Ράφτινγκ

Ο χειμώνας προσφέρεται για δραστηριότητες που συνδυάζουν την εκγύμναση του σώματος με διασκέδαση και επαφή με τη μαγεία της φύσης. Ιδιαίτερα η Ναυπακτία προσφέρεται  για πολυποίκιλη απασχόληση με αθλήματα του βουνού, ένα από τα οποία είναι και το  rafting το οποίο επιλέξαμε να παρουσιάσουμε ως εναλλακτικό τρόπο ψυχαγωγίας.
Πρόκειται για ορεινή ναυσιλποΐα δηλαδή κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα με κουπιά και έχει πάρει την ονομασία του από την αγγλική λέξη raft (=σχεδία). Κατά την κατάβαση το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει την πορεία, ενώ τα κουπιά χρησιμοποιούνται για διόρθωσή της, αποφυγή των εμποδίων ή σε άλλη περίπτωση ανάγκης. Το μέγεθος της βάρκας καθορίζει τον  αριθμό των επιβατών, στις οργανωμένες δε εκδρομές φιλοξενούν 6-10 άτομα και τον εκπαιδευτή. Την ασφάλεια της  κατάβασης εγγυώνται ο κατάλληλος εξοπλισμός που φέρουν οι επιβαίνοντες, καθώς και η εμπειρία του οδηγού.

Στη Ναύπακτο η κατάβαση γίνεται στον ποταμό Εύηνο που είναι μέτριου βαθμού δυσκολίας και δεν απαιτεί  ειδικές γνώσεις και εκπαίδευση, πέρα από τις οδηγίες που θα δώσει ο υπεύθυνος συνοδός – εκπαιδευτής. Η εκκίνηση της εκδρομής γίνεται από το Χάνι Μπανιά όπου δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες του χώρου. Μια από αυτές είναι και η «Evinos river» με υπεύθυνο τον συντοπίτη μας  Γιώργο Καλτσή –πρωταθλητή Ελλάδος και μέλος της Εθνικής ομάδας κανόε καγιάκ. Στις εγκαταστάσεις αυτές υπάρχει η δυνατότητα  για περισσότερα σπορ  περιπέτειας όπως αναρρίχηση σε πύργο,τοξοβολία, ποδήλατο βουνού, καταρρίχηση, εναέριο πέρασμα, καγιάκ, πεζοπορία ακόμη και ιππασία. Μετά το τέλος μιας γεμάτης και συναρπαστικής μέρας μπορεί κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τον καφέ-ποτό του δίπλα στο τζάκι με θέα τον Εύηνο.

Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς αφού είναι βέβαιο ότι θα αποζημειωθεί τόσο από την επαφή του με τη φύση όσο και με περιπέτεια του αθλήματος.

Στοιχεία Εταιρίας
“Evinos River”
Χάνι Μπανιά – Ναύπακτος
Τ.Κ. 30300
Τηλ. 2634026435
6936746764
E-mail. info@evinosriver.gr
Website. www.evinosriver.gr
Υπεύθυνος: Καλτσής Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *