Βόλεϊ Αναπτυξιακά: Πρώτη και καλύτερη η Ομόνοια

Την πρόκριση τους στην επόμενη φάση πανηγύρισαν οι κορασίδες της Ομόνοιας Ναυπάκτου το απόγευμα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου. Νίκησαν τη ΕΑΠ 3-0 σετ και τερμάτισαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματός τους.

Καθόλου εύκολη δεν ήταν η νίκη της Ομόνοιας επί της Ε.Α. Πατρών. Τα κορίτσια του Κυριάκου Κοκόλα χρειάστηκε να δείξουν χαρακτήρα στα δύσκολα, να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή στο πρώτο σετ και να κρατήσουν την ψυχραιμία τους στα δύο επόμενα παίρνοντας τη νίκη που τις εδραιώνει στην κορυφή της βαθμολογίας του Β’ ομίλου.

Πολλές διακυμάνσεις είχε το σκορ στο πρώτο σετ με την ΕΑΠ να προηγείται 2-6, την Ομόνοια να απαντά προσπερνώντας 8-6 και 10-8 πριν οι φιλοξενούμενες ξεφύγουν με 10-13 αρχικά και 13-21 στη συνέχεια. Η πατρινή ομάδα έφτασε στο σετ μπολ στο 16-24 σε ένα σετ που έμοιαζε χαμένο για τις ναυπάκτιες, όμως η Τούφα είχε αντίθετη άποψη. Κάνοντας πολύ καλό σερβίς έσπασε και τα οκτώ σετ μπολ της ΕΑΠ και με ένα εντυπωσιακό 10-0 σερί έδωσε το σετ στην ομάδα της με 26-24. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της η ομάδα της Ναυπάκτου μπήκε με άλλον αέρα στο δεύτερο σετ. Πήρε μικρή διαφορά από την αρχή την οποία έβρισκε τρόπους να τη συντηρεί παρότι η ΕΑΠ δεν της έδινε το δικαίωμα να ξεφύγει ενώ κατάφερε να ισοφαρίσει 15-15. Το καλό σερβίς της Σωτηροπούλου έδωσε ένα σερί πέντε πόντων στην Ομόνοια (20-15) με τη διαφορά αυτή να μένει ως το τελικό 25-20. Πιο εύκολη ήταν η επικράτηση στο τρίτο σετ. Η Ομόνοια πήρε διαφορά πέντε πόντων (9-4) που σταδιακά την ανέβασε στο +8 (18-10 και 20-12) και παρότι η ΕΑΠ στο τέλος προσπάθησε να την καλύψει το μόνο που μπόρεσε ήταν να μειώσει στο τελικό 25-22.

Η νίκη όπως ήταν φυσικό έγινε δεκτή με ξέφρενα πανηγύρια για τους γηπεδούχους που κατάφεραν στον όμιλό τους να νικήσουν όλους τους αντιπάλους και μάλιστα οι δύο ήττες που έκαναν εκτός έδρας με Αίολο και ΕΑΠ ήταν αμφότερες με 3-2 σετ. Στη βαθμολογία η Ομόνοια είναι μόνη και σίγουρη πρώτη με 20 βαθμούς. Ακολουθεί ο Αίολος με 16 και η ΕΑΠ με 14 με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται αντιμέτωπες την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο της ΕΑΠ διεκδικώντας τη δεύτερη θέση που οδηγεί επίσης στην επόμενη φάση.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κοκόλας): Αδάμη, Τούφα, Τριανταφύλλου Μ., Τριανταφύλλου Β., Παπακωστοπούλου, Σωτηροπούλου, Μίχου Ε., Φλέσσα, Σφήκα, Τσάτσου.

Ε.Α. Πατρών (Μητρόπουλος): Μητρούλια, Αποστολοπούλου, Ζώτου, Κώνστα, Ζανί, Κανελλοπούλου, Οικονόμου, Τριανταφυλλοπούλου, Τρίγκα, Μαρκεζή, Μιντζά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *