Βόλεϊ Ανδρών: Επιστροφή στις νίκες

omonoia-aratos-03Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ανδρικής ομάδας της Ομόνοιας Ναυπάκτου από το Κιάτο για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Νίκησε τον τοπικό Άρατο με 1-3 σετ επιστρέφοντας στις νίκες και παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι ης τέταρτης θέσης που οδηγεί στα play off για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Με απόντες τους Σούρτσε-Γραββάνη-Κομάνι και με κακή ψυχολογία από τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα ταξίδεψε η Ομόνοια στο Κιάτο. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η πολύ κακή απόδοση στο πρώτο σετ με το οποίο και προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι. Στη συνέχεια όμως ανέβασε την απόδοσή της, πήρε τα τρία επόμενα σετ κατακτώντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο σε μια έδρα από όπου την περσινή χρονιά δεν είχε καταφέρει να νικήσει.

Εμφανώς πιεσμένοι μπήκαν οι παίκτες της Ομόνοιας στον αγώνα, γνωρίζοντας πως με ήττα θα έμεναν πολύ πίσω για τη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης της βαθμολογίας. Αυτό οδήγησε τους παίκτες της Ομόνοιας σε λάθη δίνοντας την ευκαιρία στον Άρατο να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Σα να μην έφτανε η βαθμολογική πίεση για την Ομόνοια ήρθε και η αγωνιστική όταν ο Γιαννάκαινας των γηπεδούχων με πολύ καλό σερβίς διέλυσε την υποδοχή των αντιπάλων και με 9 συνεχόμενα σερβίς έκανε το σκορ 22-10. Το σετ ήταν δύσκολο να γυρίσει όμως η Ομόνοια πάλεψε να συγκεντρώσει πόντους και να βρει αγωνιστικό ρυθμό που θα την βοηθούσε στο υπόλοιπο παιχνίδι. Το τελικό 25-17 έδωσε το σετ στον Άρατο και μαζί και το ψυχολογικό αβαντάζ. Ωραίο παιχνίδι έγινε στο δεύτερο σετ. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ ως το 13-13, όταν ο Μητρόπουλος με τακτικό σερβίς έβαλε την Ομόνοια μπροστά στο σκορ με 13-17 διαφορά που όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά μεγάλωσε ως το 20-25 που έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Λιγοστεύοντας τα λάθη της η Ομόνοια άρχισε να αποδίδει σε επίθεση και άμυνα και να είναι αυτή ο ρυθμιστής του αγώνα. Ο Άρατος προηγήθηκε 10-9 αλλά με καλό σερβίς από τον Παυλόπουλο και επιθετική τριάδα τους Δασκαλόπουλο-Φαφουτάκη-Θεοφάνη το σκορ έγινε 10-16. Η ομάδα του Κιάτου κατάφερε στο τέλος να μειώσει σε 22-24 όχι όμως να ανατρέψει και την εις βάρος της διαφορά. Η Ομόνοια πήρε το σετ με 22-25 και προβάδισμα για τη νίκη. Το τέταρτο σετ, που ήταν και το τελευταίο του αγώνα ήρθε πιο εύκολα για την Ομόνοια. Μπήκε από το ξεκίνημα μπροστά στο σκορ και δεν έχασε σε κανένα σημείο την πρωτοπορία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παίκτες της ομάδας να δοκιμάσουν πράγματα που θα τους βοηθήσουν σε επόμενα παιχνίδια. Το τελικό 17-25 έδωσε το σετ στην Ομόνοια και μαζί και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Πολύ καλός για τη Ομόνοια ο Δασκαλόπουλος που επέστρεψε στη θέση του διαγωνίου, σωστός στο μοίρασμα του παιχνιδιού ο πασαδόρος Παυλόπουλος, ανεβασμένοι από τα μέσα του αγώνα και μετά οι δύο κεντρικοί Κατσακούλης και Φαφουτάκης που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον αγώνα με την απόδοσή τους. Από τους γηπεδούχους κορυφαίος ο Γιαννάκαινας τόσο επιθετικά όσο και από τη θέση του σερβίς.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Ακρίτας νίκησε με ευκολία τον Απόλλωνα Πάτρας με 3-0 σετ στην Καλαμάτα και έτσι στη βαθμολογία στην πρώτη θέση παρέμεινε η ΕΑΠ, που είχε ρεπό με 17 βαθμούς συγκατοικώντας πλέον με τον Ακρίτα. Ακολουθεί ο Αιγιαλέων με 13 βαθμούς, ο Απόλλωνας Πάτρας με 12 και η Ομόνοια με 10 με τις τρεις τελευταίες ομάδες να μάχονται για τις δύο θέσεις που οδηγούν στα play off για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα λόγω των Βουλευτικών Εκλογών. Επιστροφή στη δράση το επόμενο Σάββατο για τους άντρες με το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ε.Α.Π. στην Πάτρα.

Άρατος Κιάτου (Γ. Λούτας): Τσιανάκας, Πρέζας, Γιαννάκαινας, Ντούλα, Μερμίγκης, Τσιάνος, Θεοδωρόπουλος, Λιάκης, Δημόπουλος.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Δασκαλόπουλος, Παυλόπουλος, Κοσκινάς, Τσακανίκας, Θεοφάνης, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Κατσακούλης, Τσούσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *