Η κρίση του αθλητισμού

Στο άκουσμα της λέξης «αθλητισμός» οι πρώτες εικόνες που έρχονται στο νου έχουν να κάνουν με επιτυχίες  σε Ολυμπιακούς  Αγώνες, πρωτιές σε μεγάλες διοργανώσεις ή παγκόσμια ρεκόρ.

Είναι διαστρέβλωση  ωστόσο η ταύτισή του  με τον επαγγελματικό αθλητισμό ενώ παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ο πρωταθλητισμός είναι ένα  μικρό μόνο κομμάτι του.

Ο αθλητισμός απευθύνεται σε όλους  χωρίς διαχωρισμούς. Έχει ως στόχο την καλλιέργεια και την ρωμαλέα  διάπλαση του σώματος μα και του πνεύματος. Χαρακτηρίζεται από  το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα , την επιμονή και την υπομονή. Είναι ένα όμορφο ταξίδι που κοινωνικοποιεί  και ψυχαγωγεί .  Η «Ιθάκη» του αθλητή δεν είναι μόνο η πρωτιά και το βάθρο, αλλά και η ίδια η συμμετοχή ,η συνεχής πρόοδος.  Η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσα από αυτή  τη διαδικασία του δίνει το μερίδιο δόξας που του αναλογεί, χωρίς όμως να αφαιρεί  αξία από τους λοιπούς συμμετέχοντες.

Δυστυχώς όμως  επικρατεί η κουλτούρα που πρεσβεύει ότι «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα».  Το στεφάνι του νικητή είναι αυτοσκοπός και λίγο ενδιαφέρει  ο τρόπος με τον οποίο αποκτάται .

Ακόμη και στην Ναύπακτο η νοοτροπία αυτή  δηλώνει συνεχώς παρούσα. Μοιάζει να θαμπώνει μια πρόσκαιρη αθλητική επιτυχία,  αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρει  αν αυτή έχει γερά θεμέλια, αν προέρχεται από τις υποδομες της πόλης..

Η Ομόνοια Ναυπάκτου είναι σύλλογος που ασχολείται με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εμπνέεται από τα ιδεώδη του  και προσκαλεί στο δρόμο αυτό όλους όσους εκπέμπουν στο ίδιο «μήκος κύματος».

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να επικοινωνήσει ο σύλλογος και να προβάλλει τις δραστηριότητές του, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του υγιούς αθλητισμού που απευθύνεται σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο αθλητικό σύλλογο. Επιζητεί να κινητοποιήσει δυνάμεις στην πόλη μας που έχουν την ίδια στοχοθεσία με μας . Απευθύνεται δηλαδή ζητώντας κάθε είδους στήριξη σε όλους….ΕΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *