ΣΟΚ! Αναβολή επ’αορίστω στα πρωταθλήματα!

Σε αναβολή των πρωταθλημάτων τους προχώρησε τόσο η ΕΣΠΕΠ όπου ανήκουν Ομόνοια και ΠΑΣ όσο και οι περισσότερες Ενώσεις ανά την Ελλάδα.Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΒΔΕ και κατ’ επέκταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για την μη συμμετοχή των διαιτητών σε όλους τους αγώνες από 10 Δεκεμβρίου 2011. H Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ αποφάσισε την αναστολή των Πρωταθλημάτων όλων των Κατηγοριών της Ένωσής μας και μέχρι νεωτέρας. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν πάρει οι περισσότερες Ενώσεις στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και όλες οι άλλες.

Πρακτικά για τις ομάδες της Ναυπάκτου σημαίνει πως οι άντρες της Ομόνοιας δεν θα αγωνιστούν το Σάββατο κόντρα στον Πυργέα και οι παίδες δεν θα παίξουν την Κυριακή με την ΕΑΠ. Για τις γυναίκες το ΠΑΣ δεν αλλάζει κάτι αφού έτσι κι αλλιώς αυτή την Κυριακή είχαν ρεπό. Η Ομόνοια πάντως θέλοντας να αντιμετωπίσει την αγωνιστική απραξία, παρότι ενημερώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι κανόνισε ήδη φιλικό παιχνίδι με την ΓΕΑ, αυτό το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι.

Αναλυτικά η απόφαση της ΟΔΒΕ: Το ΔΣ της ΟΔΒΕ αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου κ.Μαυρικίδη σχετικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ΕΟΠΕ, οι οποίες ξεκίνησαν από τις αρχές Μαΐου 2011 και επειδή: Η ΕΟΠΕ δεν εξόφλησε έως 15 Νοεμβρίου όπως είχε επανειλημμένα δεσμευτεί, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα Πανελλήνια Αναπτυξιακά, από το Κύπελλο Γυναικών και τα τουρνουά Beach Volley περιόδου 2010 – 11. Δεν προπληρώνονται στους διαιτητές τα οδοιπορικά για τους αγώνες που παίζουν, ως είναι αυτονόητο, αλλά πληρώνονται επιλεκτικά. Οι Ενώσεις στην Α’ τοπική κατηγορία δύο διαιτητές και τους πληρώνουν όπως θέλουν (18 ευρώ ο πρώτος και 12 ο δεύτερος). Η ΕΟΠΕ αυθαιρέτως αποφάσισε να μειώσει την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διατροφής και διαμονής τα οποία ίσχυαν από το 2006. Η ΕΟΠΕ αυθαιρέτως αποφάσισε να μην πληρώνονται οι επόπτες και οι γραμματείες σύμφωνα με τα ισχύοντα στα διεθνή παιχνίδια, δεν πληρώνονται οι διαιτητές για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, παρά την δέσμευση της ΕΟΠΕ. Η ΕΟΠΕ δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το μνημόνιο, όσον αφορά τις παλαιές οφειλές, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία έχει πάρει τα χρήματα που της οφείλονταν, αποφάσισε

1. Να συμμετέχουν οι διαιτητές που μετακινούνται εφόσον προπληρώνονται τα έξοδα μετακίνησης.

2. Ειδικά για τις μετακινήσεις άνω των 25 χιλιομέτρων, οι διαιτητές θα μετακινούνται εφόσον προκαταβάλλονται τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής τα οποία ίσχυαν από το 2006.

3. Στα διεθνή παιχνίδια, οι επόπτες και οι γραμματείες θα πληρώνονται, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

4. Τη μη συμμετοχή των διαιτητών στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα από 10-12-2011 μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα της αποζημίωσης των πρωταθλημάτων αυτών.

5. Τη μη συμμετοχή των διαιτητών σε όλα τα πρωταθλήματα αρμοδιότητας ΕΟΠΕ, Ενώσεων και ΤΕ από 01-01-2012, εκτός εάν η Ε.Ο.Π.Ε τηρήσει τις εξαγγελίες και γραπτές της δεσμεύσεις και εξοφλήσει την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 και τις παλαιές οφειλές σύμφωνα με το μνημόνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *