Κ.): Μπίμπας 26 (1), Χωραφάς 16 (3), Κωνσταντίνου 9, Μελικόκης 8, Θεοδωρόπουλος 5, Κορκόντζελος 3, Μαγγιώρος 3, Κουγιουμτζής 3, Σκβίρσκυ 2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *