Βόλεϊ Γυναικών: Τέσσερα στα τέσσερα για την Ομόνοια

Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια έκανε η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στον Α’ Όμιλο του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ. Αυτή τη φορά επικράτησε με 1-3 σετ του Ζακυνθινού Α.Ο. μέσα στη Ζάκυνθο σε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές σε σκορ και συναισθήματα.

Η ανανεωμένη ομάδα της Ομόνοιας με μόλις τρία ενήλικα κορίτσια στη σύνθεσή της δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι απέναντι σε μια καλή και έμπειρη αγωνιστικά ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στο πρώτο σετ και έχοντας πολλά λάθη και κακή ψυχολογία βρέθηκαν να χάνουν το σετ με 25-17. Ίδια εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ μέχρι που άρχισε και η ομάδα της Ναυπάκτου να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό και να μαζεύει τη διαφορά κυρίως με τα καλά σερβίς των Τούφα και Σχίζα. Ο Ζ.Α.Ο. όμως ξέφυγε και πάλι φτάνοντας τα διαφορά στο +7 (23-16). Η Ομόνοια με την Τσαμπά να σερβίρει και πολύ καλή αμυντική λειτουργία έκανε ένα σερί 0-8 και πήγε πρώτη στο σετ μπολ και ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή παίρνοντας το σετ με 24-26.

Ο ενθουσιασμός δεν λειτούργησε θετικά για τις νεαρές αθλήτριες της Ομόνοιας που βρέθηκαν πάλι εκτός ρυθμού στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Σχίζα και Τούφα επανέφεραν την τάξη βοηθώντας από τη θέση ένα την ομάδα τους να ισοφαρίσει το σκορ (14-14) αλλά κυρίως να βρουν ωραίο αγωνιστικό ρυθμό που τους έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων σε κρίσιμο σημείο (18-22) που την κράτησαν ως το τέλος (21-25). Οι παίκτριες του Ζακυνθινού δεν το έβαλαν κάτω και προηγήθηκαν στο τέταρτο σετ με 9-4. Η Φλέσσα πίεσε στο σερβίς και το σκορ μειώθηκε άμεσα (9-8) όμως ο Ζ.Α.Ο. βρήκε λύσεις και πέρασε και πάλι μπροστά με τέσσερις πόντους (14-10). Τη λύση έδωσαν οι συνεχόμενοι άσσοι από την Τούφα και οι επιθετικές ενέργειες της Μπαλή. Με ένα σερί 0-7 το σκορ έγινε 14-17 ενώ το συνολικό επιμέρους σκορ 3-15 καταδεικνύει και την κυριαρχία της ομάδας της Ναυπάκτου στο τέλος του τετάρτου σετ (17-25) σε άμυνα και επίθεση.

Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκη της γυναικείας ομάδας της Ομόνοιας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Είχαν προηγηθεί δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ληξούρι και Θησέα και ένα εκτός έδρας με τον Αιγιαλέων με την Ομόνοια να τα κερδίζει και τα τρία με 3-0 σετ.

Ζακυνθινός Α.Ο. (Αβτζής): Λιώπα, Σπαθάτου, Παπαδάτου, Κοντονή, Κολυβά, Παλαιοθόδωρου, Σπίνου, Μαρίνου, Πλαρινού.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Δημητρίου, Τούφα, Σχίζα, Μπινιχάκη, Μπαλή, Σφήκα, Νάκη, Ευσταθίου, Φλέσσα, Τσαμπά, Τσάτσου, Παπακωστοπούλου.

Επόμενος αντίπαλος για τα κορίτσια της Ομόνοιας, η Παναχαΐδα, αυτή την Κυριακή στις 19.00 στο κλειστό της Ναυπάκτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *