1ο Διεθνές Τουρνουά Πετοσφαίρισης Κορασίδων 16 – 18 Ιουνίου 2017, Ημέρα Τελικών (2η Ημέρα)

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου στην πόλη της Ναυπάκτου όπου πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές τουρνουά κορασίδων με διοργανωτή την Ομόνοια Ναυπάκτου, με συμμετοχές από την Ελλάδα , την Ιταλία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Μάλιστα αυτή η πρώτη απόπειρα της Ομόνοιας αγκαλιάστηκε από τους υπευθύνους του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου και εντάχθηκε στις εκδηλώσεις αναβίωσης των Παπαχαραλαμπείων.

Οι ομάδες του εξωτερικού είχαν φτάσει στην πόλη μας από την Παρασκευή, με πρώτους να έρχονται στο λιμάνι της Πάτρας από την Ιταλία. Ήταν η ομάδα Pallavolo Roccalumera από την ομώνυμη πόλη της Σικελίας. Λίγο αργότερα κατέφτασε οδικώς από το Ρογκάτιτσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης  η ομάδα Zok Mladost Rogatica. Οι ελληνικές ομάδες έφτασαν το Σάββατο λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης και ήταν ο ΠΑΣ Ιωνικός ’80 Αγρινίου και η ομάδα Western Union μια μικτή ομάδα με αθλήτριες από τη Ναύπακτο και την Πάτρα με προπονητές τους Γιώργο Μακρυκώστα και Κυριάκο Κοκόλα.

Κατάμεστο ήταν το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο το απόγευμα του Σαββάτου όπου διεξήχθησαν οι ημιτελικοί. Στο πρώτο παιχνίδι η ιταλική ASD Pallavolo Roccalumera χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επικράτησε του ΠΑΣ Ιωνικού ’80 από το Αγρίνιο με 3-0 σετ (25-13, 25-11, 25-16) και καπάρωσαν την πρώτη θέση του μεγάλου τελικού της Κυριακής. Στο δεύτερο παιχνίδι η μικτή ομάδα Ναυπάκτου-Πάτρας Western Union με επικεφαλής τους Μακρυκώστα-Κοκόλα αντιμετώπισαν τη Βοσνιακή ZOK Mladost Rogatica. Οι Βόσνιες κέρδισαν εύκολα το πρώτο σετ (16-25) αλλά οι ελληνίδες απάντησαν γρήγορα και με σχετική ευκολία πήραν το δεύτερο σετ (25-18) ισοφαρίζοντας σε 1-1. Πανομοιότυπα τα δύο επόμενα σετ με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ ωραίο βόλεϊ και τις βόσνιες να κερδίζουν και τα δύο σετ (22-25 και 20-25) στις λεπτομέρειες και να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον τελικό.

Στο μικρό τελικό της Κυριακής η μικτή ομάδα Ναυπάκτου-Πάτρας είχε εύκολο έργο απέναντι στον ΠΑΣ Ιωνικό ’80 και έτσι το προπονητικό δίδυμο των Μακρυκώστα-Κοκόλα δεν έχασαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν όλες τις παίκτριες δίνοντας αγωνιστικές ευκαιρίες και εμπειρίες σε όλα τα κορίτσια της ομάδας. Το τελικό 3-0 ήταν το λογικό αποτέλεσμα με τα σετ να τελειώνουν με 25-13, 25-19 και 25-14.

Κι ενώ το στάδιο της Ναυπάκτου είχε ήδη γεμίσει από κόσμο οι Ιταλίδες και οι Βόσνιες πήραν θέσεις μάχης για να προσφέρουν στους θεατές ένα πολύ όμορφο θέαμα. Πολύ δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι τα κορίτσια της Zok Mladost Rogatica καθαρίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ με 25-14. Οι Ιταλίδες της ASD Pallavolo Roccalumera όμως απάντησαν άμεσα και δίνοντας σκληρή μάχη σε κάθε πόντο ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ κερδίζοντας το δεύτερο με 22-25. Δυνατό παιχνίδι στα δύο επόμενα σετ με την ομάδα της Βοσνίας να στέκεται καλύτερα στα κρίσιμα σημεία και να κατακτά και τα δύο σετ με 25-21 και 25-19. Οι πανηγυρισμοί δεν είχαν τέλος για τα κορίτσια της Sorak Gordana από το Rogatica που διασκέδασαν με την ψυχή τους την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ευχάριστη νότα στον τελικό έδωσαν τα χορευτικά των Thundergirls της Χριστίνας Καλτσά διασκεδάζοντας την εξέδρα.

Στις απονομές που ακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας Ναυπάκτου Αντώνης Σχοινάς απένειμε σε όσους στήριξαν αυτή τη διοργάνωση τιμητικά μετάλλια. Πρώτοι παρέλαβαν τα μετάλλια ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Λουκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τον Αθλητισμό κ.Σύψας. Ακολούθησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου κ.Αλεξόπουλος που βοήθησε στο στήσιμο των γηπεδικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *