Βόλεϊ Ανδρών: Πρώτο τρίποντο στο Ξυλόκαστρο για την Ομόνοια

Τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατέκτησε η νεοφώτιστη στην κατηγορία ανδρική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου κερδίζοντας τον Α.Ο. Ξυλοκάστρου εκτός έδρας με 1-3 σε ένα περιπετειώδες παιχνίδι.

Σε ένα παιχνίδι που καθυστέρησε να ξεκινήσει αφού οι γηπεδούχοι δήλωσαν κλοπή των δελτίων και το διαιτητικό τρίο έπρεπε πρώτα να πάρει διευκρινήσεις από τη διοργανώτρια αρχή για το αν και το πώς θα γίνει το παιχνίδι τελικώς όλα κύλησαν ομαλά και η αναμέτρηση διεξήχθη κανονικά.

Με σύνθεση ανάγκης παρατάχθηκε απέναντι στην ομάδα του Ξυλοκάστρου η Ομόνοια Ναυπάκτου. Οι πολλές ελλείψεις οδήγησαν και σε εσωτερικές αλλαγές με αποτέλεσμα να χρειαστούν χρόνο οι φιλοξενούμενοι να βρουν τα πατήματά τους στο παιχνίδι. Τα πολλά λάθη κράτησαν την Ομόνοια πίσω στο σκορ από την αρχή του πρώτου σετ ενώ τα διαστήματα του καλού της παιχνιδιού μπόρεσε να μειώσει σε 15-12 και 24-21πριν χάσει το σετ με 25-21. Δυνατά ξεκίνησε η Ομόνοια το δεύτερο σετ όπου βρέθηκε με τον Κοκόλα στο σέρβις να προηγείται νωρίς 1-8. Οι παίκτες του Ξυλοκάστρου μείωσαν σταδιακά τη διαφορά στο 17-20 και με ένα 4-0 σερί προηγήθηκαν με 21-20. Η Ομόνοια ισοφάρισε σε 22-22 και πήρε το σετ με 22-25 όπως το ξεκίνησε, με τον Κοκόλα να πιέζει από τη θέση του σερβίς.

 

 

 

 

 

 

 

Πολύ καλά ξεκίνησε η Ομόνοια και στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 8-13 με καλό σερβίς από τον Παπαλεξάτο και επιθετικές λύσεις από Ρούμπα και Κοκόλα. Το Ξυλόκαστρο όμως κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 11-2 με συνεχόμενους άσσους από τον Ξένο πήρε κεφάλι στο σκορ (19-15) και πήγε σε τετραπλό σετ μπολ στο 24-20. Με τον Κατσιγιάννη να κάνει σταθερά καλό σέρβις και την επιθετική γραμμή να τελειώνει με ψυχραιμία τις φάσεις η Ομόνοια ισοφάρισε 24-24 έσπασε ένα ακόμα σετ μπολ των γηπεδούχων (25-24) και χρειάστηκε τρία δικά της σετ μπολ (25-26, 26-27 και 27-28) για να πάρει το σετ με 27-29. Παιχνίδι για δυνατές καρδιές το τέταρτο σετ με τις ομάδες αν πηγαίνουν πόντο πόντο ως το 23-23. Ο Α.Ο.Ξ. πήγε στο πρωτο σετ μπολ στο 24-23 αλλά η Ομόνοια αντέδρασε κάνοντας το ίδιο και στο 25-24 και στο 26-25 όταν με τον Ρούμπα να σερβίρει και τον Σταματάκη να τελειώνει κρίσιμες μπάλες έκανε ένα σερί 0-3 και πήρε το σετ με 26-28 και μαζί και το παιχνίδι με 1-3 σετ.

Α.Ο. Ξυλοκάστρου (Σαλωνίτης): Κλουτσινιώτης, Ξένος, Κορονιώτης, Λογοθέτης, Θεοφανόπουλος, Ντερτινής, Ασημακόπουλος, Χαβέλης, Δημόπουλος.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Παπαλεξάτος, Ρούμπας, Τσακανίκας, Κατσιγιάννης, Σταματάκης, Κοκόλας, Παπαγεωργίου.

 

 

 

Αυτή ήταν η τρίτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα των ανδρών της Β’ Εθνικής με την Ομόνοια στα δύο πρώτα παιχνίδια να έχει ηττηθεί με 0-3 από τον Κόροιβο στην πρώτη και με 1-3 από το Κιάτο στη δεύτερη σε ένα παιχνίδι που καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πολύωρη διακοπή του ρεύματος στο κλειστό της Ναυπάκτου.

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

 

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΙΑΤΟ

Μετά από τρεις αγωνιστικές στον Α’ ‘Ομιλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Β’ Εθνικής ο Κόροιβος Αμαλιάδας και ο Θησέας Πάτρας είναι στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς. Ακολουθεί το Κιάτο με 5 και η Ομόνοια με 3 με τις τέσσερις ομάδες να είναι για την ώρα στη ζώνη των play off ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Αυτό το Σάββατο η Ομόνοια θα έχει δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας στη Ναύπακτο την πρωτοπόρο ομάδα του Θησέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *