Μπάσκετ: Επική νίκη!

Παλληκαρίσια επική νίκη κατάφερε η Ομόνοια Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, καθώς κατέβαλλε την αντίσταση του τοπικού Απόλλωνα με 69-71 μετά από δύο παρατάσεις!

Και πραγματικά είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς να επισημάνει κάτι από τα πολλά που συνέβησαν στο παιχνίδι αυτό: Να τονίσει την επανεμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας μετά από 13 χρόνια, του κορυφαίου καλαθοσφαιριστή που έχει βγάλει η Ναύπακτος (Κ. Παπούλιας); Να σταθεί στα προβλήματα στον καταρτισμό της αποστολής που ταξίδεψε; Στους τραυματισμούς που προέκυψαν στη διάρκεια του παιχνιδιού και δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση ή τις αντίξοες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αποδεκατισμένη και από τα φάουλ;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εξ’αρχής ήταν εμφανές ότι η Ομόνοια θα είχε δύσκολο απόγευμα, αφού ταξίδευε με γεμάτο το απουσιολόγιο: Συνολικά 5 σημαντικοί για την ομάδα αθλητές, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την αποστολή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό ειδικά στις θέσεις των ψηλών. Αποδείχτηκε ωστόσο ότι οι 11 κομμάντο  που ταξίδεψαν ήταν ικανοί να φέρουν εις πέρας με επιτυχία την αποστολή τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Ναυπάκτου να μπαίνει νωθρά και μετά το αρχικό 6-5 να μένει αρκετά πίσω στο σκορ μέχρι το τέλος του α’ δεκαλέπτου (18-10). Επιπλέον είχε την ατυχία να χάσει δύο παίκτες λόγω τραυματισμού (Χωραφάς- Δημητρέλλος) από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων και πλέον είχε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Παρ’όλα αυτά στο δεύτερο δεκάλεπτο έδειξε τις πραγματικές της αρετές, επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό catch-up growth στο σκορ και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με βραχεία κεφαλή (26-27).

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ για τις δυο ομάδες, που ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ: Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο (12-12) ωστόσο σημαδεύτηκε από την αποβολή λόγω φάουλ δύο αθλητών της Ομόνοιας (Καγκάνης, Σοφιός) δημιουργώντας λειψανδρία στις θέσεις 4-5. Το πρόβλημα έφτασε στα όρια της “άτακτης χρεωκοπίας” στο τέταρτο δεκάλεπτο που αποβλήθηκε  ο παίκτης -ορχήστρα και τελευταίος αγωνιζόμενος ψηλός (Ιωάννου). Έτσι το “πακέτο στήριξης” ήρθε από τον πάγκο, αφού ο Κ. Παπούλιας μετά από 1o χρόνια ξαναφόρεσε αναγκαστικά τη φανέλα του συλλόγου που δόξασε και με τoν οποίο δοξάστηκε στο παρελθόν στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής: Έτσι η Ομόνοια αφού έγινε σαφές ότι “ψηλοί υπάρχουν”, συνέχισε αγωνιζόμενη με εντελώς πειραματική πεντάδα, και παρέμεινε ζωντανή. Το ματς οδηγήθηκε στη παράταση, αφού προηγουμένως ο Απόλλωνας έχασε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι σε νεκρό χρόνο, πετώντας στα σκουπίδια δύο βολές που του δόθηκαν.

Η πεντάλεπτη παράταση κύλησε στο ίδιο μοτίβο για τις δύο ομάδες και χρειάστηκε και δεύτερο πεντάλεπτο προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί η Ομόνοια παρότι νευρική και άστοχη κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού και κατέκτησε ένα πολύ σημαντικό όπως εξελίχθηκε ροζ φύλλο αγώνα, αν αναλογιστεί κανείς τις  εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που προέκυψαν.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 8-17, 12-12, 17-16, 6-6 (α’ παράταση), 8-10 (β’ παράταση)

Ομόνοια Ναυπάκτου (Παπούλιας): Ιωάννου 20 (1), Κουγιουμτζής 13 (1), Αποσκίτης 7, Δαγαλάκης 7 (1), Λουκόπουλος 7, Χωραφάς 6, Καγκάνης 6, Παπούλιας 6, Νικολάου 1, Σοφιός, Δημητρέλλος.

 

Επόμενο παιχνίδι είναι με το Λεόντα Α.Σ. στο κλειστό γυμναστήριο του Αντιρρίου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 16.00.

 

Η Βαθμολογία

Ομόνοια Ναυπάκτου              4

Ηρακλής Μοναστηρακίου       4

Λέων Α.Σ.                              3

Γρ. Λιακατάς *                       2

Απόλλων Μεσολογγίου         2

Α.Ο.Κ. Ίναχος *                    1

Ιωνικός Π.Α.Σ.                      0

 

* έχουν κάνει το ρεπό τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *