Βόλεϊ Αναπτυξιακά: Κοντά στην πρόκριση η Ομόνοια

Ένα βήμα πιο κοντά στα play off των πρωταθλημάτων κορασίδων και παγκορασίδων έκανε η Ομόνοια το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου και αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται ομάδα της Ναυπάκτου στα play off και στις δύο αυτές αναπτυξιακές κατηγορίες μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο.

Στο πρωτάθλημα των κορασίδων η πρώτη ομάδα της Ομόνοιας (από τις δύο που κατεβάζει στα πρωταθλήματα αυτά) γνώρισε οδυνηρή ήττα μέσα στην Πάτρα από την ΕΑΠ με 3-2 σετ παρότι βρέθηκε να προηγείται με 1-25 σετ και 1-8 στο τάι μπρέικ. Βέβαια ο βαθμός που απέσπασε η Ομόνοια μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόκρισή της στα play off σε έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΠΕΠ.

Αν και προηγήθηκε στο πρώτο σετ η Ομόνοια ακόμα και με 8 πόντους διαφορά (5-13) ήταν τα δικά της λάθη σε συνδυασμό με το πολύ καλό σερβίς της Ζάνι που “γύρισε” το σετ υπέρ των γηπεδούχων που ο πήραν με 25-20. Καλύτερη η Ομόνοια στα δυο επόμενα σετ και πιο ψύχραιμη σε καθοριστικές φάσεις τα οποία και κατέκτησε με 25-27 και 17-25 για να προηγηθεί με 1-2 σετ. Σαφώς καλύτερη η ομάδα της ΕΑΠ στο τέταρτο σετ που με 25-18 πήγε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ομόνοια φάνηκε αρχικά πως είχε το πάνω χέρι όταν προηγήθηκε με 1-8 αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν την ανατροπή κερδίζοντας με 15-11 το σετ και με 3-2 το παιχνίδι.

Παρατράγουδο σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με τα κορίτσια και των δύο ομάδων να παλεύουν για σχεδόν δύο ώρες στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής Γαλάνης τόσο με τις διαιτητικές του αποφάσεις όσο και με τη συμπεριφορά του στον αγώνα ενώ ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα σε αυτόν και τον προπονητή της Ομόνοιας μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Αίολος νίκησε με 3-2 στο Αίγιο τον Αιγιαλέων.Έτσι στα δύο παιχνίδια που απομένουν ΕΑΠ-Αίολος και Ομόνοια-ΕΑΠ θα κριθεί ποιες δύο ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση με την ομάδα της Ναυπάκτου να χρειάζεται ένα βαθμό για να έχει σίγουρη της πρόκριση ενώ ακόμα και σε περίπτωση που δεν πάρει κανένα βαθμό έχει ελπίδες πρόκρισης.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Αδάμη, Τούφα, Τριανταφύλλου Μ., Τριανταφύλλου Β., Σωτηροπούλου, Μίχου, Φλέσσα, Σφήκα, Τσάτσου.

Ε.Α.Π.: Τριανταφυλλοπούλου, Αποστολοπούλου, Δεμή, Κώνστα, Ζάνι, Οικονόμου, Ζώτου, Κανελλοπούλου, Μαρκέζη, Μίντζα, Μητρούλια.

 

Η δεύτερη ομάδα της Ομόνοιας εμφάνισε αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι με την σαφώς καλύτερη ομάδα της Παναχαϊκής και γνώρισε φυσιολογικά την ήττα με 0-3 σετ στο κλειστό της Ναυπάκτου.

Οι ναυπάκτιες στάθηκαν αρκετά καλά απέναντι στις αντίπαλές τους και όταν μπόρεσαν να πιέσουν με καλό σέρβις δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην ομάδα της Παναχαϊκής που όμως είχε την εμπειρία να το διαχειριστεί και να πάρει τη νίκη χωρίς καμία απώλεια σε σετ και βαθμούς.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Γιαννοπούλου, Καρακούφα, Γεωργακοπούλου, Αντωνιάδη, Δημητρίου, Σιούντα, Χουλιάρα, Ντέτσικα, Καμουτσή, Ευσταθίου, Σωτηροπούλου.

Παναχαϊκή Γ.Ε.: Αβραμή, Κροτσέ, Σπηλιοπούλου, Παπαδοπούλου, Χρυσανθακοπούλου, Παγανιά, Δίπλα, Παγωμένου, Ψιλοπαναγιωτοπούλου.

 

Στο πρωτάθλημα των παγκορασίδων η πρώτη ομάδα της Ομόνοιας συνέχισε το αήττητο σερί της κερδίζοντας εύκολα τον Σείριο από τα Ροΐτικα Πάτρας με 3-0 σετ στο κλειστό της Ναυπάκτου.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή Κυριάκο Κοκόλα να χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα παιδιά με μικρή συμμετοχή στα πρωταθλήματα χωρίς να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη αυτή η Ομόνοια διατήρησε το απόλυτο σερί της σε καθαρές νίκες στον όμιλό της.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Γιαννοπούλου, Καλουδιώτη, Τούφα, Τριανταφύλλου Μ., Αντωνιάδη, Καρακούφα, Σωτηροπούλου, Κατσάμπα, Καμουτσή, Σφήκα, Γεωργακοπούλου.

ΑΟ Σείριος: Ζησιμάτου, Σκίκου, Σταματοπούλου, Σμυρνή, Τζεκέθη, Ντοντάι, Μωραΐτη, Καλύβα, Χαϊδά.

Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας υπήρχε και στο άλλο παιχνίδι των παγκορασίδων όπου η δεύτερη ομάδα της Ομόνοιας ηττήθηκε από τα Αστέρια Αχαϊάς με 0-3 σετ.

Η δεύτερη ομάδα της Ομόνοιας αποτελείται από κορίτσια με μικρή ή καθόλου αγωνιστική εμπειρία και στο πρώτο τους παιχνίδι μπροστά στο “κοινό” τους εμφανίστηκαν εμφανώς τρακαρισμένες μη μπορώντας να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Πιο έτοιμη η ομάδα των Αστεριών και με αρκετούς αγώνες στα χέρια τους πήραν ένα εύκολα τρίποντο.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Μπουτοπούλου, Κατσαντώνη, Μίχου, Τζιά, Ζορμπά, Αντιλάι, Πελέκη, Ντέτσικα, Ρουστέμη.

Αστέρια Αχαϊάς: Μπρακατσέλου, Μπαρμπούνη, Παππά, Σαράντη Κ., Μανέτα, Παρασκευοπούλου, Πόλη, Σπαλιάρα, Τωσάφου, Σαράντη Α., Παναγιωτοπούλου, Πήττα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *