Πρώτη νίκη για την Ομόνοια

Μετά την ψυχρολουσία και την εύκολη ήττα στην πρεμιέρα με 0-3 μέσα στη Ναύπακτο από τη ΓΕΑ η Ομόνοια έδειξε βελτίωση σε όλους τους τομείς και νίκησε μέσα στην Άρτα την Άνω Πόλη με 0-3 σετ κάνοντας την πρώτη της φετινή νίκη.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους αρτινούς να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα μέχρι τα μισά. Το 12-9 έγινε γρήγορα 13-13 με την Ομόνοια να παίρνει τους κρίσιμους πόντους προς το τέλος του σετ να προηγείται με 19-20 και 21-23 και να παίρνει τελικά το σετ με 23-25. Συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Βασίλη Γκοτσόπουλου στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ, μείωσαν στο ελάχιστο τα λάθη τους παίζοντας ανά διαστήματα πολύ καλό βόλεϊ. Πήραν προβάδισμα από την αρχή αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά μέχρι το τελικό 16-25. Η άνεση με την οποία τελείωσε το δεύτερο σετ υπέρ της Ομόνοιας έδωσε το περιθώριο στον Γκοτσόπουλο να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του. Παρά τις πολλές αλλαγές κατάφερε και πάλι να προηγηθεί με 9-14 και 15-19. Οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά αλλά δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω από το να κάνουν το τελικό 23-25 που έδωσε τη νίκη με 0-3 σετ στην Ομόνοια.

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου σε έναν αγώνα διαφήμιση του αθλήματος η Αναγέννηση κατάφερε δύσκολα να κάμψει την αντίσταση της ΓΕΑ με 3-2 στο τάι μπρέικ. Έτσι μετά από δύο αγώνες η βαθμολογία είναι: Αναγέννηση Άρτας 5, ΓΕΑ 4. Ομόνοια 3, Άνω Πόλη 0. Αυτό το Σάββατο στις 17.00 η Ομόνοια υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου την Αναγέννηση.

Ομόνοια Ναυπάκτου ανδρών (Βασίλης Γκοτσόπουλος): Μίχος, Δημοτσάτος, Γραββάνης, Ρούμπας, Νικολέντζος, Μαθιουδάκης, Τσακανίκας, Νικολάου, Θεοφάνης, Ευθυμιόπουλος, Σχοινάς, Τσούσης.

Μετά την ακύρωση της πρώτης αγωνιστικής εξαιτίας των εκλογών της περασμένης εβδομάδας οι μικροί της Ομόνοιας έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι στο Μεσολόγγι κόντρα στον Κωστή Παλαμά και πήραν σπουδαία νίκη με 2-3 σετ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ομόνοια να παίρνει προβάδισμα 4-5 πόντων την οποία και διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκειά του. Έχοντας λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο και σταθερή απόδοση πήρε τελικά το σετ με 21-25. Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, η Ομόνοια κατάφερε να παρακολουθήσει το σκορ μέχρι τα μισά αλλά μετά ο Κωστής Παλαμάς αποσπάστηκε και πήρε το σετ με 25-15. Παρόμοια κατάσταση και στο τρίτο σετ με την Ομόνοια όμως να ανακάμπτει προς το τέλος και να μειώνει τη διαφορά στο 25-22. Η αγωνιστική πρόοδος των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο τέταρτο σετ προηγούμενη μάλιστα με 2-9. Οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά φτάνοντάς την στους δύο πόντους λίγο πριν το τέλος αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν και το σετ και ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Συντριπτική η υπεροχή της Ομόνοιας εκεί πήρε την περιστροφή με 1-8 και το σετ 6-15 που της έδωσε τη νίκη με 2-3 στα σετ και τους 2 πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Πολύ καλή απόδοση είχαν οι “παλιοί” της ομάδας Φουσέκας, Παπακωστόπουλος, Μπέσσας, καλό μοίρασμα από τους πασαδόρους Κόγγο και Νούλα ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια από ους Κομάνι και Κόκκαλη στην πρώτη τους συμμετοχή με την ομάδα.

Ομόνοια Ναυπάκτου παίδων (Νίκος Νούλας): Κόγγος, Κόκκαλης, Κομάνι, Μπέσσας, Νούλας, Παπακωστόπουλος, Φουσέκας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *