Ανατροπή στην παγωμένη Αμαλιάδα

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Ομόνοιας από την Αμαλιάδα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Παρότι βρέθηκε πίσω με 2-0 στα σετ από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Αμαλιάδας, παίζοντας πολύ καλά πήρε τα τρία επόμενα και διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα.

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο σετ που κράτησε σχεδόν 40 λεπτά, με πολλές φάσεις μεγάλης διάρκειας, η Ομόνοια ξεκίνησε έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ ως το 12-12. Οι γηπεδούχοι με καλές επιθέσεις γύρισαν το σετ και έφτασαν ένα βήμα πριν την κατάκτηση του στο 24-21. Παρ’ότι με την πλάτη στον τοίχο, η Ομόνοια ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και έφτασε στο σετ μπολ προηγούμενη 24-25. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να πάρει με κόντρα επίθεση τον ένα πόντο που χρειαζόταν, αλλά η κακή συνεννόηση στην άμυνα όχι μόνο δεν της το επέτρεψε, αλλά έδωσε τελικά το σετ στην Αμαλιάδα με 27-25. Απογοητευμένοι οι παίκτες του Βασίλη Μανθάτη με τον τρόπο που έχασαν το πρώτο σετ, έκαναν πολλά λάθη στο δεύτερο -συνολικά 17(!)- χαρίζοντάς το ουσιαστικά στους αντιπάλους τους, που με 25-20 προηγήθηκαν με 2-0.

Από το σημείο εκείνο και μετά τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν. Λιγοστεύοντας τα λάθη και ανεβάζοντας την απόδοσή της σε επίθεση και μπλόκ η Ομόνοια πήρε το τρίτο σετ με 17-25 και μείωσε σε 2-1. Στο 7-7 του τετάρτου σετ ο πασαδόρος Νικολάου τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι συμπαίκτες του να αποσυντονιστούν για λίγο. Γρήγορα όμως με ένα 0-6 μετέτρεψαν το 9-7 σε 9-13 με σταθερά σερβίς, καλή απόδοση στο μπλοκ και τις κόντρα επιθέσεις. Από εκεί και μετά η ομάδα της Ναυπάκτου δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα να πάρει το σετ με 15-25 και να στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί παίζοντας με σοβαρότητα και συγκέντρωση πήγε στην περιστροφή με το 3-8 υπέρ της να δίνει σαφές προβάδισμα, που δεν έχασε έως το τέλος κάνοντας τη δεύτερή της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Πρώτος σκόρερ για την Ομόνοια ο Παναγιώτης Σχίζας που πήρε 20 πόντους, με τον Γιάννη Μπέκο να ακολουθεί με 9. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού εκτός από τις σχεδόν διώμιση ώρες διάρκειάς του, το παγωμένο ημιυπαίθριο γήπεδο της ΑΓΣ Αμαλιάδας, δίπλα στο σύγχρονο κλειστό της πόλης που χρησιμοποιεί μόνο ο Κόροιβος παρότι δεν ήταν σε χρήση την ώρα του αγώνα.

Στο άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής ο Πυργέας νίκησε εύκολα στον Πύργο με 3-0 τον ΠΑΟ Κορίνθου σε λιγότερο από μία ώρα αγώνα.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα της Ναυπάκτου αυτό το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 17.00 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου κόντρα στον επίσης αήττητο Πυργέα.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βασίλης Μανθάτης): Καίσαρης, Σχίζας, Γραββάνης, Ρούμπας, Αναγνωστόπουλος, Τσακανίκας, Νικολάου, Θεοφάνης, Μπέκος, Τσούσης.

 

ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ:

Την ήττα γνώρισε η εφηβική ομάδα της Ομόνοιας την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Παίζοντας με την Παναχαϊκή του Αντιρριώτη Άρη Αγγελόπουλου ηττήθηκε με 3-0 σετ. Καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, η ομάδα της Πάτρας δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία να επικρατήσει με 14-25, 19-25 και 17-25. Από την ομάδα της Ναυπάκτου ξεχώρισε ο Καίσαρης που ήταν πολύ καλός ειδικά στα μπλοκ.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βασίλης Μανθάτης): Αναγνωστόπουλος, Καίσαρης, Κόκκαλης, Μπέσσας, Φουσέκας, Χαμηλός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *