Μπάσκετ: Πρεμιέρα και νίκη για την Ομόνοια

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ομόνοια Ναυπάκτου στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ, για τη σεζόν 2011-2012. Με αντίπαλο την ανανεωμένη και μαχητική ομάδα του Ινάχου αναδείχτηκε νικήτρια με 65-49, ξεπερνώντας το άγχος της πρεμιέρας και την πιθανότητα των δυσάρεστων εκπλήξεων που αυτή πάντα έχει.

Στο παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με προσήλωση στην αμυντική λειτουργία, κομμάτι στο οποίο πήρε άριστα στο α’ δεκάλεπτο. Παρ’ότι ήταν αρχικά νευρική στην επίθεση, τιμώρησε την άμυνα ζώνης των αντιπάλων με εύστοχα μακρυνά σουτ και προηγήθηκε 13-0. Η διαφορά αυτή που χτίστηκε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έμελλε να είναι και το «μαξιλαράκι» για την ομάδα της Ναυπάκτου, αφού ο Ίναχος δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο από 10 πόντους σε κάποιο σημείο του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-4.

Στο β’ δεκάλεπτο η ομάδα του Κώστα Παπούλια συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αν και κάποιες αλλαγές στην πεντάδα την αποσυντόνισαν, κυρίως επιθετικά. Παρ’ότι δέχθηκε μόλις 8 πόντους , δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει το πλεονέκτημα με αξιόλογη διεύρυνση της διαφοράς, καθώς σκόραρε μόλις 11 πόντους και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 28-12.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ίναχο να μπαίνει πιο αποφασιστικά στο γήπεδο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, δείχνοντας τις αρετές του σαν ομάδα. Παίζοντας καλά το pick’n’roll στην επίθεση και δυσκολεύοντας την ομάδα της Ναυπάκτου να αναπτυχθεί, κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να τη συντηρεί στο επίπεδο των 10 πόντων. Η κόπωση όμως των παικτών του Βάλτου έγινε εμφανής όταν η Ομόνοια επέστρεψε στο δυναμικό αμυντικό της παιχνίδι και έτρεξε στον αιφνιδιασμό, αποκαθιστώντας τη διαφορά πόντων μεταξύ των ομάδων στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο συνεχίστηκε ο ρυθμός αυτός για την ομάδα του Κώστα Παπούλια, εκτινάσσοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (62-34). Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι σαρωτικές αλλαγές στην πεντάδα έδωσαν την ευκαιρία στον Ίναχο να πετύχει αρκετούς επιπλέον πόντους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει στο 65-49.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν και η ζωντανή κάλυψη του αγώνα μεσω διαδικτυακού livestreaming από τα παιδιά του Ινάχου, στα οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια: Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αναζωογονείται από τέτοιες πρωτοβουλίες, που προέρχονται από ανθρώπους με μεράκι!

Παρακολουθήστε το παιχνίδι εδώ

Τα δεκάλεπτα: 17-4, 11-8, 16-15, 21-22

Ομόνοια Ναυπάκτου (Παπούλιας): Χωραφάς 26 (6), Ιωάννου 18, Κωνσταντίνου 10, Τσιφτιλής 6, Καγκάνης 3, Λουκόπουλος 2, Αποσκίτης, Δαγαλάκης, Θώδης, Νικολάου, Σχοινάς.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ (α’ όμιλος)

Ομόνοια Ναυπάκτου        2

Ηρακλής Μοναστηρακίου 2

Λέων Α.Σ.                      2

Ίναχος Α.Ο.Κ.                1

Απόλλων Μεσολογγίου   1

Γρ. Λιακατάς*                0

Ιωνικός Π.Α.Σ.               0

* έχει κάνει το ρεπό του

 

Επόμενο παιχνίδι της Ομόνοιας είναι στο Μεσολόγγι με τον Απόλλωνα Α.Σ. την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *